Annonce

Blåbærsmoothie med lime, mynte og ingefær

Cremet, lækker, nem opturs blåbærsmoothie fuld af gode råvarer. Smoothie med blåbær er sommerens læskende drik med kant fra lime, ingefær og mynte. Eksotisk smoothie som kan serveres alene eller i lag med friske blåbær, yoghurt og toppet med nødder.

blåbærsmoothie

Cremet blåbærsmoothie med banan

LOOOOVE smoothies!! De er jo geniale af flere grunde:
1: Smoothies er sunde og fuld af gode vitaminer, mineraler og antioxidanter.
2: De er MUST HAVE i varmen, kølende og læskende lækre!
3: SKØN måde at få ekstra frugt og grønt i hverdagen OG genial til stop-madspild da du kan bruge dine semi slatne frugt og grøntrester (Evt. frosset ned).
4: Smoothies er nemme at lave og kan varieres i det uendelige.

Kan i mærke min excitement? HA HA..
Jeg er varm på kolde smoothies og glæder mig til at dele dagens opturs blåbærsmoothie som er rig på antioxidanter (Læs tips og tricks længere nede ift. hvilke blåbær der er bedst at bruge), smager himmelsk og har eksotisk tvist fra 3 af mine yndlingsråvarer: Lime, ingefær og mynte!

Eksotisk smoothie med lime, mynte, ingefær

Jeg har noget for lime, mynte og ingefær og en kombination jeg ofte bruger i mine smoothies, enten ved brug af alle 3 råvarer eller blot en eller flere. Friskheden som modspil til den søde frugt elsker jeg! Er du vil som jeg MÅ du prøve gul smoothiebowl med appelsin og mango, rød smoothiebowl med jordbær og ribs og grøn smoothiebowl med spinat. SÅ forfriskende!!

Opskrift på lækker blåbærsmoothie

NU til opskriften på dagens læskende blåbærsmoothie som er nem at lave og smager som en kølende sommerdrøm 😉

Reklamelinks er markeret med*
blåbærsmoothie opskrift
Gem til madplan

Blåbærsmoothie

Cremet blåbærsmoothie fuld af gode råvarer. Smoothie der er nem at lave og perfekt til sommer med kant fra lime, ingefær og mynte. Server alene eller med yoghut, blåbær og ristede nødder.
5 fra 1 bedømmelse
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 2 personer
Tilberedelse10 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Blåbærsmoothie

 • 200 g frosne blåbær
 • 1 stk banan (frisk eller frossen)
 • 1 spsk nøddesmør (fx. mandel- eller hasselnøddesmør)
 • 10 g frisk ingefær
 • 1 stk lime (skallen + saften)
 • 2 stilke frisk mynte
 • 2-3 dl plantemælk (fx. mandelmælk eller sojavanilje)

Tilbehør

 • Yoghurt
 • Friske blåbær
 • Ristede hasselnødder

Tilberedelse

 • Kom alle ingredienser til smoothie i kraftig blender og blend indtil cremet og lækker. Juster med plantemælk for ønsket konsistens.
 • Server alene eller i lag med friske blåbær, yoghurt og nødder. Du kan også lave smoothien tyk og servere i bowl med toppings.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
sund blåbærsmoothie

Tips og tricks til blåbærsmoothie

 1. Brug nordiske blåbær for intens farve + rig på antioxidanter og vitaminer:
  • Når vi taler blåbær er der stor forskel på sorterne og hvor stor andel antioxidanter de indeholder. (Stoffer der hjælper kroppen med at nedbryde frie radikaler = hjælper os med at beskytte kroppen). Antioxidanterne sidder i blåbærs blå farve.
  • I Danmark kan vi primært købe 2 sorter:
   • Amerikanske blåbær: Dem finder vi oftes som friske, de er ikke blå hele vejen igennem, holder formen og er ofte ret store. Findes også på frost.
   • Nordiske blåbær: Små og svære at finde friske men kan oftes findes på frost som økologisk. Blåbærerne smatter hurtigt ud fra frost og er farvet hele vejen igennem.
  • Ønsker du flest mulig antioxidanter og en kraftig farve på din smoothie skal du vælge de nordiske blåbær. Jeg har købt i Netto på frost men de fåes også i bl.a. Rema1000.
 2. Juster tykkelsen med plantemælk:
  • Juster om du ønsker en flydende eller tyk smoothie. Laver du en tyk blåbærsmoothie er det lækker at komme i skål og toppe med alt fra frisk frugt, nødder og chokolade.
 3. Kan jeg bruge almindelig mælk til blåbærsmoothie?
  • Brug den mælk du foretrækker, spiser du vegetarisk kan du snildt bruge almindelig komælk.
 4. Kan jeg udelade nøddesmør?
  • Du kan godt udelade med det hjælper med at give en super lækker cremet konsistens og bidrager med vitaminer, protein samt fedtstoffer.
  • Erstat evt. af 1/2 avocado i stedet.
 5. Hvor længe kan blåbærsmoothie holde sig?
  • Blåbærsmoothie smager allermest frisklavet, men du kan snildt sætte glasset på køl og drikke den i løbet af dagen. Jeg har også prøvet at hælde blåbærsmoothie i isforme som en kølende snack for børn og voksne.
 6. Jeg kan ikke lide banan – Kan jeg udelade?
  • Banan er med til at søde smoothien. Ønsker du at udskifte banan prøv da i stedet 100g frosne jordbær eller hindbær samt evt. 1 spsk. ahornsirup hvis du ønsker mere sødme.
  • Søger du en super cremet smoothie uden banan prøv en sund smoothiebowl med sød kartoffel og kakao, tro mig du vil overraskes over HVOR lækkert der er med sød kartoffel – Se lige en konsistens HER!
 7. Jeg ønsker mere protein i min smoothie – hvad kan jeg gøre?
  • Ønsker du en mere proteinrig smoothie kan du tilføje proteinpulver, frosne edamamebønner elller butterbeans fra dåse. Det giver en mere fyldig og mættende smoothie. Juster med mere plantemælk for ønsket konsistens.

Sund snack – frugtsmoothie med blåbær og banan

Smoothie er en nem og sund snack som kan varieres i det uendelige. Basen er ofte baseret på frugt og herefter kan vi lege med add-ins som grøntsager, citrusfrugter, krydderurter og krydderier. Smoothie kan være en god måde at optimere vores indtag af frugt og grønt i løbet af dagen, både børn og voksne. Så lav gerne en stor portion og del smoothieglæden med andre.

Ønsker du mere mæthed i dine smoothies kan du tilsætte bønner (her fungerer hvide bønner, butterbeans og frosne edamamebønner rigtig godt), proteinpulver, frø/kerner/nødder eller silken tofu. Leg og prøv ting af, det kan næsten ikke gå galt – kun farven (blåbær + spinat er en skøn kombi rent farvemæssigt, haha) 😉

Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments