Grøn salat der er alt andet end kedelig
8! JEP her har vi en grøn salat der er BOOSTET med 8 forskellige grønne råvarer! Herunder både bladgrøntsager, krydderurter samt frugter.
Frugter i salat Alberte?!
JAA – har du stadig ikke vovet dig ud i denne kunst så hæng ved. Du kommer ikke til at fortryde da frugt samt bær i salat er med til at give finish og runde salaten af!
GRØN mad, herunder grøn salat behøver nemlig LANGT fra være trist, slatten og intetsigende. Jeg er vokset op i 90’erne og her kendte vi bla. ikke edamamebønner og fennikel.
Det grønne indslag var ofte nedprioriteret og som oftest spiste vi de mere klassiske såsom agurk, tomat, gulerødder eller den lidt mere eksotiske majs – men fra dåse.
Kan i følge mig?
MEN!!
Det langt fra sandheden om hvor alsidigt grønt universet jo egentlig er når vi rigtig går på opdagelse!! Det er et SKATKAMMER!!!
Et skatkammer af smage, teksture, farver som sammen kan danne de mest utrolige retter HEUNDER grøn salat!!!
Hvordan sammensætter vi så en go salat?
- Tekstur: Salaten skal indeholde gerne grove, bløde, sprøde samt kansende ingredienser.
Her bidrager avocado med cremet tekstur, sprødhed fra bladselleri og knas fra sesamfrø. - Smag: Vores ultimative legekammeret. Her kan vi netop gå ind og afbalancere og skabe det udtryk vi ønsker og samspiller med den ret, eller tilbehør vi serverer til.
Denne salat fokuserer på friskhed fra syltet fennnikel, ærter samt krydderurter. Lethed fra squash som står i modspil til den skarpe og krydrede ruccula. Dette rundes af med sødme fra pære samt brombær. - Farve: Grøn, grøn, grøn og blå. Jeg er vild med at lege med farver men ligeså skønt er det når vi sammensætter ingredienser med samme grundfarve men har hvert deres udtryk. Ærter, edamamebøner og ruccula er blot 3 af hovednavnene.
Rundet af med den dybblå brombær! - Finish: INGEN salat er fuldendt uden LIR!!
JEP – vi skal frem med “tvist-ingredienserne” samt den ultimative topping = dressing.
INGEN salat uden en lækker afrunding i form af dressing.
Lir fra bla. kerner, frø, syltede råvarer, bær mm.
magisk grøn dressing – grøn salat med uimodståelig dressing
Grøn dressing.
MAGISK grøn dressing.
Magisk UIMODSTÅELIG grøn dressing lavet på cashewnødder!!
Ja, du hørte rigtig – cashewnødder er vores hovedingrediens til at skabe en fløjlsblød, cremet dressing som er intet mindre end ret magisk.
Dressingen var mit første forsøg med plantebaseret dressing lavet på nødder.
MEN holy-moly jeg er SOLGT til stanglakrids. Det smager GUDE skønt. Kan bruges som dressing, dip eller smøres på brød. Smagene komplimenterer hinanden eminent godt. Friskhed fra krydderurter, fedmen fra cashewnødder samt syren fra lime.
KLART en ny favorit til dressing kartoteket!!
Magisk grøn dressing – klar på 5 min
Og natten over – HAHA.
MEN det kræver blot du vejer nødderne af, dækker med koldt vand og lader dem hygge sig 8-10 timer. Du kan, hvis du liiige skulle få en magisk craving (det sker) koge en keddel vand og hælde på nødderne, lade stå 1 time eller min. 10 min og derefter blende løs.
Grøn salat vil aldrig “bare” være grøn salat når denne magi tilsættes.
OOOOG sorry not sorry – denne dressing kræver du har en blender med megen motorkraft. MEN det er vildt hvad der sker – DET er magi i en blender!! Jeg har sammen med mor investeret i en vitamix – ærligt? Jeg kan allerede ikke undvære den!!
Måske har i set jeg leger med cheesecake pt? Coming soon 😉
Så skal du ønske dig EN ting til dit køkken repertoire, kan jeg med STOR anbefaling sige en powerblender! You want regret it!
OG der er 10 års garanti som gav mig en tryghed da beslutningen skulle tages, da det ER mange penge.
Er du stadig ikke den heldige indehaver, kan du erstatte nødderne med vegansk mayo eller nøddesmør. Udtrykket vil selvfølgelig blive anderledes, men friskheden fra krydderurter vil stadig træde frem og skabe en lækkerbisken til dressing.
Er du mere til Tahindressing? Snup opskriften HER
Eller måske en Appelsinvinaigrette?
syltet fennikel – smagsgiver i grøn salat
Hvis i følger mig ovre på IG har i nok luret min kæmpe nytilkomne afhængighed af syltet fennikel – Haha!
MEN det er bare konge godt!! Ikke blot som direkte tilbehør men ligeledes som komponent i salater.
Syltet fennikel bidrager med syre, sødme samt friskhed og er med til at skabe et lækker modspil til den “fede” cashewdressing – PERFEKT makkerpar!!
Er du bare SLET ikke til fennikel kan der med fordel erstattes af syltet rødløg.
Under ALLE omstændigheder er der KUN en ting at sige – GO GREEN!
Jeg ELSKER at høre om samt se jeres kreationer på Instagram så tag mig endelig 🙂
Grøn salat med cremet cashewdressing
Ingredienser
Salat
- 250 g skyllet ruccula
- 3 stilke bladselleri
- 1 stk agurk
- 2 dl ærter
- 3 dl edamamebønner
- ½ bundt dild
- ½ bundt purløg
- 1 håndfuld brombær
- 2 stk pærer
- Evt. sorte sesamfrø
- 1 portion syltet fennikel
- 2 stk avocadoer
Grøn Cashewdressing
- 100 g cashewnødder
- 30 g solsikkekerner
- 1 stk lime
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld persille
- 1 håndfuld dild
- 1 håndfuld purløg
- 1 spsk kapers
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1-1½ dl kold vand
- Friskkværnet peber, flagesalt
Tilberedelse
Salat
- Start med at optø ærter samt edamamebønner i kogende vand 5-7 min. Herefter dryp af i sigte. Snit bladselleri i fine skriver og lav juliennestrimler af agurken. Bland forsigtig sammen med ruccula i en stor skål.
- Hak dild samt purløg fint og vend i salaten sammen med ærter, edamamebønner samt ønsket mængde syltet fennikel og evt. lidt af lagen derfra.
- Anret på fad eller skål med brombær, pærer i skiver og sorte sesamfrø.Server med cashewdressing, syltet fennikel samt avocado for lidt ekstra lækkert. *TIP: Sylt gerne fennikel dagen før, eller brug en rest. Rester kan snildt holde sig på køl 5-7 dage.
Cashewdressing
- HUSK: Cashewnødder samt solsikkekerner sættes i blød 8-10 timer inden brug, eller mindst 10 min. i kogende vand inden de blendes. Vandet kasseres inden brug.
- Hæld vandet fra de iblødsatte cashewnødder og solsikkekerner og kom dem i en kraftig blender. Tilsæt resterende ingredienser til dressingen, brug både skal ig saft fra 1 lime. Start med 1 dl vand. Blend indtil cremet, blød konsistens opnåes. Juster med mere vand hvis nødvendigt.Smag til med friskkværnet peber, flagesalt og evt. mere hvidvinseddike til at justere syren. Er du til det lidt sødere kan du med fordel tilsætte lidt agavesirup. *TIP: Krydderurterne i dressingen kan varieres. Men denne kombination er min favorit og passer perfekt til salaten. Men koriander samt basilikum er ligeledes sikre vinder.