Fløjlsblød vegetarisk cheesecake uden husblas smager himmelsk af vanilje, lime og blåbær. Cheesecake lavet med agar agar smager som originalen men lavet helt uden animalske produkter.
TIP: Agar agar kan være lidt tricky at arbejde med første gang man prøver det, så læs opskriften godt igennem + tips og tricks i indlægget. Når først man kender proceduren er det lige til.
KLARGØR BLÅBÆR KOMPOT: I en mindre kasserolle kom blåbær, sukker, vand og salt. Kog op og lad simre 5-10 min. Stavblend og kom tilbage i gryden, koges ind, indtil du står med en tyk kompot. Sæt på køl indtil brug.
FORBERED BUND: Klargør en 20-cm firkantet form eller springform med bagepapir i bunden samt kageplast i siderne (Kan undværes men gør det nemmere at befri fra formen igen). Smelt smørret over lavt blus og sæt til side. Blend kammerjunker til fint "mel" og kom i skål. Tilsæt salt og det smeltede smør og rør rundt indtil massen begynder at samle sig en smule. Kom i din klargjorte form og tryk massen ud i bunden. Sørg for at presse godt sammen så den ikke smuldre. Stil herefter på køl imens du klargør fyldet.
FORBERED CHEESECAKE FYLD: Start med at flække vaniljestang på langs, skrab kornene ud og brug lidt af sukkeret til at fordele kornene. I en kasserolle kom 150g piskefløde, græsk yoghurt, sukker samt din hjemmelavede vaniljesukker, skal + saft fra ½ lime, salt og agar-agar. Kog langsomt massen op under omrøring. Når først agar-agar bliver varmt begynder det at tykne. Lad massen koge 2-3 minutter under omrøring, så agar-agar aktiveres. Lad afkøle ca. 5 min. Pisk imens 250g fløde til let skum. I skål kom flødeost og pisk så den bliver cremet. Kom din lune agar-agar væske ved og pisk sammen med flødeost. Vi skal arbejde hurtigt så massen ikke klumper. Vend herefter din flødeskum i af 2 omgange så du står med en cremet homogen masse.
SAMLING AF CHEESECAKE: Tag din bund ud fra køl og hæld din cheesecake masse over. Fordel derefter din blåbær kompot i små portioner ovenpå massen og brug en strikkepind eller ligende til at lave et mønster. Sæt på køl natten over til kagen har sat sig.
SERVERING: Når kagen har sat sig, befries den fra springform og kageplast fjernes. Nyd kagen som den er elller top med friske bær.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr