Annonce

Bananbrød med havregryn og tahin

Banankage er en af favoritterne! Men hvad nu hvis vi legede men tahin, havregryn, gode krydderier og kom hele baduljen i en brødform? JOO så ender vi op med det lækreste svampede bananbrød med havregryn som er fuld af smag og dejlig saftigt. Det tilfredsstiller den søde tand, alt imens det er fuld af gode råvarer. Perfekt til eftermiddagssnack, nem dessert eller smurt med smør til brunch.

bananbrød med havregryn

Svampet bananbrød med havregryn

Dagens opskrift på saftigt bananbrød opstod ved et (lykkeligt) tilfælde.
På arbejdet havde vi en stor klase bananer liggende som var blevet MEGET modne, plettede og bløde. Dem ingen spiser men som NETOP er perfekt til bananbrød eller banankage.
Jeg hev dem med hjem i tasken og så en mulighed for at slå 3 fluer med 1 smæk:
Bruge bananerne + udvikle opskrift + bage til arbejdet.
Kæmpe win-win.

Men hvad skulle jeg lave? Jeg spurgte jer i story på Instagram, og som ALTID er i de bedste makkere. Kom med ide’er på banoffee pie, frugtsalat, cookies OG bananbrød med tahin!
Den måtte gribes.

Jeg gik efter at skabe et sundere bananbrød men stadig saftigt, smagfuldt og tilfredsstillende. Det resulterede i bananbrød med havregryn, tahin og lækre krydderier!
Bananbrød med havregryn er SÅ lækkert, det er:

  • Svampet
  • Nemt at lave
  • Rig på gode kostfibre
  • Fuld af bløde bananer
  • Tahin trylleri
  • Børnevenlig
  • Perfekt eftermiddagssnack..

Opskrift på bananbrød med havregryn

Reklamelinks er markeret med*
bananbrød med havregryn opskrift
Gem til madplan

Bananbrød med havregryn og tahin

Svampet bananbrød med havregryn er fuld af smag og dejlig saftigt. Det tilfredsstiller den søde tand og er perfekt til eftermiddagssnack, nem dessert eller smurt med smør til brunch.
5 fra 1 bedømmelse
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1 brød
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse50 minutter
I alt1 time

Ingredienser

  • 300 g banan
  • 120 g rørsukker
  • 90 g brun farin
  • 90 g mælk
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 100 g lys tahin
  • 50 g neutral olie
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ¾ tsk kanel
  • ½ tsk kardemomme
  • 70 g havregryn
  • 180 g hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • ¼ tsk salt

Pynt

  • 1 stk banan

Tilberedelse

  • INDEN DU STARTER: Start med at tænde ovnen på 175° varmluft med en rist i midten. Beklæd en lille rugbrødform med bagepapir. Min form måler: 26 X 10 cm.
  • KLARGØR DEJEN: Vej mel af og bland med bagepulver, natron og salt, sæt til side.
    I blender kom bananer, rørsukker, brun farin, tahin, olie, vanilje, kanel, kardemomme, mælk og eddike. Blend indtil din masse er helt glat og homogen. Tilsæt havregryn og blend indtil findelt.
    Kom dejen i en stor skål og si melblandingen over. Vend rundt med spatel blot lige til dejen er homogen uden synlige melklumper, pas på IKKE at overmikse.
    TIP: Har du ikke en kraftig blender kan du mose bananer og piske med resterende ingredienser i hånden. Havregrynene kan blendes til fint mel inden de tilsættes eller bruges hele. Jeg anbefaler du blender dem eller bruger færdigkøbt havremel.
  • BAG BANANBRØDET: Kom dejen i din klargjorte form. Skær en banan over på langs og fordel på toppen. Dette kan udelades med giver blot et fint mønster. Bag i din forvarmede ovn 45-50 min. indtil en lille kniv eller tandstik kommer ren ud eller med få krummer.
    Lad bananbrødet hvile 10 min. i formen og herefter til afkøling på rist.
  • SERVER: Bananbrødet smager skønt lunt og kan nydes alene, med is, en klat smør eller creme fraiche. Bananbrødet holder sig fugtigt 2-3 dage ved stuetemperatur i lufttæt beholder.
    TIP: Ønsker du mere lækkerhed, kan du smelte 100g mørk chokolade og fordele over kagen.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Svampet banankage med tahin og havre

Der er særligt 3 hovedpersoner i dagens opskrift som gør den helt særlig:
Bananer – Tahin – Havregryn.

Bananerne er selfølgelig selvsagt i et bananbrød (genius haha) MEN de har også en helt særlig betydning da de både binder vores kage sammen = kage uden æg OG de gør det lækkert saftigt, blødt OG sødmefyldt. Ups det var 3 ting.

Tahin har mange et svært forhold til da det kan være meget bittert og gennemtrængene i smagen. Men nøglen til den gode tahin er, at købe en LYS tahin variant. Rema1000 har en som er god og billig. Tahin giver en cremethed til bananbrødet samt sunde fedtstoffer hvilket gør vi kan skære ned på mængden af olie i vores kage.

Slutvis har vi havregrynene som giver os gode kostfibre, næringsstoffer og mæthed. Men de giver samtidig vores brød struktur og saftighed da vi kan skære ned på mel og bruge havregryn i stedet.
Bananbrød med havregryn er derfor ikke blot super lækkert men fuld af sunde fedtstoffer, kostfibre og frugt.

Sundere kage fuld af lækkerhed

Jeg er IKKE fan af at dele mad op i sund og usund, da ALT handler om kontekst. MEN jeg synes alligevel det er værd at nævne når vi har noget SÅ lækkert som giver vores krop god energi og samtidig tilfredsstille den søde tand. En skive før træning, til formiddagskaffen eller hvornår man lige ser en mulighed 🙂
Jeg nød en skive men min nevø en hyggelig eftermiddag i januar og det var HELT perfekt. Han var ellevild, trods jeg troede han netop ville kunne smage tahin og være utilfreds. Men han var høj på banankage med havregryn og jeg skal snart have bagt et nyt❤️

Ingredienser bananbrød med havregryn

  • BANAN
    • Som i MEGET modne. Det er her smagen og sødmen rigtig har udviklet sig og er perfekt i bagning som erstatning for æg og dermed bindemiddel.
  • RØRSUKKER + FARIN
    • Kombinationen giver en dejlig sødme og let karamelligende toner.
  • VANILJE + KARDEMOMME + KANEL
    • Haps, haps, haps for mine 3 favorit krydderier som giver varme og krydrede noter. Prøv at udskifte kardemomme med stødt ingefær ellert blot tilsæt 1/2 tsk. ekstra.
  • TAHIN
    • Tahin er blendede sesamfrø og giver en cremet nøddeagtig smag.
    • Brug en flydende lys tahin. Kan købes i Rema1000 eller etniske købmand. Du kan bruge en grovere variant men smagen er mere bitter og gennemtrængende.
  • NEUTRAL OLIE
    • Jeg bruger raps, solsikke eller vindruekerne.
  • MÆLK
    • Brug din favorit. Plantemælk eller almindelig.
    • Bruger du plantemælk anbefaler jeg sojamælk, traditionel anbefaler jeg letmælk.
  • ÆBLECIDEREDDIKE
    • Syre der hjælper vores natron med at reagere og hæve vores bananbrød med havregryn fint op.
  • HAVREGRYN
    • Jeg bruger finvalsede. Har du ikke en blender kan du bruge havremel.
  • HVEDEMEL
    • Helt klassisk, gerne en variant som ikke har for højt proteinindhold.
  • BAGEPULVER + NATRON
    • Sammen giver de den bedste kombination af hævemiddel i bagværk uden æg.
  • SALT
    • Justerer smag.

Tips og tricks til det bedste bananbrød

  1. BRUG MEGET MODNE BANANER:
    • Endnu en reminder. Gerne plettede meget bløde bananer med rigelig sødme.
  2. LEG MED KRYDDERIER:
  3. JEG KAN IKKE LIDE TAHIN – HVAD GØR JEG?
    • Jeg kan anbefale at give lys tahin en chance da det kommer med en dejlig rund og nøddeagtig smag.
    • Er du helt tahinforskrækket eller ikke kan tåle sesamfrø kan du bruge en anden nøddesmør i stedet. Fx. peanutbutter, cashew-eller mandelsmør. Blot husk bruger du peanutbutter vil smagen være gennemtrængende.
  4. HVORDAN LAVER JEG BANANBRØD MED HAVREGRYN VEGANSK?
    • Brug plantemælk.
  5. KAN JEG LAVE KAGEN GLUTENFRI?
  6. HVOR LÆNGE HOLDER BANANBRØDET SIG?
    • Bananbrød med havregryn holder sig svampet og lækkert 2-3 dage men er bedst dagen det er bagt.
bananbrød med havregryn
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments