Annonce

Bagt græskar med sprød topping, harissa hummus og feta

ANNONCE – INDLÆGGET ER UDGIVET I SAMARBEJDE MED WHITEAWAY

bagt græskar med harissa hummus

Vi kender alle græskar fritter og elsker dem, right?
Men hvad nu hvis vi toppede med en sprød blanding af urter, oliven, krydderier og brødkrummer.
Serverede på en super cremet hummus smagt til med harissa.
Efter min mening efterårets ultimative hummus-hokkaido-salat opskrift!

Bagt græskar med sprød urtetopping, feta & let spicy hummus

Kalenderen siger efterår og græskarsæson. En af mine favorit grøntsager!
Derfor skal efteråret selvfølgelig fejres med en ny opskrift på bagt græskar.
MEN – Der er andet som skal fejres.

Dagens opskrift kommer sammen med den lækreste cremede harissa hummus lavet i min NYE foodprocessor. YEP du læste rigtig – NY foodprocessor.
Alle der kender mig og følger med på Instagram ved jeg har en oldnordisk Braun som er 25+ år gammel og næsten er brændt sammen, haha.
“Men Alberte har du plads til mere udstyr spurgte min mor?”
Mig: “Bare rolig, denne er smart og optager ikke flere motorkræfter end dem jeg allerede har”.

Min nye foodprocessor er nemlig en tilbehørsdel til Kenwoods køkkenmaskine.
Det er altså 2-i-1 maskine. Det smart.
Jeg var skeptisk til at begynde med: Ville den være kraftig nok, når den ikke havde sin egen separate motor?
Men dahm den kan blende og min harissa hummus blev lavet før jeg nåede at sige wroom.
Skal vi ikke se næremere på herlighederne og sammen dykke mere ned i maskine, hummus og bagt græskar?
LET´S GO!

Opskrift på græskar i ovn med hummus

Hvis du ønsker blot at lave harissa hummus elller sprøde bagte græskar fritter så gør du bare det. Opskriften er nem, lækker og kan varieres til dine behov. Men jeg vil anbefale at prøve den samlet, det er en himmelsk mundfuld. Retten kan serveres som tilbehør til aftensmad eller nydes som selvstændig ret til frokost med groft brød til.

Reklamelinks er markeret med*
bagt græskar med harissa hummus opskrift
Gem til madplan

Bagt græskar med sprød topping og harissa hummus

Bagt græskar er lækkert og det perfekte tilbehør eller nem frokostret. Serveret med let spicy harissa hummus og sprød topping med bl.a. urter, oliven og citron. Smagfuld efterårsmad der er nemt at lave og smager formidabelt.
4,5 fra 2 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse40 minutter
I alt55 minutter

Ingredienser

Harissa hummus

  • 1 dåse kikærter
  • 1 stk citron
  • 2 fed hvidløg
  • 30 g tahin
  • 2 spsk olivenolie
  • 1-2 spsk harissa
  • 1 tsk agavesirup
  • 1,5 tsk spidskommen
  • ½-1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • ½-1 dl danskvand

Bagt hokkaido med urtetopping og feta

  • 1 stk hokkaido
  • 2 spsk olivenolie
  • Peber, salt
  • 1 bundt persille
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ stk citron
  • 1 spsk agavesirup
  • ½ tsk chiliflager
  • 1 fed hvidløg
  • 30 g hasselnødder
  • 10 stk grønne oliven
  • 30 g pankorasp
  • God fetaost

Tilberedelse

Harissa hummus

  • FORBERED HUMMUS: Dræn kikærter og kom i foodprocessor. Brug saften fra citron + evt. lidt skal hvis du kan lide det lidt syrligt. Tilsæt de resterende ingredienser. Start med 1 spsk. harissa og smag til senere + ½ dl danskvand (eller isvand/aquafaba).
    Blend indtil cremet og lækker, tilsæt evt. ekstra danskvand for ønsket konsistens. Smag til med salt, peber og evt. ekstra harissa. Mangler den syre kan du tilsætte 1 tsk. æblecidereddike eller hvidvinseddike.

Bagt hokkaido med urtetopping

  • FORBERED: Tænd ovnen på 190° varmluft og find bradeplade frem, har du en stålplade som kan bruges uden bagepapir er dette at foretrække.
  • BAGT HOKKAIDO: Vask din hokkaido godt og skær den herefter over på midten + udhul. Herefter skæres den i tykke både og vendes med olie, salt og peber på bradepanden. Sæt i den varme ovn og bag 30-40 min. indtil de begynder at blive sprøde.
    Forbered imens din urtetopping.
  • KLARGØR URTETOPPING: Hak persille og kom i skål sammen med 2 spsk. olivenolie, skal + saft fra ½ citron, sirup, chili og fintrevet hvidløget. Hasselnødder og grønne oliven hakkes groft og tilsættes sammen med pankorasp. Vend godt rundt så alt er fordelt og vædet.
    Når dine hokkaido er klar, tages den ud og toppingen fordeles over. Sæt tilbage i ovnen og bag yderligere 10-15 min. indtil alt er sprødt og lækkert.
  • ANRETNING: Du kan servere retten som seperate dele med fx. falafler/tofu og salat eller anrette som selvstændig ret:
    Find ønsket fad og start med hummus i bunden, herefter hokkaido + urtetopping samt afslutte med smuldret feta og evt. lidt citronskal.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Cremet harissa hummus i Kenwood foodprocessor

Foodprocessor er uden tvivl en af de 3 vigtigste køkkenmaskiner hjemme hos mig og jeg bruger den flere gange ugentlig. Alt fra hummus, dadelkugler, rive grøntsager, blende plantefars og jeg kunne blive ved. Den sættes nemt og hurtigt ovenpå deres køkkenmaskine og fylder ikke mere en en lille firkant i skabet.
Men tag ikke fejl af dens størrelse, dens kræfter er langt flere end jeg lige troede i første omgang.

4 FORDELE & hacks til Kenwood foodprocessor

  • 2 FUNKTIONER – 1 MASKINE:
    • Her for du en super stærk og alsidig foodprocessor som samtidig fylder minimalt og ikke optager mere køkkenbordsplads. Den sættes nemlig direkte på køkkenmaskinen fra Kenwood, hvor den kan klare alt fra hummus, snitte grøntsager eller lave dadelkugler.
  • 6-i-1 JUSTERBAR SKÆRESKIVE:
    • Dette punkt er virkelig smart. 1 skæreskive som kan justeres fra ultra fin til ekstra tyk størrelse. Præcis som et mandolinjern men med endnu større kapicitet.
  • 5 FORSKELLIGE SKIVER:
    • Udover 6-i-1 skiven medfølger 4 andre skæreblade lige til at sætte på og bruge i din foodprocessor: ekstra fin rist, fin rist, grov rist og et julienne.
  • NEM AT TILSLUTTE + RENGØRE:
    • Der er grundlæggende 3 hoveddele: Tilkoblingsstaven, skålen og diverse skæreblade/kiven. Tilkoblingsstaven sættes fast på røremaskinen og herefter kobles skålen til og ønsket skæreudstyr sættes i. Herefter er den klar til brug.
    • Alle dele undtagen tilkoblingsstaven kan komme i opvaskemaskinen og giver en problemfri rengøring.
  • KAPACITET PÅ 1,2 LITER:
    • Skålen ser lille ud, men lad dig ikke snyde, den rummer op til 1,2L.
      Ikke så stor som en klassisk foodprocessor, men til daglig brug og klargøring af diverser grøntsager passer kapaciteten helt perfekt.

ER DER ULEPMER?

Ulempen kan være dens kapacitet. Den rummer helt op til 1,2L men ville f.eks. ikke kunne lave meget store portioner hummus eller dadelkugler. Men til gengæld finder jeg dens design meget mere optimal, da størrelsen også gør det hele lidt nemmere.
Højden på foodprocessoren kan være en ulempe, da den sidden ovenpå køkkenmaskinen. Jeg er ret lav og det kniber med at se op i den, imens jeg arbejder, hvilket jeg savner.

SAMLET – VILLE JEG ANBEFALE DEN:

KLART JA!
Er du glad for at gå i køkkenet til husbehov og laver alt fra dadelkugler, hummus og river grøntsager/snitter er den nem og hurtig at bruge. Motoren er kraftig og designet er super godt lavet.
Arbejder du mere professionelt og har brug for stor kapacitet, har den sine begrænsninger. Den kan virke lidt klodset da den først skal sættes på køkkenmaksine mm. og dermed giver en ekstra arbejdsgang.
Men til alle andre end professionelle ville jeg til hver en tid sige GO! Her for du godt kram og 2 maskiner i 1 som er uundværlige i et godt køkken.
Læs meget mere HER.

Harissa hummus – nem at lave

Nu har vi udstyret i orden. Så er det klar til at få blendet herlighederne. Harissa hummus er simpel og minder meget om en helt klassisk hummus, forskellen ligger i den tilsmages med harissa, godt med spidskommen og et lille strejf sødme fra agavesirup. Resultatet er let spicy, super cremet og en keeper i ens hummus repertoire.

Bagt græskar med feta og sprød topping – Efterårets bedste tilbehør

Søger du en efterårsret men smag, mæthed og lidt ekstra luksus er dagens opskrift på bagt græskar lige dig. Tilsammen får du søde græskar fritter, sprød urtetopping, hummus og til sidst en cremet feta og et drys frisk mynte.

Bagt græskar er efterårs magi for dine smagsløg!
Server som selvstændig ret til frokost med groft brød til eller nyd som tilbehør til stegt tofu, bønnebøffer eller noget helt 3.
PIIIIFT: Er du vil med bagt græskar finder du flere lækre græskar opskrifter HER.

Bagt urtetopping – Salt & sprød

Hvordan kan vi elevere bagt græskar? Jo – vi topper med en magisk urtetopping som er sprød og giver det sidste finish!
Bagt græskar har en naturlig sødme og meget neutral smag. Toppingen bidrager med en kæmpe smagsbobme, lavet på bl.a. salte oliven, bitter persille, sødme fra agavesirup, syre fra citron og til sidst toppes bagt græskar, urtetopping og hummus med umamirig feta.
Bagt græskar er hermed eleveret til en ret som tilfredsstiller alle dine sanser, og jeg håber du vil nyde den ligeså meget som jeg gjorde!

Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments