Sprød vegetar schnitzel med aubergine er intens, saftig indeni og sprød udenpå. Lækker hjemmelavet schnitzel uden kød som smager skønt med kraftig tomatsauce og sprød fennikel. Imponer venner og familie med vegetar schnitzel ala aubergine.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer
Forberedelse1 timet
Tilberedelse27 minuttermin
I alt1 timet27 minuttermin
Ingredients
Aubergine schnitzel
2stkaubergine
2stkæg
2tskdijonsennep
1tskmayonnaise
50ghvedemel
1tskrøget paprika
2tskpaprika
Salt, friskkværnet peber
100gpankorasp
2spsksesamfrø
Tomatsauce
400gcherrytomat
2stkrøde peberfrugter
2stkrødløg
4fedhvidløg
½stkrød chili uden kerner
2spskolivenolie
½stkcitron
1spskagavesirup
1spskæblecidereddike
2tskoregano
1tsktimian
Salt, friskkværnet peber
1dåsebutterbeans
80gsoltørrede tomater
1dlmadfløde
50gparmesan
Fennikel topping
1stkfennikel
½stkcitron
2spskæblecidereddike
1spskrørsukker
1nipflagesalt
Tilberedelse
TIP: Bag gerne dine auberginer dagen før du skal bruge dem. Så frigiver de ekstra vand og kan hurtig paneres og friteres. Du kan ligeledes bage dine grøntsager samtidig og blende saucen. Den kan holde sig 3-4 dage på køl.
Aubergine schnitzel
FORBERED OG BAG: Start med at tænde ovnen på 200° varmluft og beklæd en bageplade med bagepapir. Vask aubergine og prik et par huller i hver. Sæt i ovnen og bag 40-50 min. indtil de rynker og frigiver vand. Bag ligeledes grøntsagerne til din sauce.Lad auberginerne køle af indtil du kan røre ved dem. Pil skindet af men lad toppen sidde.
PANERING: Bland hvedemel og krydderier i en skål, pisk æg, dijonsennep og mayonnaise sammen i en anden og kom pankorasp og sesamfrø i en tredje skål. Skær dine auberginer halvt igennem, også igennem toppen. Så du står med 4 stk. schnitzler. Brug en gaffel til at gøre dem flade som en schnitzel. Vend dem først i melblanding herefter æggeblandingen og til slut panko-sesam.
FRITERING: Varm en stor pande op til middel-høj varme og tilføj rigeligt olie i kombination med smør. Steg dine aubergine schnitzler på begge sider indtil crispy og lækre. Lad dryppe af på køkkenrulle.
Tomatsauce
BAG GRØNTSAGER: I stort fad kom hele cherrytomater, peberfugter og rødløg skåret i kvarte samt hvidløg uden skræl. Kom frisk chili i med eller uden kerner, alt efter præference. I skål bland olie, saft fra 1/2 citron, sirup, eddike, salt, peber, oregano samt timian. Kom over dine grøntsager og vend godt rundt. Bag i ovnen 30-35 min. indtil tomaterne er sprækket.
BLEND SAUCEN: Lad afkøle let inden du kommer i kraftig blender med drænede butterbeans, soltørrede tomater, madfløde og revet parmesan. Blend indtil cremet og homogent. Smag til med salt, peber, æblecidereddike for syre og sukker for sødme.
Samling og servering
TOPPING: Rens fennikel og skær den over på midten. Snit den fint på mandolinjern og vend med saften fra citron, sukker og æblecidereddike. Lad stå 10-15 min. inden brug.
SERVERING: Fordel tomatsauce på tallerken og kom aubergine schnitzel ovenpå. Top med fennikel og parmesan. Nyd med brød, pasta eller kartofler.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr