Rødbedesalat med æble og tahindressing

Rødbedesalat med æble, feta og tahin-sennepsdressing er en himmelsk smagsbombe som vil få dig til at elske rødbede. Salat med revet rødbede, rucola, sprøde æbler, salte kapers, cremet feta og en helt igennem magisk tahindressing med sennep. Rødbedesalaten er den lækreste efterårssalat, perfekt som tilbehør til gryderetter eller som del af frokostbordet med hummus og brød til.

rødbedesalat med æble og feta

Simpel rødbedesalat med æbler og feta

Kalenderen siger 1 september, efterår og alt jeg tænker er: Hvor blev sommeren lige af? Tiden går jo så freaking stærkt. Men når det så er sagt, er der noget magisk ved at bo i et land hvor vi får lov at opleve de 4 årstider, deres skift i vejr og ligeledes skift i råvarer. Efteråret byder på nogle af mine absolutte favoritter, bl.a. græskar, svampe, æbler og rødbede.
Jeg glæder mig til at lege med dem i køkkenet og dele lækre opskrifter med jer. Jeg har tyvstartet efteråret med denne rødbedesalat med æble, feta og tahindressing.

Ideen til salaten kom da jeg fik besked vedr. mit jernniveau i kroppen, som desværre er alt for lavt. Jeg er selvfølgelig startet på tilskud men også gået på jagt i naturens vitamin-kammer, nemlig råvarer med højt indhold af jern. Jeg er derfor på en mission i at udvikle smagfulde salater rig på jern og C-vitamin (vi skal nemlig bruge C-vitamin for at optage jern bedre) YEP, kroppen er sej!

Vi finder jern i bl.a grønne grøntsager såsom spinat, broccoli og grønkål samt linser, bønner, sesamfrø og rødbede.
Dagens rødbedesalat med æble er både smagfuld, nem at lave og rig på jern fra sesamfrø og rødbede samt C-vitamin fra citron og rødbede. Nyd salaten som tilbehør eller som måltidssalat med quinoa eller bønner.

Opskrift rødbedesalat med æble og tahin

Reklamelinks er markeret med*
opskrift rødbedesalat med æble
Gem til madplan

Rødbedesalat med æble og tahindressing

Simpel og sund rødbedesalat med æble, feta og tahindressing er perfekt tilbehør og fuld af efterårets lækreste råvarer.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4 personer som tilbehør
Forberedelse20 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

  • 75 g rucola
  • 2 stk rødbede
  • 1 stk æble
  • 2 spsk kapers
  • ½ stk rødløg
  • 100 g feta
  • Ristede sesamfrø

Tahin senneps dressing

  • 2 spsk lys tahin
  • 1 spsk grov sennep
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 tsk honning
  • ½ stk citron
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • Salt, friskkværnet peber

Tilberedelse

  • KLARGØR: Start med at skrælle rødbeder og skylle dem godt. Riv dem herefter på rivejern. Sæt til side. Skær æble og rødløg i tynde skiver og rist sesamfrø på en varm pande indtil de dufter.
    TIP: Jeg bruger ca. 2 mellem rødbeder, er de meget små brug da evt. 3 stk.
  • DRESSING: I en skål kom tahin, 2 x sennep, honning samt skal og saft fra citron. Rør godt rundt så tahin bliver rørt ud i dressingen og ikke klumper. Tilsæt derefter hvidvinseddike, friskkværnet peber samt lidt flagesalt. Rør igen. Ønsker du en lidt tyndere dressing justerer du med lidt vand.
  • SAMLING AF SALAT: Find ønsket fad frem og start med rucula i bunden og derefter revet rødbede, fordel ca. ½-delen af dressingen over og vend let rundt. Top med kapers, æble, rødløg og resten af dressingen. Slut af med smuldret feta samt ristede sesamfrø.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Salat med rødbede, æble og tahindressing

Er der 2 råvarer jeg vil slå et slag for i dagens rødebedesalat med æble er det selvfølgelig rødbede og tahin! Jeg har altid været kæmpe fan af tahin og spist det direkte på mine salater. Rødbede elsker jeg både bagt, kogt, syltet og rå – den har så mange muligheder og er piv sund. Lad og dykke lidt mere ned i herlighederne.

RØDBEDE: Rødbede er en rodfrugt. Hård med jordet skræl på. De findes aflange, runde, røde, gule og stribede men fælles er deres høje indhold af kostfibre, C-vitamin, jern og farvestoffet betacyanin som gør dem røde. Mange ved desværre ikke rigtig ved hvad de skal gøre med den, udover at sylte rødbeder (hvilket i sig selv er en genialitet).
I dag kombinerer vi rødbedes bitre og søde smag med senneps-tahin dressing som giver et virkelig skønt modspil.
TIP: I dagens rødbedesalat med æble kan du udskifte rødbede med gulerod.
TIP: Læs mere om rødbede her.

tahindressing med sennep – magisk og cremet

TAHIN: Kaldes også sesamsmør og er særligt kendt for sin rolle i cremet autentisk hummus. Tahin er lavet af sesamfrø, der kan være ristet og derefter blendet til “smør”. Tahin har en skøn cremet konsistens, nødderig smag og er perfekt i dressinger, hummus, granola eller gryderetter til at give fylde. Jeg elsker at bruge tahin fremfor olie da den kommer med en bred vifte gode næringsstoffer og er rig på protein samt kostfibre og indeholder bl.a. jern, zink og fosfor.

Tahin rører vi sammen med 2 x sennep, citron, lidt sødme fra honning og ekstra syre fra eddike. Det er en himmelsk kombination som både er salt, sød, cremet og perfekt modspil til let bitre rødbeder, søde æbler og saltet feta. PRØV den, tahin-senneps dressing er kommet for at blive og snart kommer endnu en salat med præcis samme dressing!

Tips og tricks rødbedesalat

  1. KAN JEG ERSTATTE TAHIN?
    • Du kan bruge en anden nøddesmør, fx. mandelsmør eller cashewsmør. Alternativt kan du bruge olivenolie i stedet, men jeg vil virkelig opfordre til at bruge tahin.
    • HUSK: At brug en lys variant, den smager ikke så bittert og “hårdt” som de mørkristede varianter. Du kan købe en god lys variant i Rema1000.
  2. LEG MED RÅVARER:
    • Prøv pære eller blomme i stedet for æble.
    • Tilføj fennikel eller bagte tern af pastinak, jordskok eller græskar.
    • Brug forårsløg i stedet for rødløg.
  3. NYD SOM MÅLTIDSSALAT:
    • Tilføj quinoa, bønner eller rugkerner til salaten og nyd som mættende rødbedesalat med æble.
  4. TOPPING:
    • Leg med forskellige nødder og frø. Fx. ristede mandler, cashewnødder eller ristede græskarkerner og solsikkekerner.
  5. OPBEVARING OG HOLDBARHED:
    • Salaten holder fint 2-3 dage på køl, men er klart bedst de første par dage. Alternativt vendt med at tilsætte feta så kan salaten nemmere holde sig frisk.
  6. RØDBEDER TIL OVERS?

Servering -Rødbedesalat med æble

Rødbedesalat med æble er nærmest perfekt til alt. Nyd til bagte timian-kartofler og valgfri proteinkilde, fx. stegt tofu, laks, vegetar frikadeller og server gerne en hjemmelavet tatarsauce on the side. Salaten kan også nydes til diverse ovn og gryderetter.

rødbedesalat med æble og tahin

Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments