Vegetar schnitzel ala aubergine

Sprød hjemmelavet vegetar schnitzel med aubergine er intens, saftig indeni og sprød udenpå. Lækker vegetarisk schnitzel lavet uden kød som smager skønt og er nem at lave. Server med kraftig tomatsauce lavet med bønner, sprød fennikel og imponer venner og familie med vegetar schnitzel ala aubergine i sprød panering.

vegetar schnitzel aubergine

Aubergine schnitzel med cremet sauce

Nogle gange udvikler man en opskrift og tænker HOLY MOLY det smager godt! Hvor alt “bare” spiller – Smag, tekstur og sammensætning med øvrige råvarer.
Sådan en opskrift er vegetar schnitzel ala aubergine. Mør indeni, sprød panering og let spicy tomatsauce + syrlig fennikel on the side. Ren nydelse og mad-magi.

Ideen kommer fra en IG-video jeg faldt over og ikke kunne slippe igen. Mest fordi jeg er kæmpe advokat for at vi leger og bruger aubergine meget mere i vores daglige madlavning. Den kan så meget mere end det ry den har fået som en intetsigende grøntsag der er svær at arbejde med.
Derfor tog jeg og kæresten sagen i egen hånd og udviklede vores egen opskrift på den lækreste vegetar schnitzel med dobbeltbagt aubergine, sprød panering og det lækreste tilbehør.

Opskriften kan virke lidt omstændig, men den er ligetil dog den kræver noget tid. Tilbehøret er let spicy tomatsauce med peberfrugt inspireret af en denne ret, men med bønner. Kronen på værket er sprød fennikel topping. Nyd med godt brød, kartofler, ris eller en god salat.

Vegetar schnitzel opskrift

Reklamelinks er markeret med*
opskrift vegetar schnitzel med aubergine
Gem til madplan

Vegetar schnitzel ala aubergine

Sprød vegetar schnitzel med aubergine er intens, saftig indeni og sprød udenpå. Lækker hjemmelavet schnitzel uden kød som smager skønt med kraftig tomatsauce og sprød fennikel. Imponer venner og familie med vegetar schnitzel ala aubergine.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4 personer
Forberedelse1 time
Tilberedelse27 minutter
I alt1 time 27 minutter

Ingredienser

Aubergine schnitzel

  • 2 stk aubergine
  • 2 stk æg
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 tsk mayonnaise
  • 50 g hvedemel
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 tsk paprika
  • Salt, friskkværnet peber
  • 100 g pankorasp
  • 2 spsk sesamfrø

Tomatsauce

  • 400 g cherrytomat
  • 2 stk røde peberfrugter
  • 2 stk rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • ½ stk rød chili uden kerner
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ stk citron
  • 1 spsk agavesirup
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk timian
  • Salt, friskkværnet peber
  • 1 dåse butterbeans
  • 80 g soltørrede tomater
  • 1 dl madfløde
  • 50 g parmesan

Fennikel topping

  • 1 stk fennikel
  • ½ stk citron
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 nip flagesalt

Tilberedelse

  • TIP: Bag gerne dine auberginer dagen før du skal bruge dem. Så frigiver de ekstra vand og kan hurtig paneres og friteres.
    Du kan ligeledes bage dine grøntsager samtidig og blende saucen. Den kan holde sig 3-4 dage på køl.

Aubergine schnitzel

  • FORBERED OG BAG: Start med at tænde ovnen på 200° varmluft og beklæd en bageplade med bagepapir. Vask aubergine og prik et par huller i hver. Sæt i ovnen og bag 40-50 min. indtil de rynker og frigiver vand. Bag ligeledes grøntsagerne til din sauce.
    Lad auberginerne køle af indtil du kan røre ved dem. Pil skindet af men lad toppen sidde.
  • PANERING: Bland hvedemel og krydderier i en skål, pisk æg, dijonsennep og mayonnaise sammen i en anden og kom pankorasp og sesamfrø i en tredje skål.
    Skær dine auberginer halvt igennem, også igennem toppen. Så du står med 4 stk. schnitzler. Brug en gaffel til at gøre dem flade som en schnitzel. Vend dem først i melblanding herefter æggeblandingen og til slut panko-sesam.
  • FRITERING: Varm en stor pande op til middel-høj varme og tilføj rigeligt olie i kombination med smør. Steg dine aubergine schnitzler på begge sider indtil crispy og lækre. Lad dryppe af på køkkenrulle.

Tomatsauce

  • BAG GRØNTSAGER: I stort fad kom hele cherrytomater, peberfugter og rødløg skåret i kvarte samt hvidløg uden skræl. Kom frisk chili i med eller uden kerner, alt efter præference. I skål bland olie, saft fra 1/2 citron, sirup, eddike, salt, peber, oregano samt timian. Kom over dine grøntsager og vend godt rundt. Bag i ovnen 30-35 min. indtil tomaterne er sprækket.
  • BLEND SAUCEN: Lad afkøle let inden du kommer i kraftig blender med drænede butterbeans, soltørrede tomater, madfløde og revet parmesan. Blend indtil cremet og homogent. Smag til med salt, peber, æblecidereddike for syre og sukker for sødme.

Samling og servering

  • TOPPING: Rens fennikel og skær den over på midten. Snit den fint på mandolinjern og vend med saften fra citron, sukker og æblecidereddike. Lad stå 10-15 min. inden brug.
  • SERVERING: Fordel tomatsauce på tallerken og kom aubergine schnitzel ovenpå. Top med fennikel og parmesan. Nyd med brød, pasta eller kartofler.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Sprød aubergine schnitzel – Schnitzel uden kød

Jeg er både for- og fra- taler omkring at omdøbe vegetariske alternativer efter den opringelig ret. For hvorfor søge noget der ikke er det vi vil have? I denne version en schnitzel med kød. Men på den anden side er jeg også kæmpe fan af ideen når det er hjemmelavet, med gode råvarer og kan være et lækkert og mere klimavenligt alternativ til originalen. Fordi det er netop et ALTERNATIV.

Jeg ville aldrig påstå, at jeg har lavet en vegetar schnitzel som er 1:1. Det er ikke mit mål. Mit mål og håb med dagens opskrift og alle de andre jeg udvikler, er at kunne inspirere og vise HVOR lækker grøn mad kan være, og hvordan vi kan tage klassiske retter og gøre dem grønne i en ny version.
Og det er netop hvad jeg håber dagen lækre vegetar schnitzel vil give jer. En ny oplevelse af en klassiker men i en grøn og formidabel udgave. KÆMPE god fornøjelse!

sprød vegetar schnitzel

Sådan laver du vegetarisk schnitzel

Lad dig ikke slå ud af ingrediensliste eller fremgangsmåde, for når først du er igang er det ikke indviklet men kræver noget tid at forberede. Men læs opskriften godt igennem og få de 3 steps gennemgået herunder.

1. step: Bagning af aubergine

Det første vi skal have styr på er hovedrollen = auberginen. Den bages indtil mør i ovnen og når klar rives skindet af. Herefter er det en fordel at lade auberginen ligge og slippe endnu mere væske så du får en mere fast vegetar schnitzel. Du kan med fordel bage auberginen dagen før og opbevare på køl.

2. Step: Panering + stegning vegetar schnitzel

Når du har din aubergine klar, deles den på midten (lad stilken sidde på) og mas hver vegetar schnitzel flad med en gaffel. Forbered i 3 skåle: mel-, æg- og rasp- blanding. Varm en stor pande op til høj varme og kom rigeligt olie samt smør på og lad den blive godt varm. Fedtstoffet er vigtigt da det giver vores lækre sprøde kant. Vend hver vegetar schnitzel først i mel, derefter æg og slut af med rasp. Steg på pande, skru ned til middel-høj varme og giv den 3-4 minutter på hver side indtil sprød og lækker. Fortsæt med resten og husk nyt fedtstof.

3. Step: Tilbehør til aubergine schnitzel

Vegetar shcnitzlen smager magisk i sig selv og kan serveres til alverdes retter, dips og tilbehør. Jeg servere på en bund af krydret bagt tomatsauce med peberfrugt og bønner som giver en dejlig varme og smag til den crispy og umamirige aubergine. På toppen er lyn-syltet fennikel som giver en dejlig syrlighed og frisk pust til de tunge smage. Server yderligere med godt brød, en grøn salat, kartofler eller ris.

Tips og tricks til vegetar schnitzel

  1. HUSK AT BAG AUBERGINERNE I GOD TID
    • Auberginerne skal bage 1 time og har godt af at slippe væske efterfølgende. Du kan med fordel bage dem dagen før.
  2. FORBERED DAGEN FØR
    • Lav gerne auberginer i ovnen og din tomatsauce dagen før.
  3. RIGELIGT FEDTSTOF SKABER DEN BEDSTE STEGNING
    • Fedtstoffet er hvad giver os den lækre sprøde overflade og kan ikke undværes. Husk at tilføj nyt fedtstof pr. ny vegetar schnitzel der skal steges.
  4. KAN JEG LAVE GLUTENFRI VEGETAR SCHNITZEL?
    • Jeg har ikke testet dette men vil anbefale dig at bruge en glutenfri hvid melblanding samt glutenfri rasp.
  5. KAN JEG ERSTATTE BUTTERBEANS I TOMATSAUCE:
    • Du kan erstatte butterbeans med 1 dåse kikærter eller hvide bønner. Vil du gerne helt undgå bønner brug da 1-2 dl. ekstra madfløde.
vegetar schnitzel

Lækre vegetarretter med aubergine

  1. MELANZANE ALLA PARMIGIANA
    • Prøv den klassiske ret fra Italien, Melanzane alla parmigiana og blev fortryllet af smagfuld comfortfood som smelter i munden, har gode råvarer og intense smage. 
  2. VEGETARISK GRYDERET MED BAGTE AUBERGINE OG BØNNER
    • Vegetarisk gryderet med bagte auberginer, grøntsager og bønner er nem, smagfuld og perfekt til hverdagen. Dagens vegetar gryderet er mættende, fuld af gode råvarer og passer sig selv det meste af tiden.
  3. BELUGA BOLOGNESE MED PULLED AUBERGINE – Se video her
    • Beluga bolognese er klassikeren i nye klær’ med tvist fra aubergine! Vegetarisk og vegansk bolognese fuld af smag, dybde, bid og fuld af grøntsager. Bolognese som du ikke har prøvet det før men som overrasker, tilfredsstiller og mætter.
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments