Skønne, svampede oreo cupcakes er nemme at lave, uden æg og smager forrygende. Luftig chokolademuffins med skøn krumme, knuste oreoes og toppet med luftig vegansk flødeskum. 5 stk. uimodståelige cupcakes lavet på 30 min, som er fine og vil glæde familie og venner til hverdag eller fest.
I dag er en festdag!
Fordi O.R.E.O er veganske.
Kan i lige forestille jer opturen jeg fik, da jeg fandt ud af de ER VEGANSKE !!
Jeg ved det – mindre chokerende nyhed. Haha..
Første gang du hører nyheden?
Overrasket ikke? Altså på den der “oh-my jeg må ud at handle A.S.A.P 😉 “
Hvilken bedre måde at fejre nyheden på end med hjemmebagte oreo cupcakes! Vi snakker svampede chokolademuffins, fyldt med knuste oreo og toppet med vaniljeskum!
Det bedste af det hele; de er klar på 30 min.
Endnu bedre er, de smager himmelsk.
Oreo cupcakes er:
- Svampede og luftige
- Perfekt krumme
- Vegansk – uden æg eller mælkeprodukter
- Klar på 30 min.
- Lille portion, du kan gange op
- Luftig vaniljeskum
- Lavet på basisingredienser
- Perfekt til børn
- L.Æ.K.R.E !..
Opskrift på skønne oreo muffins:
Nu det tid til at finde muffinspanden frem, knuse oreo og vente på huset dufter af lækker chokolademuffins med oreo!
Portionen giver 5 cupcakes da jeg selv nyder at bage ofte og få friske kager. Men du kan snildt gange op hvis du ønsker flere eller skal holde fest. Brug justeringsknappen i opskriften og få præcise mål.
Rigtig god fornøjelse – LET´S MAKE FAST CAKE 😉
Oreo muffins
Ingredienser
- 50 g sojamælk
- 1 tsk eddike
- 50 g rørsukker
- 25 g farin
- 1 tsk vaniljesukker
- 30 g smagsneutral olie
- 70 g stærk kaffe
- 60 g hvedemel
- 20 g kakaopulver
- ½ tsk bagepulver
- ¼ tsk natron
- 1 nip salt
- 35 g oreo
Topping
- 1,5 dl Alpro piskbar
- 1 tsk citronsaft
- ½ tsk vaniljesukker (kan udelades)
- 5-6 stk oreo
Tilberedelse
Oreo muffins:
- Forbered: Tænd ovnen på 175° varmluft med en rist i midten. Klargør en muffinsplade med 5-6 forme.
- Klargør: Start med at blande plantemælk med eddike og sæt til side ca. 5 min. Bland mel, kakao, bagepulver, natron og et nip salt sammen i skål, sæt til side.
- Kom rørsukker, farin, vaniljesukker, olie samt kaffe i røreskål og pisk sammen indtil homogent. Si melblandingen i og tilføj plantemælk. Pisk kort på lav hastighed, kun lige til der ikke er flere klumper tilbage. Dejen er tynd, det helt okay.
- Knus dine oreo og kom i dejen, vend kort rundt og fyld dine forme ⅔ dele op. Jeg bruger store amerikanske muffinsforme og for 5 stk. ud af denne portion. Bruger du mindre forme bliver der ca. 6 stk.
- Bag dine muffins i ca. 19-22 min. afhængig af størrelse og ovn. Tjek med en tandstik om de er færdige. Kommer tandstikken ren ud eller kun med få krummer er dine muffins færdige.
- Lad afkøle 5 min i bageformen og stil dem herefter på rist til afkøling. Lad dem afkøle helt inden de evt. pyntes.
Topping:
- Kom alpro piskbar, citronsaft samt vaniljesukker i røreskål og pisk indtil det er stift og lækkert. Det kan tage imellem 5-10 minutter. Kom i sprøjtepose med fx. stor stjernetyl og pynt dine muffins med flødeskum og oreoes. Pyntede kager er bedst samme dag. Upyntede kager kan holde 2-3 dage på køl, eller 1-2 dage ved stuetemperatur.
Egne noter
Veganske chokolademuffins med oreo – svampede og nemme
Hånden på hjertet. Jeg elsker at bage! Jeg er vokset op med eftermiddagkaffe..
Både i hverdag og ferier.
Når vi kom hjem fra skole til krydderboller eller når vi besøgte familien i ferien og mormor altid havde en gulerodskage og hjemmebagte boller klar.
Lad os bare sige; En eftermiddag uden eftermiddagskaffe sker sjældent 😉
Den tradition lever stadig – haha..
Forskellen i dag er, at jeg hopper i køkkenet og elsker at servere alt fra hjemmebagte boller, sunde snacks til søde sager.
Især 1 kage har vundet mit hjerte; Muffins!
Alt fra æble-marcipan muffins, muffins med bær, banan-chokolade muffins OG de glutenfri sødet på dadler!
Jeps jeg er muffin-fan.
Muffins er nemlig geniale!
De er hurtige at røre sammen og bagt i en fart.
Vi kan kalde dem “FAST CAKE” 😉
I ved når man står kl. 15 og ikke har noget til kaffen kl. 16?!!
Jeps, det er her man rækker ud efter muffinsformen, tænder ovnen, sætter musik på og under 1 time er der kage!
Oreo cupcakes er dagens “FAST CAKE”!
Lad jer ikke forvirre af navnet. Cupcakes betyder blot muffins toppet med frosting. Og vi ved jo alle at topping gør alt bedre.
Vi snakker nemlig himmelsk chokolademuffins med knustre oreo OG vaniljeskum.
Den kan selfølgelig også spises uden 😉
Jeg har taget chokoladekagen fra bloggen som er en stor favorit, justeret lidt, tilføjet oreo, og på under 30 min. kan du nyde veganske oreo cupcakes!
Ingredienser til veganske oreo muffins
Dagens ingredienser er simple og findes ofte i vores basis køkkenskabe.
Når vi bager vegansk og uden æg er der et par vigtige huskeregler.
1: Vi bruger en kombination af bagepulver + natron da de sammen giver en lækker, luftigt muffins. Vigtigt er vi tilføjer syre (eddike) ellers vil vores natron ikke reagere korrrekt.
2: Jeg bruger som oftes soyamælk til vegansk bagning da det har et højt proteinindhold som giver kagen struktur. Køb gerne en økologisk variant.
Resten af vores ingredienser til veganske oreo cupcakes:
- Plantemælk (Soyamælk) – Se tip ovenfor.
- Eddike eller citronsaft
- Rørsukker og brun farin
- Vaniljesukker
- Smagsneutral olie
- Stærk kaffe – Brug evt. en koffeinfri, smagsforstærker.
- Hvedemel
- Kakaopulver
- Bagepulver og natron – Se tip ovenfor.
- Salt
- Oreo
- Vegansk flødeskum
TIP: Spiser du vegetarisk kan du bruge traditionel mælk og flødeskum.
Oreo cupcakes til hverdag og fest
Oreo cupcakes smager forrygende på en onsdag eftermiddag (eller hvilken som helst anden), til eftermiddagskaffen som den er helt uden topping.
MEN den smager også skønt til fødselsdag, pyntet med vaniljeskum, vegansk buttercream eller en klassisk glasur, toppet med oreo eller lys.
De er festflige og fine trods de er nemme at lave. De kan fryses ned uden pynt og tages op når festen står sin gang eller kagesulten trænger sig på.
De er ligeledes skønne som weekendkage eller fredagshygge da de er hurtige at lave og kan holde sig friske 1-2 dage ved stuetemperatur, evt. på køl.