Spejlæg med parmesan

Perfekt spejlæg med sprød bund af smeltet parmesan, stegt på panden og toppet med et æg. Spejlæg med parmesan er min nyt go-to i hverdagen når jeg ønsker noget lækkert, snasket og nemt på en gang. Spejlæg med ost tager 5 min. smager himmelsk og du kan variere hvilken type ost du bruger.

spejlæg med parmesan

Sprødt spejlæg med parmesan

Nogle gange er en trend kommet for at blive. Netop sådan har jeg det med spejlæg med feta som har floreret længe på Instagram og tik-tok. Ideen om ost smeltet ost, stegt sprødt på en pande, har jo aldrig været en dårlig ide. Men at lægge et æg ovenpå, den havde jeg ikke prøvet før. Så jeg fandt pande, ost og æg frem og måtte igang med at kreere min egen version. Jeg prøvede både med feta spejlæg, andre oste og endte med at finde min favorit: Spejlæg med parmesan. Den saltede smag, sprøde, knasende bund og milde æg spiller perfekt sammen.

Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg allerede har spist spejlæg med ost. Når man først prøver det, går man ikke tilbage..
Fordi hvornår har ost været en dårlig ide? Særligt i vegetarisk madlavning, giver ost umami, dybde og kan gøre simple ting formidable. Altså vi taler om æg, der er eleveret til et helt nyt niveau af nydelse. Jeg har prøvet med alt fra feta, cheddar og gorgonzola og alle smagte genialt. Alt efter hvor hardcore du er til ost. Men start med et spejlæg med parmesan og oplev hvor hurtigt du kan trylle lidt hverdags-mad-magi frem.

Opskrift på parmesan spejlæg

Reklamelinks er markeret med*
parmesan spejlæg opskrift
Gem til madplan

Spejlæg med parmesan

Spejlæg med parmesan er min nye favorit i hverdagen. Lækkert, snasket og nemt på en gang. Spejlæg med ost tager 5 min. og smager himmelsk.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1 person
Tilberedelse5 minutter
I alt5 minutter

Ingredienser

  • 2 stk æg
  • 30-40 g parmesan
  • 1 spsk smør til stegning

Tilberedelse

  • Varm en pande op til middel-høj varme, tilsæt smør, lad smelte og tilsæt revet parmesan. Når osten er let smeltet slå du æggene ud og lad det stege færdig ved middel-lav varme.
  • Nyd ægget til frokost på rugbrød, som del af salatbowl, i sandwich eller på en vaffel med grøntsager og pesto.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Perfekt spejlæg med ost – Umami magi

Nogle gange er det simple, det bedste. Og et spejlæg er jo så enkelt og lige til, men kan samtidig sætte prikken over i’et på et frokost eller aftenbord.
Spejlæg med ost kan lige DET mere end et helt simpelt spejlæg. Den store forskel ligger i smagen, dybden og teksturen. Osten bidrager både med umami-smag og sprødhed i bunden. 2 komponenter der i samspil skaber det perfekte spejlæg. Prøv det, og vurder selv.

Sådan laver du spejlæg med parmesan

  1. RIV PARMESANOSTEN:
    • Start med at rive din parmesanost, eller anden ost.
  2. VARM PANDEN:
    • Varm din pande op til middelhøj varme og tilsæt lidt smør.
  3. STEG OST + ÆG:
    • Tilsæt ost og lad det stege kort alene inden du slår ægget ud ovenpå. Lad ægget kort sætte sig, inden du skruer ned til middelvarme og steger det færdigt 2-4 minutter afhængig af hvor smilende din æggeblomme skal være.

Servering af spejlæg med parmesan

Spejlæg med parmesan smager lækkert i sig selv men kan også elevere alt fra en nem frokostsalat, rugbrødsmad med lidt svampemayonnaise, sammen med fisk eller som jeg har lavet i dagens indlæg: som topping på madvafler i samspil med stegte porre og grøn pesto. Simpelt og utrolig velsmagende.

Tips og tricks perfekt spejlæg med ost

  1. HVILKEN OST KAN DU BRUGE?
    • Du kan bruge den ost du har allermest lyst til. Mine favoritter er parmesan, feta og cheddar. Eller en kombi af flere (farligt godt!).
  2. PANDE VARME:
    • Magien ved en sprød bund som ikke når at blive brændt er at holde temperaturen på middelhøj-varme i starten og skrue ned til middelvarme når ægget har sat sig lidt. Her når dit æg at sætte sig. men uden din ost bliver brændt.
  3. HVOR LÆNGE SKAL SPEJLÆG STEGE?
    • Lad sin ost smelte kort inden du kommer spejlægget på, herefter skal dit spejlæg stege 2-4 minutter afhængig af størrelse og hvorvidt du ønsker en smilende æggeblomme.
spejlæg med parmesan
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments