Frisk, sommerlig, grøn salat med feta, avocado og herlig sennepsvinaigrette er den perfekte salat til sommer, grill og gode stunder. Lækker sommersalat med power på smag fra krydderurter, knas fra radiser, sukkerærter samt dejlig rundhed fra feta. Prøv den bedste grønne salat med vinaigrette som er let at lave, sund og smager som en drøm.
Lækker grøn salat med feta og avocado
Jeg bliver aldrig træt af sprøde, lækre salater! Der er uendelig mange smagkombinationer og teknikker at udfordre.
Dagens lækre grønne salat blev kreeret en dag hvor tiden var knap, men køleskabet bød på mange halve råvarer efter jeg havde stået i køkkenet og lavet catering. I bunden af skuffen lå et halvt blomkål, krydderurter, nogle forårsløg, en agurk og et par modne avocadoer.
Lige her elsker jeg min hjerne. Ud med råvarerne på køkkenbordet, snitte, hakke, lege og før jeg ved af det, var en ny salat skabt!
Salaten blev bl.a. opbygget af trenden “smashed cucumber”, hvor agurk “smadres” så den åbner sig og kan optage mere dressing – I dagens grønne salat, en lækker senneps vinaigrette.
Opskriften kom hurtigt på Instagram, da jeg ikke kunne vente med at dele herlighederne, men den fortjener ligeledes en plads herinde. Vil I se en visuel opskrift af salaten, kan I se fremgangsmåde og video her.
Nem og Lækker grøn salat opskrift
Grøn salat med feta
Ingredienser
- ½ stk agurk
- 1 håndfuld dild
- 1 håndfuld mynte
- ½ stk blomkål
- 125 g sukkerærter
- 150 g radiser
- 3 stilke forårsløg
- 100 g feta
- 1 stk avocado
Senneps vinaigrette
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk grov sennep
- 1 spsk hvidvinseddike
- 2 tsk agavesirup
- Friskkværnet peber, salt
Tilberedelse
- TIP: Se video med fremgangsmåde HER.
- KLARGØR: Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber. Blancher slikærter og sæt til side. Skær agurk halvt over og bank dem så kødet åbner sig. Skær i store stykker og kom i skål med 1/2-delen af dressingen + finthakket dild og mynte. Lad marinere lidt og kom herefter smuldret feta i.
- Snit blomkål, og radise fint på mandolinjern, eller skær det fint i hånden. Skær slikærter i skrå stykker. Kom i skål og vend sammen med resten af dressingen samt 1/2-delen af forårsløgene.
- SERVERING: På ønsket fad fordel både blomkåls-kombi samt agurk-feta og top med resterende forårsløg, avocado i tern samt ekstra feta.
Egne noter
Grøn salat med vinaigrette og avocado
Hvad skaber en god sommersalat?
For mig er det vigtigt den rummer både noget sprødt, friskt, cremet og i smagen både syrlig, sød, fed og dybde. Du får det hele i dagens grønne salat med feta som er den perfekte sommersalat med sin lethed fra sprøde grøntsager, cremethed fra feta og dejlige afrunding fra sennepsvinaigrette. Salaten er samlet med krydderurter som giver et spark og avocado som giver en lækker fedme som modspil til de mere skarpe radiser.
Alt i alt en grøn salat med feta som du kan servere til sommerens fester, buffetborde eller tage med på stranden.
Servering af grøn salat med feta
Grøn salat med feta kan nydes som tilbehør eller opgraderes til at være en herlig måltidssalat. Som tilbehør passer den perfekt på sommerbordet med grill, lækre hummus og brød. Tilføjer du quinoa, en portion hummus og groft brød står du med en mættende grøn salat med feta, perfekt til picnic eller en let sommerfrokost.
Tips og tricks til grøn salat med feta
- PROTEINRIG GRØN SALAT:
- Ønsker du mere protein i din grøn salat med feta kan du koge en portion quinoa/hirse eller vende edamamebønner eller delikatesse linser i. Server gerne med hummus on the side.
- Prøv at stege en god tofu skåret i tern, hårdt af og vend i din grøn salat med feta. Jeg anbefaler denne tofu.
- MIX OG MATCH MED ANDRE GRØNTSAGER:
- Leg med årstidens grøntsager. Fx. grønne asparges, squash, bladselleri eller fennikel.
- LAD DEN GERNE MARINERE:
- Salaten bliver kun bedre af, at du lader den stå lidt tid inden servering, så dressingen kan få lov at give en masse smag. Tilbered den gerne 1-2 timer inden servering.
- OPBEVARING OG HOLDBARHED:
- Salaten er bedst dagen derpå når den er samlet med feta.
- Opbevar rester i en lufttæt beholder på køl 1-2 dage.
- Venter du med feta + avocado kan “grundsalaten” holde 2-3 dage på køl.
Grønne salater til sommer og sol
- GULERODSSALAT MED FETA OG LIMEDRESSING – Se video her.
- Sprød, frisk, mættende og smagfuld gulerodssalat med feta, quinoa og lime-koriander dressing. Anderledes gulerodssalat med et tvist der får smagsløgende til at hoppe. Salaten er nem at lave og skøn som simpel frokost eller som tilbehør.
- FENNIKELSALAT MED AVOCADO – Se video her.
- Sprød, smagfuld fennikelsalat med cremet avocado, saltede mandler og himmelsk sennepsvinaigrette tager ingen tid at lave men smager uovertruffent! Papirtynde fennikelskiver vendes med citronsaft til de bliver dejlig bløde, men stadig har bid.
- AVOCADOSALAT MED JORDBÆR OG FETA – Se video her.
- Frisk, simpel og smagfuld avocado salat med solmodne jordbær, cremet feta og syrlige rødløg. Som prikken over i’et en grov sennepsvinaigrette og sprøde kerner. Sommerens lækreste salat med avocado som tager mindre end 10 min. at lave men smager som en drøm.
- SALAT MED KRYDREDE EDAMAMEBØNNER – Se video her.
- Sprød og sund salat med edamamebønner er nem at lave og vendt med den vildeste krydderurteolie. Olie med bl.a. oliven, dild og hvidvinseddike som smager himmelsk! Salaten er mættende og nærende med edamamebønner, sprød blomkål, selleri og søde jordbær.