Simpel og sund rødbedesalat med æble, feta og tahindressing er perfekt tilbehør og fuld af efterårets lækreste råvarer.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer som tilbehør
Forberedelse20 minuttermin
I alt20 minuttermin
Ingredienser
75grucola
2stkrødbede
1stkæble
2spskkapers
½stkrødløg
100gfeta
Ristede sesamfrø
Tahin senneps dressing
2spsklys tahin
1spskgrov sennep
1tskdijonsennep
2tskhonning
½stkcitron
1spskhvidvinseddike
Salt, friskkværnet peber
Tilberedelse
KLARGØR: Start med at skrælle rødbeder og skylle dem godt. Riv dem herefter på rivejern. Sæt til side. Skær æble og rødløg i tynde skiver og rist sesamfrø på en varm pande indtil de dufter. TIP:Jeg bruger ca. 2 mellem rødbeder, er de meget små brug da evt. 3 stk.
DRESSING: I en skål kom tahin, 2 x sennep, honning samt skal og saft fra citron. Rør godt rundt så tahin bliver rørt ud i dressingen og ikke klumper. Tilsæt derefter hvidvinseddike, friskkværnet peber samt lidt flagesalt. Rør igen. Ønsker du en lidt tyndere dressing justerer du med lidt vand.
SAMLING AF SALAT: Find ønsket fad frem og start med rucula i bunden og derefter revet rødbede, fordel ca. ½-delen af dressingen over og vend let rundt. Top med kapers, æble, rødløg og resten af dressingen. Slut af med smuldret feta samt ristede sesamfrø.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr