Lækker, svampet, vaniljeprikket påskekage med citron og cremet cream cheese frosting. Nem at lave og perfekt til påskeferie og hygge i køkkenet.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1kage
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse40 minuttermin
I alt55 minuttermin
Ingredients
2stkcitroner
200gsukker
1stkvaniljestang
60gneutral olie
60gsmør(stuetemperatur)
3stkæg
50gcitronsaft
50gmælk
60gcreme friache
250ghvedemel
1tskbagepulver
½tsknatron
¼tsksalt
Cream cheese frosting
110gflødeost(fuldfed)
55gsmør(stuetemperatur)
½tskvaniljesukker
1spskcitronskal
170gflormelis
1nipsalt
Tilberedelse
TIP:Læs gerne opskriften igennem før start og tag dine råvarer ud i god tid så de når at få stuetemperatur inden bagning.
KLARGØR: Start med at tænde ovnen på 175° varmluft og klargør en lille brødform med bagepapir. Min form måler: 26 X 10 cm.
FORBERED: Flæk vaniljestang og del kornene med lidt af sukkeret. I skål kom resterende sukker og riv skallen fra 2 citroner over. Gnid skal og sukker sammen indtil olierne frigives og sukkeret bliver gult og dufter himmelsk. Kom vaniljesukker i skålen. Tilsæt olie og blødt smør og pisk indtil homogen. Pisk herefter æg i 1 af gangen indtil du har en fluffy og lys dej. I separate skåle bland mælk, creme fraiche og citronsaft sammen og i en anden vej mel af og tilsæt bagepulver, natron og salt, rør rundt.
BLAND KAGEN: Bland skiftevis de våde ingredienser og melblanding i dejen af 2 omgange og rør sammen imellem hver blanding. Pas på ikke at overmikse men blot lige røre dejen sammen til der ingen synlige melklumper er tilbage. Kom dejen i din klargjorde form.
BAG KAGEN: Sæt kagen midt i ovnen og bag 45-55 min. indtil flot gylden og en tandstik kommer ud ren eller med få krummer. Lad kagen afkøle i formen 10 min. og sæt den herefter til afkøling på rist. Top med cream cheese frosting og påskeæg eller blot en skøn citronglasur.
Cream cheese frosting
HUSK: Smør samt flødeost skal være stuetemperatur før du starter.
I skål kom smørret, rør det ensartet med et ske. Tilsæt herefter flødeost, vanilje, og skal fra ½ citron. Pisk kort sammen og tilsæt herefter flormelis, pisk indtil en fluffy, let cream cheese frosting. Kom et nip salt i og pisk meget kort. Sæt gerne på køl ½-1 time indtil brug.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr