Bagte rodfrugter med koriander dressing og feta

Intens, krydret, aromatisk, syrlig-sød og cremet koriander dressing er det der gør dagens opskrift magisk. Serveret med sprøde bagte rodfrugter, toppet med cremet saltet feta og sprøde kerner. Her får du med den lækreste bagte salat som er nem at lave og smager vidunderligt. Perfekt som tilbehør eller en simpel frokost med valgfrit protein.

bagte rodfrugter med koriander dressing

Bagte rodfrugter og himmelsk dressing

Først.. RIGTIG GODT NYTÅR!
Håber I er kommet godt ind i det nye år, havde en skøn jul samt nytår, med gode mennesker og dejlig mad. Jeg er ved at komme ud af boblen og glæder mig til et nyt år sammen med jer og endnu mere MADGLÆDE. Husk at I altid må skrive til mig med ideér, ris og ros så jeg kan blive ved med at levere det bedste materiale til netop jer.
Men kalenderen siger nu 2025, og trods en langsom start er årets første opskrift nu landet. Opskriften er inspireret af nytårsaften og sæsonens lækre rodfrugter.

Opskriften er super simpel, men smagene er intense og du vil blive overrasket ved første bid. Vi laver lækre sprøde bagte rodfrugter serveret med koriander dressing.
Koriander dressingen er inspireret af et besøg på Rebel og senere udviklet til nytår og i dag serveret for jer. Det er lang tid siden jeg har lavet en dressing med SÅ meget knald på smag, udtryk og intensitet. Tænk gomadressing med med lime og koriander.. Av det er godt!
Du kan bruge dressingen til alverdens salater, grøntsager og bagte rodfrugter er blot en af mange muligheder. Men dressingen, den MÅ i prøve.

Opskrift på bagte rodfrugter med koriander dressing

Reklamelinks er markeret med*
opskrift bagte rodfrugter med koriander dressing
Gem til madplan

Bagte rodfrugter med koriander dressing

Krydret, syrlig-sød og cremet koriander dressing er det der gør dagens opskrift magisk. Serveret med sprøde bagte rodfrugter, toppet med cremet saltet feta og sprøde kerner.
5 fra 1 bedømmelse
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 2 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse35 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

Bagte rodfrugter + tilbehør

  • 3 stk rødbeder
  • 4 stk gulerødder
  • 2 spsk olivenolie
  • Friskkværnet peber
  • 75 g feta
  • ½ dl kerner

Koriander dressing

  • 2 spsk lys tahin
  • 1 stk lime
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk rørsukker
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk soya
  • 3 spsk ristet sesamolie
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 bundt koriander
  • Peber, salt

Tilberedelse

  • TIP: Jeg bruger ristet sesamolie som giver en intens og særlig smag til dressingen. Jeg anbefaler ikke at udskifte denne da den gør underværker. Du kan købe ristet sesamolie i større supermarkeder, helsekost, asiatiske butikker og online. Vær sikker på den er "ristet" og ikke blot almindelig sesamolie.
  • BAGTE RODFRUGTER: Tænd ovnen på 200° varmluft og lad den blive varm. Skræl og vask rødbeder samt gulerødder og skær dem i grove stykker. Vend med olie og lidt friskkværnet peber, kom på bageplade og bag i den varme ovn 35-40 min. indtil dejlig sprøde og let møre.
  • KORIANDER DRESSING: I en lille blender kom alle ingredienser til dressingen. Brug både skal og saft fra 1 lime. Blend indtil en lækker cremet og homogen dressing. Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra syre/sødme hvis nødvendigt.
  • SERVERING: Start med at riste ønskede kerner på en varm pande indtil de begynder at dufte og poppe. Jeg brugte græskarkerner samt sesamfrø.
    Find ønsket fad frem eller en lav stor skål og fordel ca. ½-delen af dressingen i bunden. Fordel bagte rodfrugter ovenpå og top herefter med smuldret feta, ristede kerner samt lidt ekstra frisk koriander. Server med resten af dressingen on-the-side eller gem til en anden salat/bagte rodfrugter.
    Dressingen kan holde sig på køl 3-4 dage.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

bagt salat med rodfrugter og dressing

Noget af det nemmeste, nærende og smagfulde vi kan lave som tilbehør er bagte rodfrugter. Rodfrugter dækker over en bred vifte af næringsrige og sunde grøntsager som hver især bidrager med kostfibre og mange gode vitaminer og mineraler.
Gulerod er bl.a. rig på A- og K-vitamin som er godt for hud og øjne. Rødbeder indeholder meget C- og B-vitamin der støtter dit immunforsvar samt røde blodlegemer.
Er grøntsager ikke bare magiske?

Mit bedste råd til at få flere grøntsager og mere næring i ens kost er derfor den nemmeste vej: Bagte rodfrugter. Jeg har et par tips og tricks gemt i ærmet så de bliver ekstra gode…

bagte rodfrugter med koriander dressing og feta

Perfekt bagte rodfrugter

Jeg har efterhånden bagt rætti rætti mange rodfrugter. Og ja det er da “bare” at bage rodfrugter. Men med et par tips kan du gøre dem endnu bedre.

  • Husk at bage ved relativ høj varme ca. 200-210 grader varmluft og lad ovnen forvarme, så rodfrugterne kommer ind ved rigtig temperatur.
  • Vend dem med olie/marinade – men overdøv ikke. Har du for meget olie på vil dine bagte rodfrugter ikke blive sprøde og uden bliver de kedelige. Så juster efter mængder men en god tommelfingerregel er at en fyldt bageplade kræver ca. 2-3 spsk. olie.
    BONUSTIP: Bruger du lidt sukker/honning/sirup i din marinade hjælper det med at karamellisere og gøre dine rodfrugter sprøde ala denne salat med bagt hokkaido og kikærter.
  • Bag dem længe nok. Rodfrugter kræver lidt tid før de bliver møre samt sprøde, afhængig af hvor store stykker du har skåret skal de ca. bage 30-45 min.

Intens koriander goma dressing

Det er virkelig her magien sker. Goma inspireret dressing med ristet sesamolie, hvidløg og soya kombineret med rigeligt koriander og lime. Kombinationen er uovertruffen og mit favorit dressing for tiden. Den er himmelsk til både salater, falafler, brød og bagte rodfrugter som vi serverer den til i dag.

Simpel topping til bagte rodfrugter

Ingen salat uden topping. Det er kronen på værket og her vi kan sætte det sidste finish med smag og konsistens.

  • FETA: Saltet og cremet element.
  • RISTEDE KERNER: Tekstur og sprødhed. Du kan variere i kerner og nødder. Prøv fx. saltede mandler eller cashewnødder.
  • FRISKE KRYDDERURTER: Giver et sidste pift men kan sagtens udelades.

Tips og tricks til bagte rodfrugter & koriander dressing

  1. BAG RODFRUGTER I VARM OVN OG LÆNGE NOK:
    • Husk at varm din ovn op så den er helt varm når du sætter dine rodfrugter ind. Bag dem længe nok så de når at få et let roast ca. 30-40 min.
  2. VARIER I RODFRUGTER:
    • Du kan lege rundt og bruge forskellige rodfrugter til koriander dressingen. Prøv bl.a. bagt hokkaido og søde kartofler.
  3. TILFØJ PROTEIN:
    • Ønsker du at nyde de bagte rodfrugter som måltidssalat, kan du tilføje kogt quinoa, stegt tofu, bønner eller anden proteinkilde hvis du spiser dette.
    • Salaten er skøn med hvid fisk og laks.
  4. KAN SALATEN LAVES VEGANSK?
  5. HUSK RISTET SESAMOLIE:
    • Jeg bruger ristet sesamolie som giver en intens og særlig smag til dressingen. Jeg anbefaler ikke at udskifte denne da den gør underværker.
    • Du kan købe ristet sesamolie i større supermarkeder, helsekost, asiatiske butikker og online. Vær sikker på den er “ristet” og ikke blot almindelig sesamolie.
  6. BRUG EN GOD LYS TAHIN:
    • Jeg anbefaler at bruge en lys tahin da den er cremet og mild i smagen, hvorimod de grove er ret bitre. Du kan købe en god lys tahin i Rema1000.

3 favoritter med rodfrugter

  • VEGETARISK GULLASH
    • Skøn vegetarisk gullash uden kød men fyldt med svampe, grøntsager og den lækreste paprikasauce. Himmelsk simreret som kan nydes som den er, eller serveres med kartoffelmos og brød.
  • RØDBEDESALAT MED FETA
    • Rødbedesalat med feta og sennepsdressing er en himmelsk smagsbombe. Fintsnittet fennikel, kogte rødbeder vendt med sennepsdressing, cremet feta, avocado og søde appelsiner.
  • GULERODSSALAT MED LIMEDRESSING
    • Sprød, frisk, mættende og smagfuld gulerodssalat med feta, quinoa og lime-koriander dressing. Anderledes gulerodssalat med et tvist der får smagsløgende til at hoppe. 

Del indlægget med nogen du holder af
5 from 1 vote
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments