Påskekage med citron og cream cheese frosting

Lækker, svampet påskekage med citron, vanilje og cremet cream cheese frosting er årets fine påskekage. Citronkagen er nem at lave, kræver blot en skål, lille brødform og en hulens masse syrlige citroner. Vi bruger både skal og saft for at få skønne aromaer og syrlig smag med i kagen. Påskekagen ender perfekt sød-syrlig og i samspil med vanilje og flødeost er det himmelsk.

påskekage med citron og cream cheese frosting

Solgul påskekage med frosting

Gæk gæk, min kage min kage er blevt væk.
En kage med et syrligt smil, den passer godt til påskestil.
Den gule farve gi’r et vink – citron er kagens hemm’lige link!


Okay jeg indrømmer det ikke er det bedste gækkevers du har læst til dato. Men det er min hjerne i kombination med ChatGBT, så det var lidt en spændende rejse at komme til dette rim og udenom alle de vilde kombinationer den nåede at foreslå, haha!

SÅ, har du gættet kagen? En ægte klassisk gul vaniljeprikket påskekage med citron og herlig cream cheese frosting. Prikken over i’et er knuste påskeæg som gør den festlig og sjov. Citronkagen er nem at lave, saftig, perfekt sød-syrlig og dejlig svampet. Har du ikke lyst til frosting springer du blot over, kagen er SKØN i sig selv, og hvis du ønsker kan den få en dejlig citronglasur i stedet.

Opskrift på nem påskekage med citron

Reklamelinks er markeret med*
opskrift påskekage med citron og frosting
Gem til madplan

Påskekage med citron og cream cheese frosting

Lækker, svampet, vaniljeprikket påskekage med citron og cremet cream cheese frosting. Nem at lave og perfekt til påskeferie og hygge i køkkenet.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1 kage
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse40 minutter
I alt55 minutter

Ingredients

  • 2 stk citroner
  • 200 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 60 g neutral olie
  • 60 g smør (stuetemperatur)
  • 3 stk æg
  • 50 g citronsaft
  • 50 g mælk
  • 60 g creme friache
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • ¼ tsk salt

Cream cheese frosting

  • 110 g flødeost (fuldfed)
  • 55 g smør (stuetemperatur)
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 1 spsk citronskal
  • 170 g flormelis
  • 1 nip salt

Tilberedelse

  • TIP: Læs gerne opskriften igennem før start og tag dine råvarer ud i god tid så de når at få stuetemperatur inden bagning.
  • KLARGØR: Start med at tænde ovnen på 175° varmluft og klargør en lille brødform med bagepapir. Min form måler: 26 X 10 cm.
  • FORBERED: Flæk vaniljestang og del kornene med lidt af sukkeret. I skål kom resterende sukker og riv skallen fra 2 citroner over. Gnid skal og sukker sammen indtil olierne frigives og sukkeret bliver gult og dufter himmelsk. Kom vaniljesukker i skålen.
    Tilsæt olie og blødt smør og pisk indtil homogen. Pisk herefter æg i 1 af gangen indtil du har en fluffy og lys dej.
    I separate skåle bland mælk, creme fraiche og citronsaft sammen og i en anden vej mel af og tilsæt bagepulver, natron og salt, rør rundt.
  • BLAND KAGEN: Bland skiftevis de våde ingredienser og melblanding i dejen af 2 omgange og rør sammen imellem hver blanding. Pas på ikke at overmikse men blot lige røre dejen sammen til der ingen synlige melklumper er tilbage. Kom dejen i din klargjorde form.
  • BAG KAGEN: Sæt kagen midt i ovnen og bag 45-55 min. indtil flot gylden og en tandstik kommer ud ren eller med få krummer. Lad kagen afkøle i formen 10 min. og sæt den herefter til afkøling på rist. Top med cream cheese frosting og påskeæg eller blot en skøn citronglasur.

Cream cheese frosting

  • HUSK: Smør samt flødeost skal være stuetemperatur før du starter.
  • I skål kom smørret, rør det ensartet med et ske. Tilsæt herefter flødeost, vanilje, og skal fra ½ citron. Pisk kort sammen og tilsæt herefter flormelis, pisk indtil en fluffy, let cream cheese frosting. Kom et nip salt i og pisk meget kort. Sæt gerne på køl ½-1 time indtil brug.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

citronkage med cream cheese frosting

Jeg har ALTID været en syrlig kind of girl. Lige fra jeg var barn og altid skulle have et “citronhorn” ved bageren.
Jeg elsker det. Både i det salte og søde køkken. Citron, lime og appelsin er mine bedste venner, om jeg laver en vinaigrette, marinade eller i dag svampet påskekage. Magien ved citrusfrugter ligger netop i at vi kan kombinere dem med de andre grundsmage og særligt i kager, sammen med de søde elementer, så helheden står mere balanceret og ikke blot sød i sød.

Citronkage med vanilje:

Første step af dagens påskekage er vores svampede citronkage. En herlig kombination af både skal og saft fra citron i kagen skaber magi. Sukkeret masseres først med citronskallen så alle de lækre citrusolier frigives og vores køkken dufter eminent!
Vaniljestangen flækkes, vendes med lidt sukker og giver skønne prikker og aroma i hele kagen. Kagen er nem at vende sammen og skal blot ned i en lille brødform foret med bagepapir.

Hvilken størrelse form bruger jeg?

Jeg bruger en lille brødform som måler: 26 X 10 cm.

Cream cheese frosting:

Når citronkagen er bagt og afkølet helt kan vi toppe med hjemmelavet cream cheese frosting. Vi bruger fuldfed flødeost, smør, flormelis samt lidt vanilje, citronskal og salt til at runde smagene af med. Vigtigt er du husker at både din flødeost og smør er stuetemperatur.
Cream cheese frostingen har godt af at stå 1/2-1 time på køl inden brug så lav den gerne imens kagen bages. Du kan sagtens lave frostingen i god tid, op til 1 dag i forvejen, og blot have den på køl indtil kagen skal pyntes og serveres.

Topping:

Kronen på værket er pynt aka topping. Jeg vælger at gå helt klassisk til værk og pynte med påskeæg og blåbær. Påskekagen kan pyntes med diverse bær, nødder, kokosflager, krymmel eller blot nydes i sin simpelthed.

Påskekage – Tips og tricks

  1. ØKOLOGISKE CITRONER:
    • Da vi bruger skallen fra citroner i vores påskekage, anbefaler jeg du anvender økologiske citroner. Husk at skyl og tør dem godt inden brug.
  2. SUKKER + CITRONSKAL:
    • Spring IKKE dette step over, det er ren magi. Når citronskallen gnides let med sukkeret frigiver det en hel portion citrusolie som er med til at give kagen dens unikke smag.
  3. PAS PÅ IKKE AT OVERMIXE DIN DEJ:
    • Hvis vi overmikser vores dej risikere vi at den falder sammen under bagning og bliver klæg og tung. Vi skal blot lige røre vores dej sammen indtil der ikke er flere synlige melklumper.
  4. TJEK BAGETID ALT EFTER DIN OVN:
    • Påskekagen bages ved almindelig ovnvarme på rist i midten som giver en jævn bagning.
    • Afhængig af ovn og placering skal din kage evt. bage lidt mindre eller mere, hold øje og tag den ud når en tandstik kommer ren op eller med lidt krummer.
  5. LAD AFKØLE I FORM + RIST:
    • Efter bagning skal citronkagen have lov til lige at sætte sig i formen ca. 10 min, inden du forsigtigt tager fat i 2 sider af bagepapiret og placerer den på en rist til afkøling.
    • Citronkagen skal være helt kold før du kan komme frosting på.
  6. OPBEVARING OG HOLDBARHED:
    • Opbevar kagen uden frosting i lufttæt beholder ved stuetemperatur, gerne et køligt sted . Med frosting opbevares det på køl. Kagen holder sig fugtig 3-4 dage men er altid bedst de første par dage.

Skønne påske opskrifter

  • BRIOCHEBOLLER MED CITRON OG TIMIAN – Se video HER
    • Bløde, fluffy og smagefulde briocheboller. Skønne med ost og som del af årets påskebord samt dagen derpå.
  • CITRONKAGE MED BIRKES OG MARCIPAN
    • Lag i lag kage med citron, marcipan og birkes. Lagt sammen med blåbærkompot og skøn hvid chokolade frosting. Himmelsk kage til påskebordet og det dejlige forår.
  • GRØN SALAT MED FETA OG RADISER – Se video HER
    • Skønt tilbehør og dejlig let og frisk i smagen.
  • GRØN ASPARGES SALAT MED JORDBÆR – Se video HER
    • Skøn, frisk salat, perfekt til påskebordet og som tilbehør.
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments