KLARGØR TOFU: Start med at presse tofu fri for overskydende vand. Dette gøres nemmest ved at pakke tofuen ind i et rent viskestykke og placere et tungt objekt ovenpå, fx. en gryde eller en stak bøger. Lad tofuen presse 15 min. Forbered imens marinaden.
KLARGØR MARINADE: I en skål bland resterende våde ingredienser til marinaden, riv både skallen og pres saften fra 1 lime. Riv hvidløg og ingefær fint og tilføj til marinaden og rør rundt. Smag til med lidt sukker og evt. sriracha hvis man ønsker lidt mere varme.
TILBERED TOFU: Skær tofuen i store tern og sæt på små spyd. Varm en god pande op til høj varme og tilføj 2 spsk smør + lidt olie. Steg tofu 2-3 min. på alle 4 sider og krydr med salt og peber. Når tofuen er sprød på alle sider, skrues der ned til middel-lav varme og halvdelen af peanut-kokos saucen hældes over. Vend spydende rundt et par omgange så de optager alt den lækre marinade.
SERVERING: Nyd tofu spyd over ris, top med resten af saucen og drys med friske forårsløg, peanuts, koriander og ekstra limesaft.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr