Annonce

Ingefærshot med citron og gurkemeje

Ingefærshot med citron, gurkemeje, chili og appelsin er forfriskende, lækkert og samtidig super nemt at lave med blot en blender og si. Perfekt som en dejlig morgenrutine, eftermiddags “pick me up” eller når halsen driller. Nyd et hjemmelavet ingefærshot fuld af power, som helt sikkert vil få dig til at blinke en gang eller to mere.

ingefærshot

ingefærshot med gurkemeje og chili

Hvem elsker ikke et lille energi-kick fra ingefærshots som er krydret og velsmagende?
Hypen om ingefærshots lever stadig – og jeg forstår godt de er blevet populære i alverdens afskygninger.
De smager lækkert, det er friskt og giver en instant følelse af energi.
Men mange af de shots vi ser i butikkerne er både dyre og lavet med en stor andel æblejuice. Så reel ingefærsaft er der ikke meget af. Og hvilken bedre grund end penge og mere power pr. shot til at lave dem selv? Præcis ligesom lækre grønne smoothies, der er super nemme at lave selv men koster kassen så snart vi står i en butik.

Ingefær shots med citron og gurkemeje er super nemme at lave og dagens opskrift kræver blot en god powerblender og en finmasket si (hvis du ikke har en powerblender guider jeg dig længere nede i indlægget).
Og resultatet er et hjemmelavet ingefærshot fuld af power, styrke og med knald på ingefær samt gurkemeje. Og kan vi lige tale om farven, wow!
Jeg er blevet inspireret af Frankly, som efter min mening laver de bedste ingefær shots der er tilgængelige på markedet. De har en variation med gurkemeje og ingefær jeg er vild med.

Men hvorfor ikke gøre den endnu mere kraftig og næringsrig ved at kombinere både citron og appelsin og så bruge rigelig af frisk ingefær, gurkemeje og lidt chili.
DAGENS INGEFÆRSHOT ER:

 • Forfriskende
 • Krydret og velsmagende
 • Fuld af power
 • Sundt shot
 • Billigt selv at lave
 • Nemt at lave

Hjemmelavet ingefærshots opskrift

Reklamelinks er markeret med*
ingefærshot opskrift
Gem til madplan

Ingefærshot med gurkemeje

Hjemmelavet ingefærshot er friskt, krydret og super nemt selv at lave. Få det lækreste energi-kick med ingefærshots tilsat gurkemeje og chili.
4,7 fra 3 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 2 store flasker
Tilberedelse10 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

 • 500 g vand
 • 70 g frisk ingefær (skrællet vægt)
 • 20 g frisk gurkemeje (skrællet vægt)
 • ¼ stk rød chili
 • 2 stk citroner
 • 2 stk appelsiner
 • 2 spsk honning eller agavesirup
 • Lidt friskkværnet peber

Tilberedelse

 • TIP: Afhængig af størrelsen på citroner og appelsiner skal du måske bruge 600ml vand i stedet for den rette konsistens. Men start med 500 og tilsæt evt. mere efter du har siet blandingen.
  TIP 2: Har du ikke en powerblender følg da vejledningen i indlægget med hvordan du tilbereder dit ingefærshot i gryde.
 • BLEND: Start med at skrælle citroner + appelsiner. Vask ingefær + gurkemeje og skræl dem, før du vejer deres samlede vægt af.
  I blender tilsæt vand, ingefær, gurkemeje, chili, citroner, appelsiner, lidt friskkværnet peber samt honning. Blend på højeste hastighed indtil du står med en helt findelt væske. Det tager ca. 1 min. på min Vitamix.
 • SI BLANDINGEN: Herefter sier du blandinden igennem en finmasket si. Brug en ske eller ligende til at presse så meget som muligt igennem så du blot står tilbage med en overskydende tyk masse (denne smides ud).
 • SERVERING: Hæld dit ingefærshot på flasker og sæt på køl. De smager klart bedst koldt hvor smagen har fået lov at samle sig. Opbevar ingefærshot på køl 1-2 uger i lufttæt flaske.

Køkkenudstyr

 • Power Blender

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Hvad er ingefærshots?

Ingefærshot er basically “bare” en kraftfuld ingefærdrik. Drikken kan have mulige gavnlige effekter for vores generelle sundhed. Ingefær og gurkemeje er begge 2 kraftfulde antioxidanter som kan være medhjælpende til at bekæmpe betændelsestilstande i kroppen.
Men jeg er hverken professor eller sundheds uddannet og efter de artikler jeg har læst og de studier der er lavet, er der intet magisk over ingefær shots da mængderne af ingefær vi får, er så små.

Men i et kraftfuldt hjemmelavet ingefærshot som dagens opskrift byder på, får du en del mere ren ingefærsaft og mest af alt et dejligt energi kick. Så som med så meget andet – alt i de rette mængder!
Ingefærshots frarådes til gravide, læs mere hos Fødevarestyrelsen HER.

For mig er hjemmelavede shots en luksus i min hverdag, der smager lækkert og giver mig en god følelse. Jeg håber dagens shot netop vil give dig den følelse af velbehag og fornyet power.

hjemmelavet ingefærshot i blender

Noget af det bedste ved dagens opskrift er hvor piv nem den er at lave. På under 10 min. har du blendet, siet og kan hælde ingefær shots på flaske og komme på køl. Det må siges at være effektivt. Eneste ting du lige skal være ekstra opmærksom på er gurkemejen. Ønsker du ikke at stå tilbage med orange hænder, er det en god ide at bruge handsker, da gurkemejens curcumin (farvestof) er så kraftig at den farver hvad den kommer i nærhenden af.

Har du ikke en blender men vil super gerne igang med hjemmelavede shots, følg da vejledningen herunder.

IngefærshotS i gryde – How to:

 1. Kom vand, ingefær, gurkemeje og chili i en gryde og lad det simre 15-20 min. Tag af varmen.
 2. Pres saften fra citron + appelsiner og tilsæt saften sammen med honning eller agavesirup.
 3. Sigt blandingen igennem en sigte og opbevar ingefærshots på køl.
ingefærshots

Tips og tricks til det bedste ingefærshot

 1. Jeg har ingen blender, hvad gør jeg?
  • Har du ikke en blender til at lave ingefær shot følger du blot vejledningen ovenfor med tilberedning i gryde.
 2. Er ingefærshot sundt?
  • Ingefær shots skal drikkes af nydelse, ikke for sundhed. Men du får et lækkert boost, og både ingefær og gurkemeje er rig på antiinflammatoriske stoffer som kan hæmme visse betændelsestilstande i kroppen og kan være en del af en sund kost.
 3. Hvordan smager ingefærshot?
  • Ingefær og gurkemeje giver en dejlig krydret smag, let spicy og velsmagende.
 4. Hvorfor skal der peber i opskriften?
  • Uden det skal blive alt for kemisk og svært at forstå, er der et stof i gurkemejen, curcumin (det vi gerne vil aktivere da det er antiinflamatorisk) og videnskaben viser kroppen bedre optager det/aktivere stoffet når der tilføjes sort peber.
 5. Hvor længe kan ingefær shots holde sig på køl?
  • Du kan opbevare dine shots 1-2 uger på køl.
 6. Jeg kan ikke lide chili, hvad gør jeg?
  • Du kan sagtens udelade chili, men du kan ikke smage den direkte, den er blot med til at give styrke og en krydret smag.
 7. Mit ingefærshot bliver meget tykt, hvad gør jeg?
  • An på hvor store dine appelsiner og citroner er, kan du få brug for at tilføje lidt ekstra vand eller appelsinsaft efter du har siet blandingen.
  • Jeg gør ofte det, at jeg hælder ekstra vand i mit shot når jeg skal drikke det, hvis jeg synes det er for “tykt”. Så kan jeg nemt vurdere hvor “tynd” jeg ønsker den.
hjemmelavet ingefærshot
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments