Edamame fladbrød er glutenfri, veganske og lavet på edamamebønner. Blendet med krydderurter, hvidløg, lime og samlet med kikærtemel. Lækre og sunde madbrød ala falafler med klassiske mellemøstlige smage. Bagt i ovnen, skåret til brød og perfekt som sandwich, ristet eller til en opgraderet toast. Nemme, lækre og proteinrige fladbrød for hele familien.
Edamame fladbrød
Lækre krydrede fladbrød..
Glutenfri madbrød med bønner..
Krydret brød med edamamebønner, krydderurter og mellemøstlige krydderier!
ELLER “bare”; Edamame fladbrød !
YEP fladbrød goes falafel men uden kikærter – haha..
I kan se jeg har lidt svært ved at navngive dagens lækre opskrift.
MEN de behøver heller ikke den store introduktion for de taler ret meget for sig selv:
- Smagfulde og krydret
- Glutenfri og veganske
- Fulde af fibre, vitaminer og mineraler
- Proteinrige
- Nemme, sunde og hurtige
- Perfekte til sandwich
- Kan ristes eller bruges til toast
- L.Æ.K.R.E !!
Men en ting vil jeg sige – TRY THEM 😉
TIP: Se videoen i opskrift sektionen hvor jeg laver edamamefladbrød. Her er fremgangsmåde vist og beskrevet.
Glutenfri fladbrød – lavet på edamamebønner
Dagens opskrift er lækre fladbrød opstod da jeg savnede et madbrød som var proteinrigt, krydret og kunne bruges til “smørrebrød”.
Jeg fandt min opskrift frem på edamame vafler og justerede, testede, for til sidst at stå med de lækreste, krydrede fladbrød som er perfekte til alt fra sandwich, ristede eller brugt som toastbrød!
YEP dagens opskrift er fuld af muligheder, nem at lave og giver dig masser fibre, næring og protein på en gang!
Hemmeligheden?
Edamamebønner! I dagens opskrift erstatter vi det traditionelle mel med bønner som bidrager med gode næringsstoffer.
Edamamebønner har fx. ca. 10g protein/ 100g !
Vi samler samtidig dejen med kikærtemel hvilket bidrager med ekstra protein og gør vores brød glutenfrit.
Ingredienser til edamamefladbrød
Basen til edamame fladbrød er simple og minder meget om traditionelle falafler med lækre mellemøstlige krydderier. Alt blendes sammen og samles med kikærtemel:
INGREDIENSER FOODPROCESSOR:
- Edamamebønner – Jeg køber på frost og optør med kogende vand.
- Hvidløg
- Løg – 1 lille eller 1/2 stort
- Frisk koriander + persille – Du kan udelade koriander og bruge basilikum i stedet.
- Lime
- Chiliflager
- Spidskommen
- Salt, peber
- Bagepulver
EFTER KØL:
- Olivenolie
- Vand
- Kikærtemel
Step for step edamame fladbrød
Noget af det bedste er hvor nemme og hurtige dagens opskrift er. Følg de simple steps og stå med lækre fladbrød på ca. 1 time. (Hvor 1/2 time er på køl) Husk du kan se fremgangsmåde i video nederst i opskrift modulet.
STEP FOR STEP:
- Optø edamamebønner.
- Blend edamamebønner, løg, hvidløg, lime, krydderurter og krydderier sammen indtil dejen er fin og glat.
- Sæt på køl 1/2-1 time.
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft og klargør bageplade med bagepapir.
- Rør den afkølede dej sammen med vand, olie og kikærtemel.
– Kikærtemelet er et rigtig godt bindemiddel og vil modvirke at dejen smuldre. - Form din dej til en stor rektangel der ca. måler 25 X 30 cm. og er 1/2-1 cm. tykt.
- Bag brødet 25-30 min indtil let gyldenbrunt og let sprød i kanterne.
- Lad afkøle 10 min. på pladen.
- Vend brødet rundt (se video) fjern bagepapiret og skær brødet i ønsket størrelse.
- Opbevar dine fladbrød på køl 3-5 dage.
- Nyd dem lune, kolde eller rist dem (det smager himmelsk).
Fladbrød servering og topping ideer
Mulighederne er mange og du kan spise dem lune, kolde er riste dem (klart min favorit) Her kommer et par lækre topping muligheder:
- Top med ærtepure, ruccola, agurk, æble, avocado og ekstra krydderurter (Anretning på billede)
- Kombiner med cremet fennikel hummus, spinat, ruccola, oliven og syltet fennikel (se opskrift på Instagram i højdepunkter eller brug denne opskrift)
- Lav en lækker kombination af fladbrød, tzatziki og lime marinerede svampe! Brug denne opskrift og udskift pandekager med fladbrød.
- Server fladbrød som tilbehør til shawarma marineret tofu og grøntsager. Sund, nem og yderst lækker hverdagsmad.
NU er der kun at sige; LET´S blend, bake and eat 😉
Edamame fladbrød
Ingredienser
- 400 g edamamebønner
- 2 fed hvidløg
- 1 lille løg
- ½ bundt persille
- ½ bundt koriander
- ½ stk lime
- ½ tsk chiliflager
- 1 tsk spidskommen
- ¾ tsk salt
- ½ tsk bagepulver
- Friskkværnet peber
- 60 g kikærtemel
- 1 spsk olivenolie
- ½ dl vand
Tilberedelse
- Tip: Se video for fremgangmåde længere nede.
- Fladbrød før køl: Optø edamamebønner i stor skål med kogende vand. Lad dem stå 5 min. og si herefter vandet fra og lad dem dryppe godt af.
- Tilføj til foodprocessor edamamebønner, hvidløg, løg, krydderurter, saft fra lime, krydderier og bagepulver. Blend indtil massen har en fin tekstur. Overfør til skål og kom på køl ½-1 time.
- Tænd ovnen på 180° varmluft og klargør bageplade med bagepapir.
- Fladbrød efter køl: Tag den afkølede masse ud af køleskabet og rør den med kikærtemel, olie og vand. Saml den godt. Er den for våd tilføj da en smule mere kikærtemel.
- Fordel dejen på bagepladen ved at trykke med dine hænder eller bruge en dejskraber. Dejen skal ca. måle 25 x 30 cm samt være omkring ½ cm tyk.
- Bag i 25-30 min indtil den er let gylden og sprød i kanten. Lad den hvile 10 min på pladen før du flytter den til skærebræt.
- Vend forsigtigt brødet rundt og hiv bagepapiret af. Skær i ønsket størrelse.
- Nyd dem lune, kolde eller ristet. Brødene opbevares på køl 3-5 dage. Efter køl er de bedst varmet eller ristet.