Pandekage kage med lemoncurd og hvid chokolade

Himmelsk pandekage kage i lækre lag. Bløde, søde og tynde pandekager lagt lag i lag med lemoncurd, hvid chokolade creme og friske bær. Skøn dessert eller fødselsdagskage som er nem at lave, kan varieres i fyld og smager drømmende godt. Vend pandekagerkager, pisk creme og server for venner samt familie. Kagen kan laves vegansk og vegetarisk.

pandekage kage med lemoncurd

Pandekage kage – Himmelsk kage i lag

Hvem elsker ikke pandekager? Og lækre kager…
Jeg tror for evigt pandekager vil minde mig om barndom og min lillebror (det er hans yndlingsdessert).
Men hvad med at lægge dem i lag? Med lemoncurd og hvid chokolade chokoladecreme?
Jo, det giver os den lækreste pandekage kage. Ideén er ikke helt ny – men udførslen er!
Jeg har nemlig allerede en opskrift på pandekage lagkage lagt i lag på lag med kompot og citroncreme. Bygget op 1 pandekage af gangen.

Men dagens opskrift på pandekage kage er inspireret af Frederik Haun på Instagram. Da jeg så hans version med mascarpone creme, vidste jeg, at jeg måtte lave en udgave uden æg, så både jer med allergi, jer der spiser vegansk og alle os, der bare elsker pandekager, kunne hapse løs.

Opskrift på pandekagekage

Reklamelinks er markeret med*
pandekage kage opskrift
Gem til madplan

Pandekage kage med lemoncurd

Pandekage kage med lemoncurd og hvid chokoladeskum er en skøn dessert der vil imponere store og små og smager skønt. Fyldet kan varieres og pandekagerne laves gerne dagen før.
5 fra 4 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 8 personer
Forberedelse1 time
Tilberedelse30 minutter
Køletid2 timer
I alt3 timer 30 minutter

Ingredienser

Pandekager

  • 90 g smør
  • 75 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • ½ stk citron
  • 1 tsk kardemomme
  • 240 g hvedemel
  • 1 knsp salt
  • tsk bagepulver
  • 100 g mørk øl
  • 500 g mælk

Fyld

  • 6-8 spsk lemoncurd (købt eller hjemmelavet)
  • 100 g hvid chokolade
  • 250 g piskefløde
  • 25 g citronsaft
  • 250 g blåbær

Tilberedelse

  • NOTE VEGANSK: Ønsker du at lave kagen helt vegansk læs da mine råd til hvilke produkter jeg anbefaler i afsnittet længere nede i indlægget.
    DAGEN FØR: Pandekagerne kan med fordel steges dagen før, da de skal være kolde når kagen samles. Hvid chokolade creme kan med fordel laves dagen forinden.
  • FORBERED: Start med at smelte smørret på den pande du ønsker at lave pandekager på og sæt til side. Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem med 1 spsk. af sukkeret så kornene fordeles. I skål bland hvedemel, bagepulver, nip salt, hjemmelavet vaniljesukker samt resterende sukker. Pisk let rundt så blandingen er jævn. Tilsæt skal fra ½ citron samt kardemomme.
    *Citronskal og kardemomme kan udelades men gør dine pandekager super lækre og friske.
  • KLARGØR DEJ: Tilsæt nu øl og herefter mælk lidt af gangen, pisk godt så du undgår klumper i dejen. Tilføj herefter, i tynd stråle, dit smeltede smør i dejen, imens du pisker forsigtigt. Dejen vil være tynd, det er helt perfekt. Stil dejen på køl ca. 30 min. gerne længere.
  • PANDEKAGER: Varm en pandekagepande op til medium varme og vent til den er helt varm før du begynder. Har du en slip-let pandekage pande er dette at forestrække. Tilføj nu ca. ¾-1 dl dej til panden, afhængig af hvor stor din pande er. Fordel dejen jævnt ved at tippe panden rundt i cirkler. Lad pandekagen stege til den er fast på toppen og begynder at slippe. Vend den rundt og steg færdig. Fortsæt med resten af dejen. Drys gerne lidt sukker på hver pandekage i stakken inden du kommer den næste ovenpå så de ikke klistrer sammen.
    *Lad dem afkøl helt inden de bruges til kagen.
  • HVID CHOKOLADE CREME: Hak hvid chokolade fint og kom i varmefast skål. Bring 1 dl af fløden + citronsaft til kogepunktet, og hæld over den hvide chokolade. Lad stå 1 min. og rør herefter med dejskaber fra midten og bliv ved indtil al chokoladen er smeltet og cremen samler sig. Afhængig af chokolademærke kan den skille lidt. Stavblend og sæt herefter på køl indtil hel kold.
    Når din hvide chokolade fløde er afkølet tilsætter du resten af fløden og pisker på røremaskine eller med elpisker indtil den er fluffy og sætter sig. Dette kan tage 5-10 min. Sæt gerne cremen på køl ca. 1-2 timer. Du kan bruge den direkte, men den er ikke hel ligeså stabil.
  • SAMLING: Sæt en Ø20-springform på ønsket fad til servering uden bund i og fordel fire pandekager over, så halvdelen er nede i formen. Luk bunden med en pandekage.
    Fordel først 1-2 spsk lemoncurd herefter 1/5 del af cremen samt blåbær. Luk med en pandekage. Gentag processen yderligere tre gange og luk med en pandekage. Luk de 4 første pandekager op over toppen, så kagen lukkes. Pynt med resterende creme, bær og pynt efter ønske. Sæt kagen på køl indtil servering. Kagen er bedst dagen den laves.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Pandekager i lag – Pandekaglagkage

Pandekage kage kræver et par steps. Men når først de forskellige komponenter er lavet, som hver især ikke er komplicerede, men blot kræver lidt tid, er selve pandekage kagen super nem at samle.
Du kan vælge at starte dagen inden du skal servere kagen eller tidligt samme dag. Start med at tilberede pandekager samt hvid chokoladecreme. Begge skal have tid til afkøling. Når fløde-chokolade cremen er kold piskes den op sammen med resterende fløde til en cremet, luftig skum, og sættes på køl indtil brug. Lemoncurd kan bruges direkte fra glasset hvis den er købt, men har du lavet din egen lemoncurd på kokosmælk, skal den piskes godt igennem inden brug.

Herefter er det at klargøre bær og evt. finde pynt til toppen, inden du kan gå i gang med at samle dine pandekager lag for lag med fyldet. Kagen sættes på køl indtil servering. Jeg anbefaler at nyde pandekagekagen dagen derpå.

Step for step – fyld i pandekage kage

Lemoncurd

Første lag fyld i pandekage kagen er vores lemoncurd. Jeg har lavet en vegansk lemoncurd på kokosmælk men du kan sagtens købe en færdiglavet, eller alternativt bruge en god solbær/hindbær syltetøj i stedet. Det handler blot om at få dejlig smag og syre i kagen som modspil til vores hvid chokolade creme.

Citron hvid chokolade creme

Næste step er vores hvide chokolade creme. Hvid chokolade finthakkes og fløde + citronsaft lunes til kogepunktet og hældes over chokoladen. Herefter røres der med spatel indtil alt chokoladen er smeltet. Stavblend evt. massen hvis den skiller en smule eller der stadig er små klumper tilbage. Sæt på køl indtil helt kold og stiv.
Efter den er kølet helt ned piskes den op med resterende fløde indtil cremet og luftig.

Vegansk pandekage kage – guide

Ønsker du at lave kagen helt vegansk er der 4 råvarer du skal være opmærksom på. Jeg guider herunder til de produkter jeg selv anvender og ved fungerer.

  1. SMØR: Jeg anbefaler smør’blok fra Naturli.
  2. MÆLK: Brug neutral soyamælk. De har en billig udgave i fx. Rema1000.
  3. PISKEFLØDE: Jeg anbefaler Alpro piskbar, som både har en dejlig cremet konsistens og god smag. Fløden er lavet på soya hvilket gør den piskes bedst op med tilsætning af syre, som vi har til rådighed fra citronsaften. Vegansk fløde skal oftes piskes lidt længere, så giv den gerne 8-10 minutter indtil den er helt stiv og cremet.
  4. HVID CHOKOLADE: Du kan købe vegansk hvid chokolade i helkostbutikker samt flere større supermarkeder. Jeg anbefaler denne vegansk hvid chokolade.

Tips og tricks til pandekage kage

  • BAG EVT. PANDEKAGERNE DAGEN FØR BRUG:
    • Pandekagerne skal være kolde før du kan bygge din pandekage kage, og du kan derfor med fordel bage pandekagerne dagen før og opbevare dem på køl.
  • KAN JEG UDELADE ØL I MINE PANDEKAGER?
    • Øl er med til at give lidt smag og sprødhed til vores pandekager men du kan sagtens udelade og blot erstatte med samme mængde mælk i stedet.
  • HVILKEN STØRRELSE SPRINGFORM SKAL DU BRUGE:
    • Jeg har brugt en størrelse på Ø20, men du kan godt bruge en på Ø22 evt. Ø24 som er standard størrelsen på springforme, men det kræver blot dine pandekager er store nok.
  • VARIER DIT FYLD I PANDEKAGE KAGE:
    • Det vidunderlige ved pandekage kage er, at du kan variere dit fyld og lave lige præcis den kage du drømmer om.
    • Prøv fx. med flødeskum og bærkompot, med nutella og banan eller med lemoncurd, jordbær og mascarponecreme.
  • HOLDBARHED OG OPBEVARING AF PANDEKAGEKAGE:
    • Pandekage kagen smager bedst samme dag den er lavet, men du kan opbevare den på køl i ca. 2 dage afhængig af dit fyld.
pandekage kage close up

Pandekage fest – pandekage opskrifter

  1. AMERIKANSKE PANDEKAGER MED CHOKOLADE – Uden æg
    • Amerikanske pandekager med chokolade, banen og yoghurt er himmelsk lækre, luftige, nemme at lave og klar på 20 min. 
  2. TYNDE LÆKRE VEGANSKE PANDEKAGER
    • Hjemmelavede veganske pandekager som er perfekt tynde, klassiske i smag og konsistens. Min bedste opskrift på pandekager uden æg og mælk er nemme at lave, super lækre og perfekt til sød morgenmad eller skøn dessert. 
  3. SUNDE BANANPANDEKAGER – Glutenfri og vegansk
    • De PERFEKTE, luftige, sunde bananpandekager med quinoamel! FÅ ingredienser – stor smag. Hurtigt at lave i blenderen og fuld af protein. Sunde og syndige på en gang!!
Del indlægget med nogen du holder af
5 from 4 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments