KLARGØR TOFU: Start med at presse tofu fri for overskydende væde. Dette gøres nemmeste ved at vikle din tofu ind i et rent viskestykke og placere et tungt objekt ovenpå, fx. en tung gryde eller bøger. Lad presse 15 min. Når tofuen er klar, skæres den i store tern. Sæt til side.
FORBERED RÅVARER: Hak løg fint og riv hvidløg samt ingefær. Mango og avocado skrælles og skære i store tern og kommes i fælles skål. Peberfrugt skæres i strimler og broccoli i små buketter og kommes i anden skål. Dræn kikærter og skyl dem godt. Forbered bouillon og find dine øvrige ingredienser frem.
TILBERED KARRYSAUCE: Varm en gryde eller pande op til middel-høj varme og tilsæt olie. Tilsæt løg, hvidløg samt ingefær og lad det falde sammen og blive blødt. Tilsæt herefter karrypasta og chiliflager og svits det kort af inden du tilsætter peanutbutter, kokosmælk, bouillon, soja, brun farin, risvineddike samt saften fra 1 lime. Lad retten komme op og simre og tilsæt herefter mango samt avocado. Lad det hele simre i ca. 10 min. Blend saucen med en stavblender til den er helt cremet og lækker. Smag til med eddike for syre, farin for sødme samt salt.
SAMLING AF RETTEN: Tilsæt peberfrugt, broccoli, spinat og kikærter til din cremede karrysauce og lad det simre imens du tilbereder din tofu. Varm en pande op til høj varme og tilsæt 1 spsk smør + 1 spsk olie. Steg din tofu hårdt af på de fleste sider 2-3 min hvert sted, så vi opnår mest mulig stegeskorpe. Når din tofu er færdigstegt tilsætter du til retten og lader det hele varme igennem 5-10 min.
SERVERING: Nyd din cremede røde karry med kogte ris, avocado, friske krydderurter og ekstra lime.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr