Edamame frikadeller med rigeligt krydderurter, feta og et pift fra citron er de lækreste vegetarfrikadeller som er nemme at lave og mætter dejligt. Nyd dem både varm til aftensmaden eller kold i madpakken og på frokostbordet. Prøv en vegetardelle fuld af smag, mæthed og med den lækreste sprøde stegeskorpe.

Vegetarfrikadeller med edamamebønner
Er I klar? Til det helt store delleshow.. Okay – hear me out!
Vegetariske frikadeller! Det har jeg lavet ALT, alt for lidt af her på bloggen og det har jeg sat mig for, at få lavet om på. De er jo geniale som tilbehør til aftensmad og en nem måde at få ekstra protein ind i vegetarisk kost.
Jeg har 3 slags vegetarfrikadeller der venter på jer og den første er edamame frikadeller. De er fulde af krydderurter, et pift af citron og cremet feta. Jeg er ærligt helt pjattet med dem og bonus er, at de er nemme at lave og farsen kan laves i god tid.
Jeg har nydt dem både varme til aftensmad sammen med stegte kartofler, diverse salater og toppet med hytteost-feta dip (kæmpe opturs kombination, særligt hvis du også lige tilføjer langtidsbagte tomater. Av det godt!)
Jeg har ligeliges nydt dem kolde med en rest salat, tatarsauce og ærligt, blot som der er. Edamame frikadeller er nemlig super lækre som snack og perfekt i madpakken, både for store og små.
Opskirft på nemme edamame frikadeller

Edamame frikadeller med feta
Ingredienser
- 400 g edamamebønner
- 50 g forårsløg
- 2 fed hvidløg
- ½ stk citron
- 2 håndfulde krydderurter (fx. dild, persille, basilikum, koriander)
- 1 tsk salt
- Friskkværnet peber
- ½ tsk muskatnød
- 2 stk æg
- 60 g feta
- 60 g hvedemel
Tilberedelse
- FORBERED FARS: Start med at optø edamamebønner ved at hælde kogende vand over, lad stå 5 min og dræn dem herefter i sigte. Tilføj til foodprocessor sammen med forårsløg, hvidløg, skallen og saften fra en ½ citron, rigeligt med krydderurter, salt, peber, muskatnød samt æg.Puls/blend til du har en blendet, jævn fars. Jeg kan godt lide min er lidt grov, men det er alt efter smag og behag. Kom i skål og tilføj mel samt smuldret feta og vend rundt indtil din dej er sammenhængende, den må gerne være fugtig. Er den alt for klistret tilføjes en smule mere mel eller lidt rasp. Sæt på køl ½ time eller længere og lad den trække. Farsen kan stå 1-2 dage på køl inden den bruges.
- STEGNING: Form runde deller og tryk dem lidt flade. Jeg får ca. 10 stk. Varm en god pande op til middel-høj varme og tilsæt smør eller olivenolie. Når panden er varm steges frikadellerne 2-3 min. på hver side indtil sprøde. Vend dem ikke før – da de ellers kan hænge fast i panden. Fortsæt til alle er færdigstegt.
- SERVERING: Nyd dellerne lune til aftensmad med salat, dips og kartofler. Eller haps dem kolde med i madpakken, i sandwich eller på et buffetbord. Edamame frikadellerne holder 3-4 dage på køl.
Egne noter
Veggiedeller til aftensmad og madpakke
Det skønne ved dagens edamame frikadeller er alle de muligheder du har for servering samt de smager lige skønt varme som kolde. Jeg kan stærkt anbefale at servere dem med salater fuld af smag, tekstur og knas fx. sprød quinoa salat eller en helt simpel avocado salat med jordbær. Hvis man ønsker mere fylde i måltidet, er stegte kartofler i ovnen altid en sikker vinder og gerne med dips on the side.
Som kolde er de perfekte i madpakken, i et pitabrød eller som snack med en god dip. Ja mulighederne er mange, så lav endelig en stor portion og hav skønne vegetarfrikadeller til ugens måltider og madpakker.



Tips og tricks – Vegetar frikadeller med edamamebønner og feta
- Brug foodprocessor til at finthakke frikadelle farsen:
- Jeg bruger foodprocessor til at lave farsen, har du ikke dette kan en blender bruges, blot vær opmærksom på din fars ikke bliver helt finblendet ala hummus, men stadig jævn.
- Friske krydderurter og gode krydderier:
- Edamame frikadeller er karakteristiske for deres friske krydderurter, citron og muskatnød. Smagen bærer meget af frikadellerne så brug gerne gode friske råvarer.
- Kan jeg erstatte muskatnød?
- Du kan bruge 1 tsk spidskommen eller koriander i stedet.
- Min frikadelle fars er meget våd – Hvad gør jeg?
- Tilføj lidt ekstra mel eller spæd til med rasp. Mængden af mel kan variere anpå størrelsen af æg. Pas på din fars ikke bliver for tør.
- Kan jeg lave edamamefrikadeller vegansk?
- Jeg har ikke testet dette med anbefaler du udelader feta og erstatter æg med 7 g loppefrø blandet med 50 g vand. Brug 30-50 g mel.
- Se inspiration i denne opskrift på veganske frikadeller.
- Kan jeg lave frikadellerne glutenfri?
- Udskift hvedemel med kikærtemel eller havregryn.
- Holdbarhed og opbevaring:
- Du kan opbevare farsen op til 2-3 dage på køl før du steger dem.
- Stegte edamamedeller opbevares i lufttæt beholder 3-4 dage på køl.
