Vegansk oreo cheesecake med luksuriøs fyld lavet på cashewnødder, friske jordbær og sødet på dadler. Ovenpå knasende oreobund med ristet kokos og til sidst toppet med himmelsk chokolade ganache. Cremet, lækker, drømmende og perfekt som dessert og til sommerens fester.
Vegansk oreo cheesecake med jordbær
“SAY CHEESE”..eller
“GO´NUTS”..
Eller endnu bedre..
SMIL, gå glad i køkkenet, og lav drømmende vegansk oreo cheesecake med himmelsk cashew jordbærfyld der smelter i munden.
Det bedste er – den er sund!..af en kage at være 😉
Hvad er ingrediensen på en god dessert? En god vegansk dessert?..
Jo, nu skal du høre.
Gode råvarer, sommerbær, oreokiks, chokolade og en kæmpe bunke kærlighed.
Tro mig du vil blive elsket når du serverer hjemmelavet oreo cheesecake.
Dagens opskrift har længe rumsteret på øverste etage Lige siden jeg lavede min første opskrift på vegansk cheesecake, som flere har nydt og lavet – Det er SÅ skønt at se!
Men jeg vidste allerede der, at jeg ville lege med kombinationer, smage og teksturer. Men stadig med fyld sødet på dadler og uden tilsat olie!
Det kan være liiiiidt svært da kokosolie normalt er det der stabiliserer og ahornsirup søder.
MEN nu er den her – Vegansk cheesecake vol. 2 – Hurraaa…
Jeg håber I vil elske den ligeså meget som jeg og servere for familie, venner og nyde den på hverdage ligesåvel som fester!
VEGANSK OREO CHEESECAKE ER:
- Cremet cashewfyld med jordbær
- Fyldet sødet på dadler og uden olie
- Mulighed for glutenfri version
- Uden æg og mælkeprodukter
- No bake cheesecake dessert
- Perfekt til alle dage og fester
- Nem at lave og opbevare
- Fløjlsblød – Smelter i munden
- Knasende oreobund
- H.I.M.M.E.L.S.K.
Vegansk oreo cheesecake med jordbær
Ingredienser
Bund
- 120 g oreo
- 80 g kokosmel (ristet)
- 20 g kakao
- 1 nip salt
- 30 g vegansk smør, smeltet (ell. kokosolie)
Cashewfyld med jordbær
- 200 g cashewnødder
- 120 g medjool dadler, vægt uden sten
- 160 g kokoscreme
- 90 g sødet mandelmælk
- 90 g neutral yoghurt
- 1 stk lime
- 1 stk vaniljestang
- 1 nip salt
- 130 g jordbær
Chokolade ganache
- 70 g mørk chokolade
- 110 g kokoscreme
- Nip salt
- ½ tsk vaniljepasta
Tilberedelse
- FØR DU GÅR IGANG: Iblødsæt cashewnødder 4-6 timer og sæt kokosmælk på køl. Læs gerne mine tips og tricks igennem inden du starter. TIP: Ønsker du små oreo cheesecake. Læs min guide under opskriftmodulet til hvordan du støber dem i muffins forme.
Bund
- Klargør en 18-cm springform med bagepapir i bunden samt kageplast i siderne (Kan undværes men gør det nemmere at befri fra formen igen)
- Smelt smørret over lavt blus og sæt til side.Blend resterende ingredienser til bunden til fint "mel" og kom i skål. Tilsæt det smeltede smør og rør rundt indtil massen begynder at samle sig en smule. Kom i din klargjorte form og tryk massen ud i bunden. Sørg for at presse godt sammen så den ikke smuldre. Stil herefter på køl imens du klargøre fyldet.
Cashewfyld med jordbær
- Dræn og skyl dine iblødsatte cashewnødder og tilføj til kraftig blender. Tilføj herefter dadler uden sten, kokoscreme, mandelmælk, yoghurt, skal + saft fra lime, kornene fra 1 vaniljestang, et nip salt og jordbær i mindre stykker. Blend ved høj hastighed indtil massen samler sig, bliver cremet og blød. Skrab evt. ned af kanterne for at få alt med.*Alternativt en foodprocessor, dog vil resultatet ikke blive hel ligeså cremet og fin i konsistensen. Hvis du bruger foodprocessor lad den køre længe til en glat og cremet konsistens.
- Hæld fyldet forsigtig over bunden og sæt i fryseren ca. 2 timer før du kommer ganache på.
Chokolade ganache
- Hak chokoladen fint og kom i skål og sæt til side. Bring kokoscreme, vaniljepasta og evt. salt til kogepunktet og hæld over chokoladen. Lad stå ca. 1 min. Rør med spatel indtil alt er inkorporeret og chokoladen smeltet. TIP: Du kan bruge fløde i stedet for kokoscreme.
- Fordel chokolade ganache over kagen og kom tilbage på frys min. 4-6 timer eller natten over.
Servering
- Når kagen har sat sig befries den fra formen. Lad stå på køl ca. 1-2 time og skær forsigtigt kagen i ønsket stykker. Lad kagen optø færdig på køl indtil ønsket konsistens ca. 2-3 timer. Ønsker du det går stærkere, lad den stå ved stuetemperatur indtil ønsket konsistens. Server med friske jordbær og evt. ekstra oreo. Kagen kan stå i køleskabet 1-2 dage. *Kagen opbevares bedst i lufttæt beholder på frost. Frys gerne straks de resterende stykker du ikke skal spise ned efter kagen er skåret. Så kan du nemt tage et stykke op når cheesecake lysten eller gæster melder sig.
Noter
- Husk at iblødsætte cashewnødder 4-6 timer inden brug. Alternativt 1 time overdækket med kogende vand. Dræn og skyl dem herefter inden brug.
- Dadler: Du kan bruge små juicy dates men resultatet bliver ikke helt ligeså cremet. Er dine dadler lidt hårde kan du med fordel lade dem stå i kogende vand 30 min. herefter dræne dem og bruge i fyldet. Sørg for al vandet er presset ud af dem.
Egne noter
3 steps til himmelsk vegansk cheesecake
Vegansk oreo cheesecake er nem at lave og kræver hverken husblas eller ovnbagning hvilket gør den næsten foolproof 😉
3 steps og en bunke tålmodighed (Ventetid = Jeg ved det er hårdt!) så er du klar til at servere en drøm af en dessert.
Du kan SNILDT lave din cheesecake i god tid, opbevare i fryser og på dagen lade den “tø op” i køleskabet klar til servering. Nemmere bliver det faktisk ikke.
Klar på at dykke ned i dagens oreo cheesecake?..
Hjemmelavet cheesecake; No bake, med cashewfyld og sødet på dadler
Vegansk oreo cheesecake er foreningen af 3 uimodståelige elementer med smagfulde, gode råvarer, og fyldet lavet helt uden olie og naturlig sødet.
Find hele opskriften nederst i indlægget samt mine tips & tricks.
Vegansk oreo cheesecake begynder her:
Bunden: Oreobund med ristet kokos og kakao – Intens, perfekt sød og knasende.
- Oreokiks
- Ristet kokos – Jeg rister mit kokos kort på panden indtil det tager let farve. Det intensiverer smagen. Du kan udelade at riste, men det smager SÅ godt.
- Kakaopulver
- Smeltet vegansk smør eller kokosolie – Jeg har testet begge men synes personligt smørret gav det bedste resultat. Jeg bruger Naturli smørblok.
- Nip salt – Balance. Blot lidt til at afbalancere smagene.
Fyldet: Cashewcreme med jordbær, sødet på dadler og olifri – Himmelsk!
- Cashewnødder
- Medjooldadler
- Kokoscreme – Øverste det af kokosmælk. Sæt på køl natten over, inden brug.
- Soyayoghurt – Jeg fandt at kombinationen af yoghurt og mandelmælk gav en mere stabil kage som kunne stå i køleskabet.
- Mandelmælk, sødet
- Limeskal og saft
- Vaniljepulver, nip salt
- Friske jordbær – Jeg har ikke testet med frosne jordbær. Hvis du prøver skal de optøs først.
Chokolade ganache: Vegansk ganache på mørk chokolade og kokoscreme – Uimodståeligt!
- Mørk chokolade 60-85% – Brug din favorit.
- Kokoscreme – Eller vegansk fløde, fx. varianten fra Alpro piskbar.
TIP TIL GLUTENFRI VERSION:
– Ønsker du en helt glutenfri kage kan de erstatte bunden med en skøn kakao/dadelbund fra denne opskrift. Kan du finde glutenfri oreo kan du ligeledes bruge dette.
– Fyldet er glutenfrit.
TIP TIL SMÅ CHEESECAKE:
– Ønsker du små oreo cheesecake støbt i muffins forme læs med nederst i indlægget under opskriftmodul. Det er intet mindre end himmelsk at have sund cheesecake stående klar til at kunne nydes en fredag eftermiddag i solens stråler.
I mean = happy life!!
Vegansk oreo cheesecake – Tips & tricks:
- Husk at iblødsætte dine cashewnødder
– Overhæld cashewnødder med kold vand og lad dem stå 4-6 timer. Dræn og skyl dem inden brug.
– Er du i tidsnød kan du alternativt overhælde med kogende vand og lade em stå 1 time inden du fortsætter. - Kan jeg bruge almindelig juicy dates?
– Jeg har testet fyldet med juicy dates og resultatet bliver rigtig fint. Dog giver medjool dadler en mere dyb smag og sødme. Men til prisen er juicy dates et rigtig fint alternativ. - Husk kokosmælk på køl dagen inden
– Sæt 1 dåse kokosmælk i køleskabet dagen inden du skal lave kagen, eller mindst 4-6 timer (evt. når du sætter cashewnødder i blød)
– Ved køl skiller den fede del, kokoscremen, sig fra kokosmælk og ligger i toppen hvor du nemt med en ske kan tage det op.
– Evt. sæt 2 på køl så du er sikker på at have til chokolade ganache.
– Brug resterne af kokosmælken til gryderetter, nicecream eller smoothies. - Glutenfri bund?
– Brug denne opskrift på dadel/kakao bund. - Kan jeg udskifte med andre bær?
– Jeg har endnu ikke testet med andre bær. Men tænker friske blåbær, hindbær, mango og brombær kan bruges. - Kan jeg udskifte soyayoghurt?
– Brug alternativt en anden yoghurt, enten vegetarisk eller vegansk.
– Du kan erstatte af samme mængde mandelmælk, dog vil kagen ikke stå ligeså flot ved optøning på køl. - Hvilken størrelse form anvender du?
– Jeg bruger en 18 cm. springform. Du kan godt bruge en 20 cm springform, din kage bliver blot lidt lavere.
– Se tips til mini cheesecake under opskrift modul. - Kan jeg undvære chokolade ganache?
– Du kan snildt udelade chokolade ganache og nyde vegansk oreo cheesecake som den er.
– Alternativt pynte med kokosflødeskum og ekstra oreokiks.
- Hvor længe kan min cheesecake holde sig?
– Kagen kan holde 3-4 uger på frys i lufttæt beholder. Dog bedst de første par uger.
– Efter optøning kan kagen holde sig 1-2 dage på køl. - Kan jeg lave min cheesecake i forvejen?
– Du kan roligt lave din oreo cheesecake i god tid og have stående på frys. Hvis du ønsker optimalt resultat vil jeg ikke anbefale mere end 1 uge inden. Tag den op i god tid og lad den optø i køleskab som beskrevet i opskrift.
Opskrift på vegansk oreo cheesecake
Jeg har kun ÈN sidste ting at sige..
SAY CHEESE, SMILE & ENJOY !!
Dessert eller hverdagsluksus – Mini oreo cheesecake
Er der noget mere festlig end små kager i portionsstørrelse?
OG man er samtidig sikret en hel kage til sig selv, haha..
Vegansk oreo cheesecake kan snildt laves til små skønne cheesecake. De er smukke som gæstedessert eller blot at have som lækkerbisken på frys, man kan tage op en fredag aften når lysten melder sig – Eller hvilken som helst anden dag.
HOW TO MINI VEGANSKE OREO CHEESECAKE:
– Find din ønsket form, gerne i silikone da du nemt kan befri dine kager. Jeg bruger en silikone muffins form.
– Følg fremgangsmåden som beskrevet i opskrift og fordel i formene. Du får ca. 10-12 stk.
– Du kan nedjustere frysetiden til ca. 4-5 timer samlet.
– Fyld med chokolade ganache mens de stadig er i formen. Alternativt kan du fjerne dem fra formen i frossen tilstand og overtrække dem mens de stadig er frosne. Stil herefter på frys inden de optør i køleskab.