Saftige edamame frikadeller med feta, krydderurter og et pift fra citron. Vegetardeller fuld af smag og mæthed. Nemme at lave og perfekt som aftensmad samt i madpakken.
FORBERED FARS: Start med at optø edamamebønner ved at hælde kogende vand over, lad stå 5 min og dræn dem herefter i sigte. Tilføj til foodprocessor sammen med forårsløg, hvidløg, skallen og saften fra en ½ citron, rigeligt med krydderurter, salt, peber, muskatnød samt æg.Puls/blend til du har en blendet, jævn fars. Jeg kan godt lide min er lidt grov, men det er alt efter smag og behag. Kom i skål og tilføj mel samt smuldret feta og vend rundt indtil din dej er sammenhængende, den må gerne være fugtig. Er den alt for klistret tilføjes en smule mere mel eller lidt rasp. Sæt på køl ½ time eller længere og lad den trække. Farsen kan stå 1-2 dage på køl inden den bruges.
STEGNING: Form runde deller og tryk dem lidt flade. Jeg får ca. 10 stk. Varm en god pande op til middel-høj varme og tilsæt smør eller olivenolie. Når panden er varm steges frikadellerne 2-3 min. på hver side indtil sprøde. Vend dem ikke før – da de ellers kan hænge fast i panden. Fortsæt til alle er færdigstegt.
SERVERING: Nyd dellerne lune til aftensmad med salat, dips og kartofler. Eller haps dem kolde med i madpakken, i sandwich eller på et buffetbord. Edamame frikadellerne holder 3-4 dage på køl.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr