Vegetarisk rød karry med kokosmælk og mangosauce

Lyst til en vegetarisk rød karry der vil slå benene væk under dig? Dagens vegetar karry er cremet, intens og fyldig med en sauce lavet på mango og avocado. Vegetarisk rød karry er fyldt med grøntsager, gode fedtstoffer og tilsat både tofu og kikærter for god mæthed samt protein. Server rød thai curry med kokosris, ekstra lime og friske krydderurter.

vegetarisk rød karry med grøntsager

Vegetarisk rød karry med cremet sauce

Vegetarisk rød karry med cremet mangosauce er ikke hvilken som helt curry! Den overrasker, er anderledes og jeg har allerede spist den mange gange siden jeg første gang fik den serveret.
Men jeg er ikke the masterchef behind – det er min kæreste. Jeg har blot fået lov at lege med den, justere og gøre den til en opskrift I kan bruge.

Magien bag dagens vegetar curry ligger i saucen. Vi svitser løg, hvidløg og ingefær af på en pande med rød karry, chili, peanutbutter samt kokosmælk. Meget standard..
Men så tilføjer vi en moden mango samt en moden avocado. JEP – mango OG avocado. Finder stavblenderen frem og blender alle herlighederne til en ultra cremet, intens og fyldig sauce. Smager herlighederne til med lime, farin, syre samt de magiske frosne limeblade. Til sidst står vi med en rød karry sauce som er udover det sædvanlige.

Vegetarisk rød karry er:

  • LET SPICY
  • PROTEINRIG
  • CREMET OG LÆKKER
  • PAKKET MED GRØNTSAGER
  • HURTIG & NEM AT LAVE
  • ANDERLEDES
  • TILFREDSSTILLENDE

Opskrift på lækker vegetarisk rød karry

Reklamelinks er markeret med*
opskrift vegetarisk rød karry med tofu
Gem til madplan

Vegetarisk rød karry med kokosmælk og mangosauce

Smagfuld vegetarisk rød karry med cremet kokossauce, grøntsager, kikærter og tofu. Mættende, cremet, lækker og nem at lave.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

  • 200 g tofu
  • 1 dåse kikærter
  • 2 spsk sesamolie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk små løg
  • 1,5 spsk ingefær
  • 40 g rød karrypasta
  • ½ tsk chiliflager
  • 30 g peanutbutter
  • 1 dåse kokosmælk
  • 250 g grøntsagsbouillon
  • 2 spsk soja
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk risvineddike
  • 1 stk lime
  • 1 stk mango
  • 1 stk avocado
  • 3 stk frosne limeblade
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 1 lille hoved broccoli
  • 150 g frisk spinat

Tilbehør

Tilberedelse

  • KLARGØR TOFU: Start med at presse tofu fri for overskydende væde. Dette gøres nemmeste ved at vikle din tofu ind i et rent viskestykke og placere et tungt objekt ovenpå, fx. en tung gryde eller bøger. Lad presse 15 min. Når tofuen er klar, skæres den i store tern. Sæt til side.
  • FORBERED RÅVARER: Hak løg fint og riv hvidløg samt ingefær. Mango og avocado skrælles og skære i store tern og kommes i fælles skål. Peberfrugt skæres i strimler og broccoli i små buketter og kommes i anden skål. Dræn kikærter og skyl dem godt. Forbered bouillon og find dine øvrige ingredienser frem.
  • TILBERED KARRYSAUCE: Varm en gryde eller pande op til middel-høj varme og tilsæt olie. Tilsæt løg, hvidløg samt ingefær og lad det falde sammen og blive blødt. Tilsæt herefter karrypasta og chiliflager og svits det kort af inden du tilsætter peanutbutter, kokosmælk, bouillon, soja, brun farin, risvineddike samt saften fra 1 lime. Lad retten komme op og simre og tilsæt herefter mango samt avocado. Lad det hele simre i ca. 10 min. Blend saucen med en stavblender til den er helt cremet og lækker. Smag til med eddike for syre, farin for sødme samt salt.
  • SAMLING AF RETTEN: Tilsæt peberfrugt, broccoli, spinat og kikærter til din cremede karrysauce og lad det simre imens du tilbereder din tofu.
    Varm en pande op til høj varme og tilsæt 1 spsk smør + 1 spsk olie. Steg din tofu hårdt af på de fleste sider 2-3 min hvert sted, så vi opnår mest mulig stegeskorpe. Når din tofu er færdigstegt tilsætter du til retten og lader det hele varme igennem 5-10 min.
  • SERVERING: Nyd din cremede røde karry med kogte ris, avocado, friske krydderurter og ekstra lime.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Tips og tricks – den bedste vegetar curry:

  1. VÆLG EN GOD TUFU:
    • Jeg anbefaler at købe en god tofu fra asiatisk marked, gerne mærket “TAHOE”. Alternativt kan der bruges 1 dåse ekstra kikærter eller samme mængde kylling hvis du spiser dette.
  2. KARRYPASTA:
    • Brug gerne en god karrypasta hvor smagen træder igennem og giver styrke til retten. Jeg køber enten hos asiatisk købmand eller af mærket blue dragon.
    • Ikke alle karrypasta er vegetariske da de kan indeholde rejepasta. Tjek indholdfortegnelsen for at være på den sikre side.
    • Har du ekstra rød karrypasta, prøv en lækker vegetarisk wok.
  3. SMAG TIL OG JUSTER:
    • Husk at smag saucen til. VI har alle forskellige smagsløg og ingredienser kan variere. Så smag efter om der mangler salt, sødme, syre.
  4. FROSNE LIMEBLADE:
    • Jeg køber mine hos en asiatisk købmand men du kan også finde dem online, fx. hos den kinesiske købmand.
  5. VARIER DINE GRØNTSAGER:
    • Når først saucen er lavet kan du variere hvilke grøntsager du ønsker. Alt fra squash, blomkål, grønkål eller slikærter.
  6. VARIER BØNNER:
    • Prøv med edamame- eller sorte bønner.
  7. OPBEVARING OG HOLDBARHED:
    • Har du rester tilbage af din vegetar curry opbevares den på køl og spises inden for 2-3 dage.

Cremet karryret med tofu og bønner

Jeg tror min yndlings gryderet er en eller anden form for karryret. Her kan vi lege med de skønne asiatiske smage, justere på styrken, proteinkilden og vigtigst, en hulens masse lækre grøntsager. Vegetarisk rød karry er allerede højt på favorit listen med dets cremede sauce, dybe smag og mange forskellige teksture. Proteindelen er delt op i 2: Tofu og bønner.

Ingredienser til vegetarisk rød karry

Jeg bruger gerne tofu i mine vegetariske karryretter da tofu er rig på protein og har en lækker konsistens (når vi finder en god variant). Jeg er så ked af at se mange netop vælger tofu fra, grundet dårlige oplevelser. Hvilket jeg 120% forstår, da kvalitet er altafgørende i arbejde med tofu. Men jeg håber du søger efter en god variant og giver det et forsøg, det ER virkelig lækkert.
En god huskeregel er, at din tofu ALTID skal stå på køl og ikke være vakuumpakket. Dette sikrer en frisk tofu med smag og tekstur vi har lyst til at spise.

Resten af fyldet er bl.a. bønner som bidrager til protein, mæthed og fylde. Grøntsagerne har jeg valgt at være en kombination af grove og lette varianter. Men du kan udskifte alt efter lyst og sæson – Se tips og tricks boksen.
Rigtig god fornøjelse!

Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments