Peanutbutterdressing – cremet, sund og perfekt spicy

peanutbutterdressing

Lækker cremet peanutbutterdressing. En sand Umami bombe til dine salater, grøntsagsstænger samt friske forårsruller. Sød, salt, stærk, fuld af smag og nem at lave. Naturlig vegansk og glutenfri. Sæt peanutbutterdressing på menuen og giv dine salater nyt liv. Hele familiens nye favoritdressing og dip.

Peanutbutterdressing – stærk, sød, cremet

Ingen salat uden en lækker dressing! Right?
Der er INTET en go’ dressing ikke kan klare!!

Vi kender alle den halvfesne salat, der blev skabt af køleskabets rester – det semi slatne grønkål, gulerødder og hvis vi heldige et par stængler koriander og til sidst tilsat en dåse kogte bønner!! Kedeligt? – Enig!!

MEN tager du en lækker cremet, let spicy peanutbutterdressing og drizzler henover.
Ja HER sker der ting og sager !!
NU står du med en grønkålssalat med smag og dybde som tilfredsstiller ALLE dine smagssanser!!
Hvordan det dog muligt?
JOOO nu skal du høre!

Dressing med kappoow – 5 grundsmage

5 GRUNDSMAGE !

YEP – Netop de 5 grundsmage er med til at danne rammen om et nydelsesrigt måltid.
Når vi tænker de 5 grundmage ind i vores måltider, især de grønne, fremmer vi smag, nydelse og bliver i højere grad tilfredsstillet end hvis vi blot havde 2 grundsmage.
Tænk blot på grønkål med æblecidereddike – ikke ovenud spændende.
MEN – tilsætter vi dressing som NETOP rummer de 5 grundsmage.
KAPPOOW !!!

Peanutbutterdressingen indholder ALLE 5 grundsmage. Selv den lidt tricky Umami.
YEPS. SÅ fornemt. SÅ lækkert.

Umami findes blandt andet i tomater, kartofler, svampe, soyasovs, miso mm.

Peanutbutterdressing – umami bombe til dine grøntsager

  • Peanutbutter – Bittert/salt:
    Brug gerne en god variant lavet af blot peanuts samt salt. Jeg køber ofte et lager når der er tilbud hos Bulkpowders. Du kan bruge både smooth og crunchy.

  • Tamari – Salt/umami:
    Tamari har samme funktion som soya. Forskellen ses ved at tamari er glutenfri samt ofte indeholder en mindre mængde salt, hvilket er grunden til jeg helst anvender tamari fremfor soya.

  • Miso – Umami:
    Miso er japansk fermenteret “pasta”. Ofte lavet af fermenterede sojabønner med andele af brune ris, korn eller byg. Miso bruges til miso-suppe men er ydermere en skøn smagsgiver i flere retter, med dybde og let salt smag. Fermenteringen gør samtidig godt for vores tarmflora – winwin 😉
    Har du ikke miso på lager, kan du bruge ekstra tamari i stedet.

  • Lime – Syre:
    Skøn eksotisk aroma og duft, bidrager med mere dybde end citron. Kan du ikke finde lime, kan du anvende citron i stedet.

  • Risvineddike – Syre:
    Thailandsk eddike lavet på ris. Mildere og sødere end traditionelle eddiker. Du kan bruge æbleeddike i stedet, her vil jeg dog anbefale at bruge 1 spsk. fremfor 2.

  • Hvidløg – Bittert:
    Hvidløg er bare godt 😉

  • Ingefær – Stærkt:
    Jeg KNUS-elsker ingefær og den dybde den bidrager med. Jeg bruger 10g. i opskriften. Start evt. lidt lavere hvis du ikke er stor fan.

  • Agavesirup – Sødme:
    Afrunder de lækre smage

  • Ristet sesamolie – Bittert:
    Blot 2 tsk. er med til at ændre dressingen fra god til über god! Ristet sesamolie har en dyb kraftig smag samtidig med den bidrager det bitre komponent som ofte kan være svær at finde. Jeg køber ristet sesamolie i velassorterede supermarkeder. Du kan udelade, men vil på kraftigste anbefale.

    Brug efterfølgende sesamolie til lækre dressinger i nudelsalat – Nem opskrift HER.

  • Sriracha – Stærkt:
    Giver det sidste spark til dressingen. Jeg bruger 2 tsk. Start med 1 og smag til.
peanutbutterdressing bowls

Dressing på 5 min? Peanutbutterdressing i blender

Peanutdressing i en FART.
Jeg elsker hurtige, nemme, lækre løsninger. Som gør det nemt at spise sundt, varieret og med gode råvarer.

Her tænker jeg blandt andet på mit mandolinjern der gør kål til en fest.
Foodprocesseren der gør min hummus über cremet mens jeg kigger på.
Eller slip-let panden der kræser om mine pandekager og gør det en leg at sige flip-flop.

Ps. Har du prøvet bananpandekager på quinoamel? Fluffy, lækre og fuld af protein !!

You get me. At gå i køkkenet skal være en leg, noget vi har lyst til at vende tilbage til. Igen og igen. HER har udstyr en vigtig rolle. Vi behøver LANGT fra dyre, store maskiner.
Noget så simpelt som en GOD kniv kan løfte køkken-gamet til nye højder !

Jeg taler meget mere om redskaber, hurtige, sunde løsninger i mit Food Prep Indlæg. Lav en stor kop tår kaf’ og læs med. Jeg giver ALLE mine bedste tips og tricks.

NU dressingen!!
Så SIMPELT – Kom alle ingredienser i en go blender og blend indtil smooooth 😉
Husk at skrab ned af kanterne så det hele bliver godt blendet.

Har du ikke en blender, fikser du den bare i hånden. River ingefær og hvidløg fint, tilsætter resten og røre til en lækker cremet og ensartet konsistens.

peanutbutterdressing

How to? Berig dine måltider med peanutbutterdressing

  • Buddha bowls – Prøv fx. Peanutputterdressing til sushi bowls? Snup opskriften på veganske sushi bowls og brug peanutbutterdressing i stedet.

  • Friske forårsruller

  • Grøntsagsstænger – Undlad lidt vand så du for en cremet tyk dip.

  • Nudelsalater

  • Grønkålssalat – Måske ikke lige den gængse kombination men det smager SÅ lækkert!!

Nu der bare at sige – lets blend it up !

Reklamelinks er markeret med*
peanutbutterdressing
Gem til madplan

Peanutbutterdressing

Skøn, cremet Peanutbutterdressing – Perfekt til salat-bowls, nudelsalater, som dip til friske forårsruller samt grøntsager.
4,8 fra 5 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1 glas
Tilberedelse10 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

  • 100 g peanutbutter
  • 1 spsk tamari
  • 1 spsk miso pasta
  • 1 stk lime
  • 2 spsk risvineddike
  • 1 fed hvidløg
  • 10 g ingefær
  • 1 spsk agavesirup
  • 1 spsk ristet sesamolie
  • 2 tsk sriracha
  • 1-1½ dl vand

Tilberedelse

  • Kom alle ingredienser, brug både skal og saft fra 1 lime, i en god blender og blend indtil cremet og ensartet.
    Skrab evt. ned af kanterne undervejs. Juster med vand til rette konsistens.
    *TIP: I stedet for tamari og miso kan du bruge sojasauce.
  • Laves dressingen i hånden, riv da hvidløg og ingefær fint inden de tilsættes.
  • Sæt dressingen på køl indtil brug, den bliver blot bedre af at samle sig.
    Kan holde sig op til 1 uge på køl.
    Brug peanutbutterdressingen til salater, forårsruller eller dip til grøntsagsstænger.

Noter

*Kan du ikke finde risvineddike, bruger du blot æblecidereddike. Men brug her KUN 1 spsk. 

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
4,80 from 5 votes (5 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments