Myntesukker og appelsinkompot er god på alt fra grød, pandekager og smoothies. Myntesukker er skøn på grape og appelsinkompot er på brød. Smager begge forrygende og kan nydes sammen eller hver for sig.
5 fra 1 bedømmelse
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1portion
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse30 minuttermin
I alt40 minuttermin
Ingredients
Myntesukker
80grørsukker
35-40storemynteblade
Appelsinkompot
3-4stkappelsiner
½stangvanilje
90-120gsukker
1dlvand
Tilberedelse
Myntesukker
Start med at tænde ovnen på 75° varmluft og klargør bageplade med bagepapir.
I en lille blender kom sukker samt mynteblade og blend sammen. Du kan bruge en morter i stedet. Kom sukkeret på bageplade og spred ud. Bag myntesukkeret i 30 min. Straks det er ude af ovnen knuser du det let, indtil det smuldrer igen. Jeg brugte blot bagepapiret og knugede det sammen om sukkeret. Du bestemmer selv hvor fint du ønsker det.
Kom myntesukkeret på lufttæt glas med låg på.
Appelsinkompot
Fjern skrællen fra appelsiner og husk at få de hvide lameller med. Skær i små tern og kom i lille gryde.
Bruger du hel vaniljestang fjern da kornene herfra og knus med lidt sukker før du kommer i gryden, kom ligeledes den tomme stang med i gryden. Tilsæt vand og sukker. Start med 90g og smag til senere.
Lad kompotten småsimre indtil ønsket konsistens opnåes. Smag til om du ønsker yderligere sukker.
Kom appelsinkompotten på glas og opbevar på køl i 1-2 uger. *Du kan evt. skolde dit glas for længere holdbarhed.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr