Hjemmelavet ingefærshot er friskt, krydret og super nemt selv at lave. Få det lækreste energi-kick med ingefærshots tilsat gurkemeje og chili.
4,8 fra 5 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 2store flasker
Tilberedelse10 minuttermin
I alt10 minuttermin
Ingredienser
500gvand
70gfrisk ingefær(skrællet vægt)
20gfrisk gurkemeje(skrællet vægt)
¼stkrød chili
2stkcitroner
2stkappelsiner
2spsk honning eller agavesirup
Lidt friskkværnet peber
Tilberedelse
TIP: Afhængig af størrelsen på citroner og appelsiner skal du måske bruge 600ml vand i stedet for den rette konsistens. Men start med 500 og tilsæt evt. mere efter du har siet blandingen. TIP 2: Har du ikke en powerblender følg da vejledningen i indlægget med hvordan du tilbereder dit ingefærshot i gryde.
BLEND: Start med at skrælle citroner + appelsiner. Vask ingefær + gurkemeje og skræl dem, før du vejer deres samlede vægt af. I blender tilsæt vand, ingefær, gurkemeje, chili, citroner, appelsiner, lidt friskkværnet peber samt honning. Blend på højeste hastighed indtil du står med en helt findelt væske. Det tager ca. 1 min. på min Vitamix.
SI BLANDINGEN: Herefter sier du blandinden igennem en finmasket si. Brug en ske eller ligende til at presse så meget som muligt igennem så du blot står tilbage med en overskydende tyk masse (denne smides ud).
SERVERING: Hæld dit ingefærshot på flasker og sæt på køl. De smager klart bedst koldt hvor smagen har fået lov at samle sig. Opbevar ingefærshot på køl 1-2 uger i lufttæt flaske.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr