Lækre brød lavet på edamamebønner. Nyd dem lune, kolde eller ristet. Perfekt til sandwich, "smørrebrød" eller sunde toastbrød. Se video for fremgangsmåde.
5 fra 1 bedømmelse
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Forberedelse40 minuttermin
Tilberedelse30 minuttermin
Ingredients
400gedamamebønner
2fedhvidløg
1lilleløg
½bundtpersille
½bundtkoriander
½stklime
½tskchiliflager
1tskspidskommen
¾tsksalt
½tskbagepulver
Friskkværnet peber
60gkikærtemel
1spskolivenolie
½dlvand
Tilberedelse
Tip: Se video for fremgangmåde længere nede.
Fladbrød før køl: Optø edamamebønner i stor skål med kogende vand. Lad dem stå 5 min. og si herefter vandet fra og lad dem dryppe godt af.
Tilføj til foodprocessor edamamebønner, hvidløg, løg, krydderurter, saft fra lime, krydderier og bagepulver. Blend indtil massen har en fin tekstur. Overfør til skål og kom på køl ½-1 time.
Tænd ovnen på 180° varmluft og klargør bageplade med bagepapir.
Fladbrød efter køl: Tag den afkølede masse ud af køleskabet og rør den med kikærtemel, olie og vand. Saml den godt. Er den for våd tilføj da en smule mere kikærtemel.
Fordel dejen på bagepladen ved at trykke med dine hænder eller bruge en dejskraber. Dejen skal ca. måle 25 x 30 cm samt være omkring ½ cm tyk.
Bag i 25-30 min indtil den er let gylden og sprød i kanten. Lad den hvile 10 min på pladen før du flytter den til skærebræt.
Vend forsigtigt brødet rundt og hiv bagepapiret af. Skær i ønsket størrelse.
Nyd dem lune, kolde eller ristet. Brødene opbevares på køl 3-5 dage. Efter køl er de bedst varmet eller ristet.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr