Bagte rødbeder med tzatziki

Sennepsbagte rødbeder serveret på kølig tzatziki er det perfekte tilbehør som både smager himmelsk, mætter og er fyldt med gode næringstoffer. Bagte rødbeder med tzatziki er toppet med syltede rødløg, cremet avocado og skønne pistacienødder for endnu mere smag, tekstur og nydelse. En simpel men overdådig salat som vil imponere de fleste og få selv rødbede skeptikere til at ændre mening.

Bagte rødbeder med tzatziki

Tzatziki med bagte rødbeder og topping

Bagte rødbeder er et kongeelement i salater, som topping eller blot som tilbehør. De er ligeledes rig på gode kostfibre, mineraler som jern og magnesium samt C-vitamin. De er altså en bombe af gode næringstoffer og jeg vil gerne hjælpe med inspiration til hvordan du nemt kan bruge dem i madlavningen derhjemme.

I dag leger vi med rødbeder som topping. Rødbederne vendes i sennepsmarinade, bages indtil let møre, karamelliserede og intense. Serveres på kølig tzatziki, toppes med syltede rødløg, cremet avocado og knasende pistacienødder. Alle elementer med til at skabe en salat der rummer det hele: Power på smag, forskellige teksturer samt både kølige og lune elementer. Nyd salaten som tilbehør og evt. i kombination med mere lette salater til aftensmaden. Prøv bagte rødbeder til vegetarbøffer enten med rødbede eller svampe og spiser du fisk er det også en herlig kombination.

Opskrift ovnbagte rødbeder

Reklamelinks er markeret med*
Opskrift bagte rødbeder med tzatziki
Gem til madplan

Bagte rødbeder med tzatziki

Bagte rødbeder med kølig tzatziki, sprøde rødløg og cremet avocado er super nemt at lave og smager som en drøm. Nyd retten som tilbehør til aftensmad eller frokostbordet.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4 personer som tilbehør
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse35 minutter
I alt50 minutter

Ingredienser

Bagte rødbeder + topping

  • 3 stk mellem rødbeder
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk grov sennep
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk balsamico
  • 1 stk avocado
  • 1 håndfuld pistacienødder
  • Dild, citronskal

Tzatziki

  • 150 g græsk yoghurt
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ stk citron
  • 1 fed hvidløg
  • ½ bundt dild
  • Salt, peber
  • 1 stk agurk

Citronsyltede rødløg

  • 1 stk rødløg
  • ½ stk citron
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 spsk olivenolie

Tilberedelse

  • BAGTE RØDBEDER: Tænd ovnen på 200° varmluft og lad den blive varm. Skræl og vask rødbeder og skær dem i grove stykker. Rør olivenolie, grov sennep, honning og balsamico sammen og hæld over rødbederne, vend rundt.
    Kom på bageplade og bag i den varme ovn ca. 35-45 min. indtil dejlig sprøde og let møre. Forbered imens tzatziki og syltede rødløg.
  • SYLTEDE RØDLØG: Skær rødløg halvt over og derefter i tynde både, kom i skål med skallen og saften fra 1/2 citron. Herefter rørsukker og olivenolie. Vend godt rundt og sæt til side og mariner indtil servering. Rør gerne et par gange undervejs så alt dækkes af lagen. Rødløgene skal minimum stå 15 min.
  • TZATZIKI: Start med at bland yoghurt, olivenolie, saften fra ½ citron samt friskkværnet peber og lidt salt sammen. Riv et lille hvidløg og finhak dild og kom ved.
    Flæk agurk på langs og skrab kernerne ud. Riv agurken på groft rivejern og pres derefter mest mulig væske ud af den. Kom i yoghurtblandingen og vend rundt. Smag til med salt og peber og lad trække på køl indtil servering.
  • SERVERING: Start med at skære avocado i både og hak pistacienødder.
    Find ønsket fad frem eller en skål med lave kanter. Fordel tzatziki i bunden, og top derefter med bagte rødbeder, avocado, syltede rødløg, pistacienødder samt lidt ekstra frisk dild. Nyd som tilbehør til aftensmaden evt. i kombination med andre salater.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Nemt tilbehør til aftensmaden

Nogle gange må det gerne være nemt at gå i køkkenet og gøre klar til aftensmaden. Men det må også gerne være lækkert, smagfuldt og tilfredsstillende. Bagte rødbeder er netop en af de opskrifter som ser ud og smager som en million, men kræver få steps og low effort.
Imens rødbederne er i ovnen kan du klargøre tzatziki og rødløg.

1. STEP: Ovnbagte rødbeder

Jeg har efterhånden bagt rætti rætti mange rødbeder, for de er jo geniale. Og ja det er da “bare” at bage en grøntsag. Men med et par tips kan du gøre dem endnu bedre.

  1. Husk at bage ved relativ høj varme ca. 200-210 grader varmluft og lad ovnen forvarme, så rodfrugterne kommer ind ved rigtig temperatur.
  2. Vend dem med olie/marinade – men overdøv ikke. Har du for meget olie på vil dine bagte rodfrugter ikke blive sprøde og uden bliver de kedelige. Så juster efter mængder men en god tommelfingerregel er at en fyldt bageplade kræver ca. 2-3 spsk. olie.
    BONUSTIP: Bruger du lidt sukker/honning/sirup i din marinade hjælper det med at karamellisere og gøre dine rodfrugter sprøde, ala denne salat med bagte rodfrugter og korianderdressing.
  3. Bag dem længe nok. Rødbeder kræver lidt tid før de bliver møre samt sprøde, afhængig af hvor store stykker du har skåret skal de ca. bage 35-45 min.

2. STEP: Tzatziki

Vi kører helt klassisk til tzatziki. Kølig yoghurt, citron, få krydderier og revet agurk. Jeg har leget lidt og tilføjet dild hvilket i min optik giver DET ekstra til retten med dens let krydrede og friske smag. Det gør også retten særlig skøn i kombination med fisk.

3 STEP: Citronsyltede rødløg og avocado

Sidste step er toppingen som runder hele salaten af med cremet avocado, knasende pistacienødder samt de lækreste sprøde rødløg syltet med citron. De minder meget om favoritten lime-syltede rødløg men som navnet afslører bruger vi citron i stedet. Rødløgene skæres i både og marinerer minimum 15 min. imens salaten klargøres.
TIP: Rødløgene er også geniale som topping på smørrebrød og som fyld i sandwich, så lav endelig dobbelt portion.

Tips og tricks til bagt rødbede salat

  1. BAG RODFRUGTER I VARM OVN OG LÆNGE NOK:
    • Husk at forvarm din ovn, så den er helt varm når du sætter dine rødbeder ind. Bag dem længe nok så de når at få et let roast ca. 35-45 min.
  2. VARIER I HVILKEN RODFRUGT DU BRUGER:
    • Du kan lege rundt og bruge forskellige rodfrugter i stedet for rødbede. Prøv bl.a. bagt hokkaido, gulerod eller søde kartofler.
  3. TILFØJ PROTEIN:
    • Ønsker du at nyde de bagte rødbeder som måltidssalat, kan du tilføje kogt quinoa, stegt tofu, bønner eller anden proteinkilde hvis du spiser dette.
    • Salaten er skøn med hvid fisk og laks.
  4. KAN SALATEN LAVES VEGANSK?
    • Du kan sagtens lave salaten vegansk, ved at bruge en plantebaseret yoghurt i stedet for græsk yoghurt samt agavesirup i stedet for honning.
  5. JEG FOR GÆSTER I AFTEN – KAN SALATEM FORBERED I GOD TID?
    • Ønsker du at forberede salaten så den nemt kan serveres, anbefaler jeg at du forbereder alle som del-elementer og sammensætter det hele lige inden servering.
    • FORBERED: 
      • Klargør rødbeder, skær i tern og vend med dressing. Du kan bage dem på forhånd og gemme på køl, men jeg vil anbefale at du bager dem inden servering da det bevarer varmen (du har måske ovnen tændt i forvejen til anden mad).
      • Syltede rødløg og tzatziki kan sagtens tilberedes tidligt på selve dagen og evt. dagen før.
      • Nu kan du nemt servere på fad og toppe med pistacienødder og avocado.
Bagte rødbeder med tzatziki og syltede rødløg

4 lækre Opskrifter med rødbede

  • Rødbedesalat med æble og tahindressing – Se video HER
    • Rødbedesalat med æble, feta og tahin-sennepsdressing er en himmelsk smagsbombe som vil få dig til at elske rødbede. Salat med revet rødbede, rucola, sprøde æbler, salte kapers, cremet feta og en helt igennem magisk tahindressing med sennep. 
  • Vegetariske rødbedebøffer
    • Saftige smagfulde rødbedebøffer lavet med svampe, bønner og havregryn vil slå benene væk under dig. Vegetariske bøffer fuld af smag, umami, fast tekstur med bid samt en sprød skorpe. Alt du ønsker i en lækker bøf, men helt uden kød. 
  • Rødbedehummus med bagt rødbede
    • Sund, proteinrig rødbedehummus der får sødmen fra bagte rødbeder, dybde af valnødder, tvist af citron samt hvidløg. Den perfekte dip, snack, tilbehør – og tilmed nem at lave i foodprocessoren. 
  • Rødbedeshot med ingefær og lime – Se video HER
    • Powerfuld rødbedeshot med ingefær, lime, citron, chili og honning er forfriskende, smagfuldt og meget nemt at lave med blot en blender og si. Perfekt som en dejlig morgenrutine, eftermiddags “pick me up” eller når halsen driller. 

Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments