Skip to content
Alberte Stengaard vegansk madblog logo
Alberte Stengaard vegansk madblog ballon
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Menu Luk
Aftensmad - Bowls - Frokost - Glutenfri - Salater
Gå til opskrift Udskriv opskrift

Indisk salat bowl – Karry grøntsager og stegt tofu

indisk salat bowl med tofu og mangodressing

Indisk salat serveret som bowl. En nem, sund og smagfuld måltidssalat med krydrede kartofler, blomkål, syrlige lime rødløg, cremet avocado, stegt tofu og edamamebønner. Toppet med sprøde granatæbler, oliven og den bedste mangodressing. Vegansk, glutenfri og yderst lækker salat bowl for hele familien.

Indisk inspireret salat bowl

KARRY + BLOMKÅL = Karryblomkål = Kærlighed..
Det lyder så utrolig simpelt (det er det også) men det er også SÅ utrolig godt!
Den grøntsag min familie oftes ber’ om når jeg laver byg selv bowls.
Opskriften måtte med på bloggen da den er skøn for hele familien (selv blomkåls skeptikerne).
Karryblomkål kommer i dag jeres vej, serveret i den lækreste krydrede indiske salat bowl – fuld af smag og mæthed!

Men vi stopper ikke ved blomkålen..

Vi leger med smage, sammensætninger, bagte, rå, friske og sprøde grøntsager!
Bruger indiske krydderrier og krydderurter..
Serverer med sprød tofu..
OG selfølgelig topper vi den med min families favoritdressing = Mangodressingen.
Dagens bowl ER en skøn forening af grønt, protein, lækre krydderier og en cremet dressing.

indisk salat bowl med stegt tofu

Indisk salat bowl er:

  • Fuld af smag og krydderier
  • Perfekt kombination af stærk, sød, syrlig
  • Mættende
  • Proteinrig
  • Sund & nærende måltidssalat
  • Kan nemt varieres
  • Børnevenlig
  • Nem, hurtig og skøn som food prep
  • L.Æ.K.K.E.R !!

Klar til indisk salat bowl?
Nogle gange er simpelt “bare” godt! Lad os komme i gang.

indisk salat bowl med mangodressing og stegt tofu

Ingredienser til indisk salat bowl

Hvorfor jeg ELSKER bowls?
Jeg har sagt det mange gange, men her kan vi lege med både grøntsager, smage og de er nemme at variere. Indisk salat bowl er simpel, nem og hurtig at lave – OG så den genial som food prep.
Lav gerne ekstra og hav til madpakke eller aftensmaden dagen efter. Indholdet ville ligeledes være skønt i en tortilla eller spinatpandekager lavet på durummel eller i en glutenfri variant.

Dagens ingredienser med tips og tricks:
(Du ser hele opskriften længere nede.)

  • Karrybagte blomkål + kartofler
    Det bedste! Blot vend med olie + karry og bag indtil sprødt.
    Leg med grøntsager og brug evt. butternut, hokkaido, squash og rødløg. Eller lav en kombination. Blot juster bagetiden alt efter grøntsag.

  • Agurker vendt i mynte, koriander og limesaft
    Holy moly – kombination af syrlig lime, sød mynte og koriander. Denne kombination kommer jeg også til at lave som enkeltstående tilbehør.
    Er du slet ikke til koriander og mynte kan du udelade eller bruge persille i stedet.

  • Spinat
    Bunden i vores bowl. Du kan bruge feldsalat eller fintsnittet spidskål.

  • Lime syltede rødløg
    Ja jeg bruger dem tit – men de er S.Å gode!
    Altså gode på ALT! (næsten 😉 )

  • Granatæble
    Sprødhed og friskhed.

  • Avocado
    Cremet modspild. Kan du ikke finde gode avocadoer kan du udelade eller bruge nogle ristede kerner.

  • Edamamebønner
    Kan evt. erstattes med sorte bønner, kikærter eller kidneybønner. Evt. stegt i lidt olie, ahornsirup, salt, peber og karry.

  • Stegt tofu
    Jeg steger blot i olivenolie for en sprød skorpe da resten af vores salat bowl har lækre smage.

  • Koriander, lime, ristede sasamfrø
    Topping!

  • Sorte oliven
    Passer skønt sammen med karry, mangodressing og lime rødløg.

  • Mangodressing
    Bare go´!!

  • Naan brød
    Server evt. med brød eller brug salat bowlen serveret i tortillas.
indisk salat bowl med naan brød

Indisk salat bowl – Nem måltidssalat og food prep

Frokost – Madpakke – Aftensmad – Food prep…
Indisk salat bowl kan det hele og er en skøn måltidssalat.
Dagens bowl har protein fra tofu, kostfibre og god energi fra grøntsager samt sunde fedtstoffer fra. bla. avocado.

Bowlen kan både spises kold og varm og er derfor genial som food prep. Lav fx. dobbelt op på grønt, tofu og dressing og hav til morgendagens madpakke. Grøntsagerne kan snildt holde sig 3-5 dage på køl og dressingen ca. 1 uge.
Har du overskydende dressing eller grøntsager kan du lave pitabrød, wraps og de bagte grøntsager kan du bruge i en one-pot eller curry.

Husk kun fantasien sætter grænser, og grøntsager er netop geniale da de er super anvendelige og ikke bliver dårlige af et par dage på køl med rette opbevaring.

NU ønsker jeg jer rigtig go bowling !!

indisk salat bowl med naan brød
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
5 fra 1 stemme

Indisk salat bowl

Skøn indisk salat bowl fuld af farver, smag og mæthed. Knald på krydderier, grøntsager og serveret med tofu samt den bedste mangodressing. Nem, lækker og perfekt som måltidssalat.
Forb. tid10 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid50 min
Kategori: Aftensmad, Frokost, Måltidssalat, Salat
Køkken: Indisk, Vegansk
Antal: 2 personer
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

Karrybagte grøntsager

  • 300 g kartofler
  • ½ stk blomkål
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk karry
  • 1/4 tsk spidskommen
  • Friskkværnet peber, salt

Tofu + grøntsager

  • 200 g tofu, fast
  • 2 tsk olivenolie
  • 2 dl edamamebønner, optøet
  • ½ stk agurk i halve skiver
  • frisk mynte, koriander (ell. persille)
  • ½ stk lime, saft + skal
  • Spinat, frisk
  • 1 stk avocado
  • Granatæble
  • Lime syltet rødløg

Tilbehør

  • Mangodressing
  • Sorte oliven
  • Koriander
  • Lime
  • Sesamfrø
  • Naan brød

Sådan gør du

Karrybagte grøntsager

  • Tænd ovnen på 200° og klargør 2 bageplader med bagepapir. *Se noter.
    Gnub eller skræl kartoflerne og rens blomkål hvis nødvendigt. Skær kartofler i både og lav mundrette buketter af blomkålen. Rør olie, karry, peber og salt sammen.
  • Kom kartofler og blomkål på hver deres bageplade og fordel karryolien over dem. Vend godt rundt. Bag kartoflerne ca. 30-40 min og blomkål ca 20-25 min indtil gyldne og sprøde. Klargør imens resterende ingredienser.

Tofu + grøntsager

  • Dræn din tofu for overskydende vand og pres den evt. 15 min hvis den er meget våd. Skær i ønsket størrelse. Varm en pande op til middel-høj varme og kom olivenolie på. Steg din tofu sprød på begge sider indtil der kommer en skorpe, vend dem gerne flere gange undervejs.
  • Del din agurk på langs, fjern kærnerne og skær den i tynde skiver. Vend med lime skal + saft + hakkede urter.
    Optø edamamebønner med kogende vand. Klargør granatæble, avocado, limesyltet rødløg og mangodressing.
    *Du kan med fordel lave limesyltet rødløg og mangodressing i god tid eller dagen før

Salat bowl

  • Server dine bowls med salat i bunden og herefter bagte karry grøntsager, edamamebønner og tofu. Kom agurk, granatæble og avocado ved.
    Top med limesyltet rødløg, mangodressing og oliven. Server med ekstra mangodressing, lime, koriander, ristede sesamfrø og brød.

Noter / Tips og tricks

  • Du kan bruge en bageplade, men ofte kræver kartoflerne lidt længere tid i ovnen end blomkål. Hvis du bruger en bageplade kan du evt. fjerne blomkålen når den er færdigbagt og give kartoflerne den resterende tid. 
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lignende indlæg

tahin miso dressing

Tahindressing med miso - ala gomadressing

12 bedste buddha bowl 2020 5

Buddha bowls - 12 Favoritter fra 2020

spidskålssalat med appelsinvinaigrette

spidskålssalat med lækker appelsinvinaigrette

peanutbutterdressing

Peanutbutterdressing - cremet, sund og perfekt spicy

Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Følg med på instagram
Open
CHIAMARMELADE🎈👇🏻 Weekenden har været fuld af god mad og leg i køkkenet - det er mit helle🎯 
Som del af overnight oats indlægget lavede jeg en nem marmelade med chia som er skøn at bruge som topping på grød, yoghurt, ovenpå brød eller indeni en fastelavnsbolle🙊
.
Jeg elsker den er let syrlig, knaser og har sødme fra vanilje👇🏻
1 glas:
*250g frosne hindbær.
*1 appelsin, saft + skal.
*1/2 vaniljestang /vaniljepulver.
*Evt. 1-2 spsk ahornsirup.
*2 spsk chiafrø.
.
Kog hindbær, appelsinskal + saft og vanilje op i ca. 5-10 min indtil bærrene er most. Tag af varmen og tilsæt chiafrø. Rør rundt og lad stå 5 min. 
Rør godt rundt igen, kom på glas og opbevar i køleskab🥳
.
Livet er nu engang sjovere når vi topper løs🚀
Håber jeres weekend har været dejlig og i er klar til at hoppe ind i en ny uge med mig🤸🏻‍♀️❤️
.
.
.
.
.
.
.
#overnightoats #grød #køleskabsgrød 
#porridge #chiajam #morgenmad #chiafrø #veganbreakfast #efterår #vadveganeräter 
#glutenfreiessen #plantebaseret #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #godmad #grøntsager #veganfoodspot #vegetarisk #madinspiration #vegansk #morgenmadsinspiration #whatveganseat #lækkerier #glutenfri #madmedmedfølelse #veganskmorgenmad
Open
FREDAGS FROKOST🥬 Hvordan er jeres uge gået på hjemmekontoret?💥 Min toppede i dag med en hurtig falafelsalat😎 
Jeg fandt nemlig @urtekram falafler til 10kr i @nettodk 😱 OH YES!! 
For friture ikke? Det ER godt😏
.
Det blev selfølgelig udnyttet til den lækreste hjememfrokost som i snildt kan lave både som frokost eller aftensmad gerne serveret med hummus til💪🏻
Falafelsalat:
*Spinat, sukkerærter, broccoli, agurk i strimler.
*Fennikel vendt med lime, dild og mynte🌱 (afhængig)😂
*Æble i tern, sorte oliven, avocado.
*Spicy falafler, ranchdressing fra bloggen.
*Pitabrød og evt. hummus.
.
Håber jeres fredag har været god og i er klar til weekend?🥳 
Nogle rare planer? Gåture, fastelavnsbollejagt eller bagning?🎈
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #falafel #nemfrokost #falafelbowl #pitabread #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #falafelsalad #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Jeg drømmer om💭🎯 Pulled portobello med coleslaw og syltede rødløg🤤 Serveret som burger eller i bowl med quinoa🍔💥
.
Portobello bages, strimles og vendes med hjemmelavet barbecue sauce👀
Det frækt, det comfort food, det er fuld af power💪🏻🔥
Nysgerrig på hvordan du tryller svampe til pulled portobello😎
.
Opskriften er på bloggen, link i bio🚀
Drømme går altså i opfyldelse🤪💭
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #pulledportobello #portobello #quinoarecipes #portobelloburger #comfortfood  #greenbowl  #veganburger 
#veggiebowl #veganburgers #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
SIMPELT🎈De små ting der gør forskellen, menneskerne vi har kær, smilet til vores forbipasserende, en god frokost, ja vores hverdagsmagi😌 
Selv i en tid som for alle er anderledes er dette vigtigt✨ 
. 
For mig er det vigtigt at huske på det SIMPLE❤️ Jeg har lært igennem årene at se og værdsætte det enkle, de små ting, alt det vi ofte glemmer men i sidste ende er limen i vores liv🎯
.
Jeg ELSKER at nørde med mad, finde sammensætninger der siger kapow men jeg elsker OGSÅ det simple🥑 Der hvor smagene kommer helt til sin ret og nydelsen får ekstra plads😌
.
En god rugbrødsmad smurt med flækærtehummus og toppet med feldsalat, avocado, granatæble og sorte oliven er simpelt og lækkert! Drys med lidt flagesalt og ristede kerner👌🏻
.
Husker i det simple og hvad er hverdagsmagi for jer?✨😌❤️
.
.
.
.
.
.
.
.
#avocadomad #hummuslove #veganskfrokost #nemfrokost #rugbrød #frokost #madopskrifter  #vadveganeräter 
#veggiebowl #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Foodprep game👉🏻🎯 Det er ingen hemmelighed at jeg er FAN!😎 Jeg drømmer om (man må godt drømme) engang at kunne gå i køkkenet med JER🌈❤️ holde workshop, have råvarerne i hænderne, kunne inspirere og give tips og tricks videre - DELE glæden⚡️ For Foodprep hjælper mig i min dagligdag på flere måder👇🏻
1. Jeg kan lave en lækkert frokost/aftensmad på 5 min. Der giver mig god energi, farver, mæthed💪🏻
2. Jeg sparer tid og tanker om “hvad skal jeg spise”🧐
3. Det bliver ALDRIG kedeligt og jeg undgår madspild da jeg snildt kan lave fx. spinatpandekager og bruge grøntresterne, som fyld. Lave en overnight oats med gulerod eller bruge bagte grøntsager i en curry🍜
.
Dette👆🏻 og meget mere skrev jeg sidste år et indlæg med mine bedste tips, tricks og hvilke køkkenredskaber jeg bruger🎯 jeg har lige opdateret det og linker i bio🚀
.
Foodprepper I eller kunne i godt tænke jer at kommer i gang?
Har i spørgsmål endelig stil dem herunder👇🏻❤️
.
.
.
.
.
.
.
#foodprep #madpakke #foodpreparation #lunchtime #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #madpakker #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #veganvitamin #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #whatveganseat #goodoldvegan #joinveganvultures #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Spinatpandekager🤸🏻‍♀️💚 Har ikke tal på hvor mange gange jeg har lavet dem🙆🏼‍♀️ De er super nemme, bløde og perfekte som madpandekager med fyld🔥 
.
Jeg tømmer ofte grøntskuffen og søger for der gerne er noget friskt, sprødt og bagt🥦🥒
Dertil en hummus, dressing, syltede rødløg samt andet topping🥑
Evt. kogte ris/quinoa og protein fra sprøde kikærter eller stegt tofu⚡️
.
Det skønne ved pandekager som ved Buddha Bowls er, at kun fantasien sætter grænser🎯
.
Skøn at servere med familie og børn da man kan stille alt frem i små skåle og bygge sin egen🌯
Pandekagerne er lavet på durummel hvilket gør dem så lækre bløde!
Jeg linker til dem i bio🚀🥬
.
Pift - der ligger også en glutenfri variant på bloggen, blot søg på spinatpandekager 🙌🏻
.
Håber jeres uge er startet godt🚀
.
.
.
.
.
.
#madpandekager #spinatpandekager #farverigmad #pandekager #veganskfrokost  #wraps  #vadveganeräter 
#veggiesandwich #spinat #plantebaseret #frokost #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegansandwich #vegetarmad #nemmad #sundfrokost #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Blogdesign af BloggerSpace
© 2020 - 2021 Copyright BloggerSpace
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt