Quinoa salat med edamamebønner og feta

Fyldig og mættende quinoa salat med edamamebønner, feta og himmelsk balsamico vinaigrette er simpel og nem at lave samtidig med den tilfredsstiller og glæder. Salat med quinoa bidrager med sunde fedtstoffer, protein og kostfibre der sikrer dig en god mæthed længe. Skøn vegetarsalat som kan nydes alene som måltidssalat eller som tilbehør.

quinoa salat med edamamebønner og feta

Mættende og nem quinoa salat

Jeg er inde i en “mættende salat bølge”. Jeg søger farver, friskhed og gode råvarer. Det er nok vejret og det evige gråvejr jeg prøver at flygte fra. Det kommer der heldigvis en masse lækre salater ud af og i dag er ingen undtagelse.
Savner du en simpel og mættende salat er dagens quinoa salat det perfekte bud. Vi kombinerer det sunde frø med edamamebønner (2 x planteprotein) agurk, dild, cremet avocado, saltet feta samt grønne oliven der lige siger KAPOW med deres intense smag. Vi vender det hele med en helt simpel vinaigrette lavet på balsamico og grov sennep.

Det lyder måske ikke af meget men dagens quinoa salat er en fryd for øje og særligt maven. Den indeholder alle de 5 grundsmage så selv med dets enkle udtryk vil den imponere og få en til at få lyst til mere. Nyd den alene som måltidssalat eller som tilbehør til alt fra vegetardeller, tofu eller anden proteinkilde.

Opskrift quinoa salat med feta

Reklamelinks er markeret med*
opskrift quinoa salat med edamamebønner
Gem til madplan

Quinoa salat med edamamebønner

Lækker, mættende og nem quinoa salat med edamamebønner, feta og avocado. Skøn og simpel salat som tilbehør eller hurtig måltidssalat.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4 personer som tilbehør
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

  • 1 dl quinoa
  • 150 g edamamebønner
  • 1 stk agurk
  • 1 stk rødløg
  • 1 bundt dild
  • 1 stk avocado
  • 100 g feta
  • 1 dl grønne oliven

Dressing

  • 1 spsk grov sennep
  • 1 spsk balsamico
  • 1 spsk agavesirup
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt, peber

Tilberedelse

  • FORBERED: Start med at koge quinoa efter anvisning på pakken og optø edamamebønner. Skær agurk i små tern og finsnit rødløg i tynde både. Hak dild fint og skær avocado i skiver.
  • DRESSING: Rør dressingen sammen af grov sennep, balsamico, agavesirup, olivenolie samt lidt salt og friskkværnet peber. 
  • SALAT: I skål eller fad fordel quinoa, edamamebønner, agurk, rødløg og avocado. Vend med dild og dressing. Top med oliven samt smuldret feta.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Mætende salat med quinoa og bønner

Quinoa! Kender I det lille magiske frø og har I leget med det før?
Quinoa kommer med mange vigtige og næringsrige stoffer som giver god energi og holder vores krop mæt længe. Men jeg vil mest af alt slå et stort slag for quinoa lækre smag, mange anvendelsesmuligheder samt korte tilberedningstid som gør quinoa salat til en oplagt mulighed.

Hvad er quinoa?

Quinoa er et lille frø som høstes fra de store quinoaplanter som har været dyrket i flere 1000 år i Andelsbjergene i Sydamerika som en vigtig afgrøde. Det sidste årti har quinoa ligeledes vundet indpas i Norden, for dens elegante smag som er let nøddeagtig og sunde næringsprofil.

Quinoa kommer i 3 farver: Hvid, rød og sort. Den hvide quinoa er afskallede frø og har derfor en lavere mængde fibre vs. de 2 andre. Smagen er let nøddeagtig i alle 3 farver, dog mere intens i den røde samt sorte variant. Ligeledes oplever jeg de røde og sorte quinoa har en mere fast form efter kogning ala basmatiris, hvorimod den hvide klister mere og er mere ala jasminris.

Hvordan koges quinoa?

Quinoa koges efter fordelingen 1:2 = 1 del quinoa koges i 2 dele vand. Husk altid at skyl quinoa under koldt vand inden den tilsættes til gryden sammen med vand. Gryden kommes i kog og simre herefter i 13-17 min. indtil al væde er fordampet og quinoa er tilberedt. Lad hvile 10-15 min. under låg inden du løsner kornene med en gaffel, så de bliver mere luftige. Du kan både bruge dem lune og kolde i quinoa salat.

Er quinoa sundt?

Det er sundt at spise quinoa i en varieret kost og det fungerer super som erstatning for ris eller som del af gryderetter og salater. Det særlige ved quinoa er, at det indeholder stort set alle de essentielle aminosyre samt har et højt protein og fibre indhold. Dette gør quinoa til et oplagt valg hvis du spiser vegetarisk eller ønsker flere kødfrie dage. Quinoa er desuden glutenfri.

Tips og tricks quinoa salat

  1. KRYDDERURTER:
    • Leg med smagene og prøv persille, purløg eller lidt mynte i stedet for dild eller i kombination med. 
  2. VEGANSK VERSION:
    • Erstat feta med vegansk variant eller tofu feta.
  3. SERVERING:
    • Salaten er skøn som tilbehør til fx. lasagne eller grillmad. Prøv også salaten med brød, tzatziki og aubergine “kødboller” eller frikadeller.
    • Nyd salaten som måltidssalat evt. med lidt ristet rugbrød on the side.

Mættende salat opskrifter med quinoa

  • GRÆSKARSALAT MED FETA – Se video HER
    • Fyldig, mættende og simpel græskarsalat med quinoa, figner, ristede kikærter og simpel vinaigrette. 
  • VEGETARISK BROCCOLI SALAT MED QUINOA – Se video HER
    • Sprød, frisk og mættende vegetarisk broccoli er 90’er klassikeren i opgraderet version fuld af smag og farve. Vegetar broccolisalat er mættende fra quinoa, sprød fra let-dampede broccoli, cremet fra avocado og let syrlig fra citron og æble. 
  • QUINOASALAT MED BAGTE RØDBEDER – Se video HER
    • Sprød, mættende og powerfuld salat med quinoa rummer forskellige teksturer, tilberedninger og smage, men samtidig er salaten super nem og simpel at kreere. 
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments