Fløjlsblød no-bake cheesecake uden husblas som smelter i munden med dens cremede midte og dybde fra vanilje og lime. Bunden er knasende kammerjunker som giver den dejligste sommer-vibe. Cheesecake fyldet laves med agar-agar for autentisk konsistens og forbløffer alle der smager den. Den lækreste no-bake cheesecake som alle kan spise.

Skøn blåbær cheesecake uden husblas
CHEESECAKE!! 🍰
En af de kager jeg aldrig bliver træt af – cremet, let, fuld af smagsmuligheder og med en skøn bund. Jeg har allerede min klassiske opskrift på vegansk cheesecake samt en med jordbær, men har manglet en version som er vegetarisk og uden nødder.
Jeg har taget tilløb til at dele dagens vegetariske cheesecake. Opskriften har taget mange test og blev endelig færdiggjort for 1 år siden og har siden stået i kø til “dobbelttest”, billeder og renskrivning.
Men så blev det vinter, så kom livet med udfordringer og nu sidder jeg ENDELIG over 1 år efter, og glæder mig som et lille barn til at dele opskriften på den skønne cheesecake uden husblas, som er fløjsblød, lækker og smelter på tungen.
No-bake cheesecake uden husblas er ikke “bare lige” og krævede mange test, frustationer og til sidst en lykkerus over hvor uimodståelig smag og perfekt konsistens kagen endte med. Jeg har valgt at bruge agar-agar som er et vegetarisk alternativ til husblas udvundet af alger, da jeg gerne vil vise det kan lade sig gøre at skabe en cheesecake tæt op af den klassiske med husblas.
Opskriften er ligetil og når I først er igang går det som en leg. Har I nogle spørgsmål til agar-agar eller kagen kan I altid skrive en kommentar herunder eller en besked på Instagram. Jeg er her for at hjælpe. Rigtig god fornøjelse.
Opskrift cheesecake med agar agar

No-bake cheesecake uden husblas
Ingredients
Blåbær kompot
- 250 g frosne blåbær
- 2 spsk sukker
- ½ spsk vand
- 1 nip salt
Bund
- 200 g kammerjunker
- 1 nip salt
- 80 g smør
Cheesecake fyld
- 150 g piskefløde
- 140 g 10% græsk yoghurt
- 110 g sukker
- 1 stk vaniljestang
- ½ stk lime
- ⅕ tsk salt
- 2½ tsk agar-agar
- 200 g fuldfed flødeost
- 250 g piskefløde
Tilberedelse
- TIP: Agar agar kan være lidt tricky at arbejde med første gang man prøver det, så læs opskriften godt igennem + tips og tricks i indlægget. Når først man kender proceduren er det lige til.
- KLARGØR BLÅBÆR KOMPOT: I en mindre kasserolle kom blåbær, sukker, vand og salt. Kog op og lad simre 5-10 min. Stavblend og kom tilbage i gryden, koges ind, indtil du står med en tyk kompot. Sæt på køl indtil brug.
- FORBERED BUND: Klargør en 20-cm firkantet form eller springform med bagepapir i bunden samt kageplast i siderne (Kan undværes men gør det nemmere at befri fra formen igen). Smelt smørret over lavt blus og sæt til side. Blend kammerjunker til fint "mel" og kom i skål. Tilsæt salt og det smeltede smør og rør rundt indtil massen begynder at samle sig en smule. Kom i din klargjorte form og tryk massen ud i bunden. Sørg for at presse godt sammen så den ikke smuldre. Stil herefter på køl imens du klargør fyldet.
- FORBERED CHEESECAKE FYLD: Start med at flække vaniljestang på langs, skrab kornene ud og brug lidt af sukkeret til at fordele kornene. I en kasserolle kom 150g piskefløde, græsk yoghurt, sukker samt din hjemmelavede vaniljesukker, skal + saft fra ½ lime, salt og agar-agar. Kog langsomt massen op under omrøring. Når først agar-agar bliver varmt begynder det at tykne. Lad massen koge 2-3 minutter under omrøring, så agar-agar aktiveres. Lad afkøle ca. 5 min. Pisk imens 250g fløde til let skum. I skål kom flødeost og pisk så den bliver cremet. Kom din lune agar-agar væske ved og pisk sammen med flødeost. Vi skal arbejde hurtigt så massen ikke klumper. Vend herefter din flødeskum i af 2 omgange så du står med en cremet homogen masse.
- SAMLING AF CHEESECAKE: Tag din bund ud fra køl og hæld din cheesecake masse over. Fordel derefter din blåbær kompot i små portioner ovenpå massen og brug en strikkepind eller ligende til at lave et mønster. Sæt på køl natten over til kagen har sat sig.
- SERVERING: Når kagen har sat sig, befries den fra springform og kageplast fjernes. Nyd kagen som den er elller top med friske bær.
Egne noter
Vegetarisk cheesecake med vanilje, blåbær og kammerjunker
Jeg har LÆNGE haft en kagedrøm om vegetarisk no-bake cheesecake uden husblas. En vegetarisk cheesecake uden husblas som stod med skarpe kanter og stadig havde en fløjlsblød, cremet midte. Præcis som dens animalske storebror.
Og jeg kan ikke få armene ned over at det lykkedes. Cremet cream-cheese fyld lavet med agar-agar og smagt til med rigeligt vanilje og lime danner rammerne om den himmelske dessert som er nem at lave og kræver 3 essentielle steps. Lad os gennemgå dem sammen.
Blåbærkompot med lime
Lidt utraditionelt starter vi med at lave toppingen hvilket er en intens blåbærkompot. Frosne blåbær koges op med lidt sukker samt vand og kan evt. stavblendes for en mere jævn tekstur. Lad den koge ind til en tyk kompot og sæt herefter i køleskabet så den er kølig til senere brug.
Kiksebund med kammerjunker
Det hele starter med klargøringen af vores form med bagepapir i bunden + kageplast i siderne. Herefter skal bunden laves hvilket blot er blendede kammerjunker vendt med smeltet smør og et nip salt. Det presses godt ned i formen og sættes på køl indtil fyldet er klar. Bunden har en dejlig vibe af sommer fra kammerjunker men du kan sagtens erstatte med havrekiks.
Cream cheese fyld med agar agar i 3 step
- Først koges vores agar-agar masse med 150 g piskefløde, yoghurt, vanilje, sukker samt lime. Vi skal koge massen op for at aktivere agar-agar. Når blandingen har kogt et par minutter sætter vi den til side og klargør step 2.
- Nu skal vi piske vores fløde til let skum i en skål og i en anden pisker vi vores flødeost cremet og homogen.
- Når agar-agar blandingen er en smule afkølet pisket den hurtig sammen med flødeost. Dette step skal gerne gå lidt stærkt så vi ikke ender med en stor agar-agar klump. Derefter vendes vores piske fløde i massen af 2 omgange og fordeles ovenpå vores klargjorte bund og toppes med vores hjemmelavede kompot.



Tips og tricks cheesecake uden husblas
- HVAD ER AGAR AGAR?
- Agar-agar er et vegetabilsk geleringsmiddel, udvundet af rødalger (tang). Det bruges ofte som et vegansk og vegetarisk alternativ til husblas, som er lavet af animalsk gelatine.
- Agar-agar aktiveres først når det koges op (85-90 grader) og gelere når det køler ned til 40 grader og derunder.
- Find agar-agar i helsekost butikker samt online.
- KAN JEG UDELADE AGAR AGAR?
- Kagen kan ikke laves uden agar-agar.
- KAN JEG BRUGE ANDRE BÆR END BLÅBÆR?
- Du kan bruge hindbær, solbær, jordbær, ribs, brombær mm. Evt. kan du kombinere dem og lave en bærkompot.
- KAN JEG LAVE BUNDEN GLUTENFRI?
- Brug denne opskrift på dadel/kakao bund.
- KAN KAGEN LAVES VEGANSK?
- Jeg har ikke testet dette men hvis du kaster dig ud i det, brug da vegansk alternativ til fløde, smør, græsk yoghurt samt flødeost.
- Prøv min veganske cheesecake på nødder.
- HVILKEN STØRRELSE FORM BRUGER JEG?
- Jeg har brugt en firkantet form på 20 X 20 men du kan godt bruge en klassisk springform i størrelsen 20-22 cm.
- HVOR LANG TID SKAL VEGETARISK CHEESECAKE STÅ PÅ KØL?
- Efter samling skal kagen stå minimum 5 timer før den har sat sig, men jeg anbefaler at lade den stå natten over.
- HOLDBARHED OG OPBEVARING:
- Kagen opbevares på køl 1-3 dage.
