Hjemmelavet is med kondenseret mælk og chokolade

Hjemmelavet is med kondenseret mælk er cremet, lækker og laves helt uden ismaskine. Isen har smag fra karamel, karamelliserede bananer og chokolade – en kombination af drømme. Alt er hjemmelavet med gode råvarer og du kan lave isen både vegetarisk og vegansk. Savner du en ÆGTE bananis med karamel og chokolade, er denne hjemmelavede is vejen til dine drømme.

hjemmelavet is med kondenseret mælk

Bananis med chokolade og karamel

Er du vild med banan, karamel og chokolade er du landet det helt rigtige sted. Dagens bananis er intens, cremet, lækker og den form for hjemmelavet is der siger “mere”!
Jeg har glædet mig som et lille barn til at dele opskriften på hjemmelavet is med kondenseret mælk med jer. Selve grundopskriften til isen er super nem at lave og kræver blot 3 ingredienser. Isen laves helt uden ismaskine og du står stadig tilbage med en cremet, lækker is. MEN magien ligger i de råvarer vi tilsætter til vores hjemmelavede is.
Karameliserede bananer, karamel og chokolade..
Kombinationen er uovertruffen og for hver mundfuld skyder der en “mmm”-følelse igennem kroppen. Tænk det skulle være så nemt at lave noget SÅ lækkert. Der er en del steps, men de er nemme og tager ikke lang tid – hvad der er hårdest er, ventetiden..

Hjemmelavet is opskrift uden ismaskine

Reklamelinks er markeret med*
opskrift is med kondenseret mælk
Gem til madplan

Hjemmelavet is med kondenseret mælk

Cremet hjemmelavet is med kondenseret mælk, karamelliserede bananer og karamel. Lækker, nem og helt uden ismaskine.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 8 personer
Forberedelse1 day
Frysetid1 day
I alt2 days

Ingredienser

Karamel

  • 170 g sukker
  • 40 g smør
  • 200 g piskefløde
  • 20 g hvid miso (kan udelades)

Is med karamelliseret banan og chokolade

  • 3 stk bananer
  • 30 g smør
  • 50 g kokossukker
  • 300 g kondenseret mælk
  • ½ L piskefløde
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g karamel

Tilberedelse

  • TIP: Se video med fremgangsmåde HER.
    NOTE: Start med at forberede karamel minimum 3-4 timer inden, da den skal nå at afkøle inden du kan lave isen. Evt. køb en færdiglavet karamel hvis du foretrækker dette. Alternativt kan karamellen udelades.
    Jeg anbefaler at læse tips og tricks boksen i indlægget igennem inden du starter. Opskriften virker lang men når først du har læst den igennem er det blot tid og ikke svære steps du skal bruge.

Karamel

  • FORBERED: Smelt sukkeret i en kasserolle over middelvarme (min stod på 5-6 ud af 9). Lun imens fløden på et andet blus, når fløden begynder at simre let, slukker du for varmen.
  • SMELT SUKKER: Vi ønsker at smelte sukkeret til en let mørkebrun farve. Da vi laver en tør karamel (uden vand i sukkeret) kan du godt røre forsigtigt rundt med en spatel for at hjælpe yderlige smeltning på vej. Men pas på, pludselig går det stærkt, så vær opmærksom.
  • SMØR OG FLØDE: Når alt sukkeret er smeltet til en mørkebrun farve tilsætter du smør og miso. Karamellen vil først boble op, men blot rør rundt indtil massen er homogen og faldet sammen. Herefter tilsætter du forsigtigt halvdelen af fløden under omrøring, det vil boble voldsomt op, nærmest som en vulkan. Så pas på og vær sikker på den er faldet ned igen før du tilsætter resten af fløden. Rør rundt indtil du har en lækker, cremet karamel.
    Grundet vi lunede vores mælk inden, skulle din karamel gerne være homogen og glat. Men er dette ikke tilfældet skruer du ned til lav varme og røre indtil alt er smeltet og du har en glat karamel. Kom på glas med låg eller i lufttæt beholder og sæt i køleskabet 3-4 timer indtil fast, eller dagen efter.

Hjemmelavet is

  • FORBERED: Find en lille rugbrødsform frem og hak din chokolade semi-groft.
  • KARAMELLISERDE BANANAER: Skær 3 modne bananer over på langs og sæt en pande over et middel-varmt blus. Tilsæt smør og lad det smelte, tilsæt herefter sukker og lad det boble sammen inden du lægger dine bananer på med skærefladen nedad. Lad dem karamellisere 4-5 minutter inden du vender dem og lader dem få yderligere 2-3 minutter. Lad dem afkøle let inden du fortsætter.
  • BLEND OG PISK: I blender tilføj kondenseret mælk, vaniljepulver og karamelliserede bananer. Blend indtil du får en helt homogen masse, farven vil være spøjs, det er helt som det skal være. Sæt til side.
    I stor skål kom piskefløden. Pisk indtil du har en dejlig flødeskum. Vend din banan-masse i og vend forsigtigt rundt indtil massen er homogen og cremet. Vend ¾ af din hakkede chokolade i.
  • SAMLING AF ISEN: Find formen frem og kom først 1/2-delen af din ismasse i formen. Fordel herefter 1/2-delen af karamellen og swirl rundt, derefter resten af isen. Afslut med resten af karamellen, swirl rundt og top med den sidste del chokolade. Dæk med staniol eller ligende og sæt på frys natten over.
  • SERVERING: Lad isen stå ude 10-15 min. før servering og scoop den derefter ud og nyd i vafler, skål eller som tilbehør til kage.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Cremet is med kondenseret mælk

Jeg har altid troet det var svært at lave hjemmelavet is og som minimum umuligt uden en ismaskine. MEN jeg tog fejl! Metoden med at lave is med kondenseret mælk giver en is som er cremet, luftig og super nem at lave. Grundopskriften er kondenseret mælk samt vanilje der vendes i flødeskum og fryses indtil klar. Nemt ikke?
Derefter kan man tilføje smag, knas og andre skøre ideer. Jeg gik måske lidt amok, men jeg fortryder ikke et sekund fordi dagens bananis er noget af det bedste jeg har lavet og spist længe.

Sådan laver du hjemmelavet is uden ismaksine

Alt du behøver for at lave hjemmelavet is uden ismaskine er kondenseret mælk, piskefløde og en elpisker. Kondenseret mælk kan fåes i velassorterede supermarkeder og som oftes i både Rema1000 og Netto. Luftigheden fra piskefløden og sødmen fra den kondenserede mælk giver os en dejlig cremet is uden iskrystaller som er lavet på under 10 min.
Men vi går ikke klassisk til værk i dag. Vi går all in på is med kondenseret mælk og tvister på smag, knas og nydelse. Er i klar?

Sådan laver du bananis med karamel og chokolade

Hjemmelavet is med kondenseret mælk er super nemt og simpelt at lave men smager heller ikke af særlig meget. Derfor har jeg selvfølgelig leget og testet så i kunne få en opskrift på intens bananis med karamel og chokolade. Isen er ikke svær at lave men kræver et par steps, så læs opskriften godt igennem og start dagen før du gerne vil spise isen.

Hjemmelavet karamel

Dagen inden forberedes en hjemmelavet karamel. Sukker smeltes, smør og fløde tilsættes og du har en helt klassisk karamel. Jeg har valgt at tilføje hvid miso for at skabe endnu mere smag og dybde, men du kan sagtens udelade og i stedet for tilføje lidt flagesalt.

Karamelliserede bananer

Bananis som IKKE er blendede bananer ala “nice cream”. Nej, dagens bananis er klassisk hjemmelavet is med kondenseret mælk tilsæt intense karamelliserede bananer. Bananer stegt i smør samt sukker indtil de karamellisere og smagen intensiveres. Lad dem afkøle let inden du blender dem med kondenseret mælk.

Tips og tricks hjemmelavet is

  1. HVILKEN MISO SKAL JEG BRUGE?
    • I dagens søde opskrift skal vi bruge sød hvid miso som ikke er så kraftig som den mørke.
  2. KAN JEG UDELADE KARAMEL?
    • Du kan sagtens undvære karamel i din hjemmelavede is men jeg vil klart anbefale.
  3. KAN JEG ERSTATTE KOKOSSUKKER?
    • Du kan bruge farin eller rørsukker i stedet for kokossukker.
  4. HVILKEN KONDENSERT MÆLK SKAL JEG BRUGE?
    • Der findes ikke mange slags på markedet, men kondenseret mælk fra Nestle, som oftes fåes i netto og rema1000 samt Tørsleffs der oftes fåes online.
    • Spiser du vegansk se mine anbefalinger i næste afsnit.
  5. HVOR LÆNGE SKAL HJEMMELAVET IS FRYSE?
    • Efter isen er samlet skal den som minimum fryse 7-9 timer eller til gennemfrossen.
  6. HVOR LÆNGE KAN HJEMMELAVET IS HOLDE SIG?
    • Isen er bedst inden for en uges tid så den ikke når at danne krystaller. Husk at dæk den godt med et låg eller ligende så den ikke for luft. Vil du gerne forlænge holdbarheden kan du fryse isen ned i mindre portioner da det er ved optøning og nedfrysning risikere at få iskrystaller.
  7. KAN JEG LAVE ISEN VEGANSK?
    • Du kan lave is med kondenseret mælk vegansk, se boksen herunder hvilke råvarer jeg anbefaler.

Vegansk is med kondenseret kokosmælk

Ønsker du hjemmelavet is med kondenseret mælk, men vegansk? Der er 4 råvarer du skal være opmærksom på og du kan se minde anbefalinger her.

  1. SMØR – Brug naturli’ smørblok.
  2. KONDENSERET MÆLK – Brug kondenseret kokosmælk. Kan fåes i velassorterede supermarkeder, helsekostbutikker eller online. Alternativt kan du lave den selv – Opskrift i indlægget her (scroll ned i bunden af indlægget).
  3. PISKEFLØDE – Brug Alpro piskbar.
  4. CHOKOLADE – Tjek at din chokolade er lavet uden mælkepulver. De fleste chokolader med 70% og derover er uden mælkepulver, men tjek for en sikkerheds skyld.
hjemmelavet is med kondenseret mælk og karamel
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments