Bagt græskar er lækkert og det perfekte tilbehør eller nem frokostret. Serveret med let spicy harissa hummus og sprød topping med bl.a. urter, oliven og citron. Smagfuld efterårsmad der er nemt at lave og smager formidabelt.
4,5 fra 2 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse40 minuttermin
I alt55 minuttermin
Ingredients
Harissa hummus
1 dåsekikærter
1stkcitron
2fedhvidløg
30gtahin
2spskolivenolie
1-2spskharissa
1tskagavesirup
1,5tskspidskommen
½-1tsksalt
Friskkværnet peber
½-1dldanskvand
Bagt hokkaido med urtetopping og feta
1stkhokkaido
2spskolivenolie
Peber, salt
1bundtpersille
2spskolivenolie
½stkcitron
1spskagavesirup
½tskchiliflager
1fedhvidløg
30ghasselnødder
10stkgrønne oliven
30gpankorasp
God fetaost
Tilberedelse
Harissa hummus
FORBERED HUMMUS: Dræn kikærter og kom i foodprocessor. Brug saften fra citron + evt. lidt skal hvis du kan lide det lidt syrligt. Tilsæt de resterende ingredienser. Start med 1 spsk. harissa og smag til senere + ½ dl danskvand (eller isvand/aquafaba).Blend indtil cremet og lækker, tilsæt evt. ekstra danskvand for ønsket konsistens. Smag til med salt, peber og evt. ekstra harissa. Mangler den syre kan du tilsætte 1 tsk. æblecidereddike eller hvidvinseddike.
Bagt hokkaido med urtetopping
FORBERED: Tænd ovnen på 190° varmluft og find bradeplade frem, har du en stålplade som kan bruges uden bagepapir er dette at foretrække.
BAGT HOKKAIDO: Vask din hokkaido godt og skær den herefter over på midten + udhul. Herefter skæres den i tykke både og vendes med olie, salt og peber på bradepanden. Sæt i den varme ovn og bag 30-40 min. indtil de begynder at blive sprøde. Forbered imens din urtetopping.
KLARGØR URTETOPPING: Hak persille og kom i skål sammen med 2 spsk. olivenolie, skal + saft fra ½ citron, sirup, chili og fintrevet hvidløget. Hasselnødder og grønne oliven hakkes groft og tilsættes sammen med pankorasp. Vend godt rundt så alt er fordelt og vædet. Når dine hokkaido er klar, tages den ud og toppingen fordeles over. Sæt tilbage i ovnen og bag yderligere 10-15 min. indtil alt er sprødt og lækkert.
ANRETNING: Du kan servere retten som seperate dele med fx. falafler/tofu og salat eller anrette som selvstændig ret:Find ønsket fad og start med hummus i bunden, herefter hokkaido + urtetopping samt afslutte med smuldret feta og evt. lidt citronskal.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr