Hummus med bagt fennikel er cremet, anderledes og unik. Cremethed fra hvide bønner, dybe smag fra fennikel og sødme fra bagte hvidløg. Vi tilsætter tahin, citron og ristede mandler som hver især gør du vil overraskes og glædes over dens unikke smag.
Fuld af protein, grøntsager og nem at lave. Perfekt på brød, i sandwich eller som snack til grøntsagsstænger.
Hummus med bagt fennikel – ny spiller i ligaen
Kan man få for mange spillere på holdet?
Altså hummus holdet..
Nej vel?
Godt så!..
Lad mig så præsentere hummus med bagt fennikel! En unik kombination af cremet hummus og smagfuld bagt fennikel.
Krydret med bagte hvidløg som bidrager med sødme, klassisk tahin, citron og til sidst tilsat ristede mandler til at runde smagen af og give et lækkert bid til vores hummus.
Lavet på hvide bønner som er cremede og milde i smagen. Men du kan snildt bruge kikærter eller butterbeans.
Få simple ingredienser men med hel unik og overraskende smag. De bagte fennikel bidrager med sødme og noter af lakrids.
Håber i vil glædes som jeg!
Bagt fennikel hummus er:
- Cremet med bid fra nødder
- Perfekt syrlig
- Kun 6 ingredienser
- Hurtig at lave
- Perfekt til stop-madspild
- Fuld af grøntsager
- Proteinrig
- Anderledes men..
- Uimodståelig SMAGFULD
Bagt fennikel og hvidløg – smagsbomber
Stjernen i dagens hummus er bagt fennikel.
Jeg er fennikel fan – intet mindre. Den karakteristiske smag med noter af anis og den sprøde tekstur i rå tilstand.
MEN bager vi fennikel forvandler den sig til at være blød med let sødlige noter. Dette udnytter vi i dagens hummus.
Samtidig med fennikel bager vi hvidløg.
Hvidløg er i rå tilstand meget kraftig i smagen og kan let overdøve. Men når vi bager hvidløg bliver det blødt, let karamelliseret og med nøddeagtig og sød smag.
Sammen med hvide bønner, tahin, mandler, salt og citron står vi med en skøn forening som komplimenterer hinanden på de 5 grundmage.
TIP: Hvide bønner kan snildt erstattes med kikærter eller butterbeans.
TIP: Lyst til at lære mere om hvidløg og fennikel? Læs med i Juni indlægget hvor jeg dykker ned i deres smag, egenskaber og kommer med mine bedste opskrifter. Læs med HER
Hummus med grøntsager
At spise grønt skal være SJOVT og LÆKKERT !!
Det er min første prioritet når jeg udtænker nye opskrifter og sammensætninger.
MEN hvorfor ikke snige en portion grøntsager ind når det kun gør opskriften BEDRE?!
Jeps sådan har jeg det med hummus med bagt fennikel. Fennikel bidrager ikke blot med ekstra grønt men booster smag og tekstur!
YAY! Grønt – sjovt og lækkert!
Men det ikke første gang 😉
Jeg leger ofte med nye sammensætninger i vores elskede hummus.
Alt fra den smukke rødbedehummus med knald på farve og smag. Eller krydrede linsehummus med bagte gulerødder.
ELLER sidst komne i klubben; Blomkålshummus. Lavet udelukkende på bagt blomkål. Cremet og lækkert alternativ uden bønner eller linser.
JEPS jeg er fascineret af grøntsager og hvordan de alt efter tilberedning ændrer karakter og smag. Jeg er 120% sikker på hummus med bagt fennikel vil overraske og forbløffe dig med dens karakteristiske smag.
3 X fennikel
Lyst til mere fennikel? I get you – når man først for smag for dens muligheder er det bare at give den gas.
Lav fx. en lækker frokost hvor vi bruger 3 X fennikel:
- Start med hjemmebagt glutenfrit rugbrød gerne med bund af ruccola.
- Herefter smurt med fennikel hummus.
- Så topper vi med lyn-syltet fennikel – Opskrift her.
- Eller appelsin syltet fennikel med dild – Opskrift her.
- Server med lækker fennikel med linser og vinaigrette – Opskrift her.
NU der vist kun at sige:
Velkommen på #teamfennikel !
Hummus med bagt fennikel
Ingredienser
Bagt fennikel
- 1 knold fennikel
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- Frisk timian
- Friskkværnet peber
Hummus
- Bagt fennikel
- 1 dåse hvide bønner
- 15 g ristede mandler
- 1 stk citron
- 3 spsk tahin
- 1 spsk æbleeddike
- 1 tsk flagesalt
- Friskkværnet peber
- 1,5 dl danskvand
Tilberedelse
- Start med at bage fennikel: Tænd ovnen på 200° varmluft og klargør bageplade med bagepapir. Rens fennikel og skær den øverste top af. Del fenniklen på langs og skær i aflange både og placer på bageplade sammen med de 3 fed hvidløg. Lad skrællen sidde på. Vend med olivenolie, timian og peber. Bag 20-25 min. indtil fennikel er mør.
- Lad afkøle let og pil skrællen af hvidløgene. Dræn og skyl bønnerne.TIP: Du kan bruge kikærter eller butterbeans i stedet for hvide bønner.
- Hummus: Kom alle ingredienser + bagt fennikel og hvidløg i foodprocessor eller god blender. Brug både skal og saft fra citronen. Start med 1 dl vand. Blend i 3-5 min. indtil konsistensen er cremet. Skrab ned af kanterne på foodprocessor løbende og tilføj mere vand indtil ønsket konsistens. Den lange blendetid er nøglen til en rigtig lækker cremet hummus.
- Smag til med salt og peber. Opbevar fennikel hummus på køl i 4-6 dage.
Noter
- Du kan bruge kikærter eller butterbeans som erstatning for hvide bønner.
- Mandler kan udskiftes med solsikkekerner, sesamfrø eller valnødder. Du kan også udelade helt men det giver en dejlig smag og tekstur til din hummus.
- Mængden af danskvand varierer alt efter hvor stor din fennikel er. Tilføj lidt af gangen indtil du opnår ønsket konsistens.
Jeg har erfaret at isvand eller danskvand giver en ekstra cremet hummus.