Skip to content
Alberte Stengaard vegansk madblog logo
Alberte Stengaard vegansk madblog ballon
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Menu Luk
Aftensmad - Dips og Dressing - Frokost - Glutenfri - Tilbehør
Gå til opskrift Udskriv opskrift

Flækærtehummus med sennepsbagte rødbeder

flækærtehummus med bagte rødbeder

Flækærtehummus er cremet, fyldig og fuld af smag. Nordisk hummus som laves på flækærter. Tekstur og fedme fra ristede nødder, syrlighed fra æblecidereddike og smagt til med spidskommen og hvidløg. Flækærtehummus er anderledes, lækker og en ny favorit i hummusklubben. Server med sennepsbagte rødbeder og oplev en magisk smagsbombe.

Flækærtehummus – Cremet og fyldig

H.U.M.M.U.S !!
Kan jeg få et Jubii..og Halleluja..!
For kan vi nogensinde få FOR mange varianter i vores hummusrepertoire?
I think not – haha..
Vi har allerede linsehummus, klassisk hummus, rødebedehummus…med flere!

MEN dagens hummus er anderledes..Say what?!

YEP – i dag for i opskriften på den cremede flækærtehummus der vil få dig til at glemme alt om kikærter og tahin!
Okay NU rabler det tænker du – INGEN tahin og kikærter.

I kid you not!
Dagens stjerne er flækærter. Kombineret med ristede hasselnødder, solsikkekerner, hvidløg, æbleeddike og krydderier gør den:

  • Cremet og fyldig
  • Smagfuld
  • Dybde fra ristede nødder
  • Nordisk tvist
  • Nem og hurtig
  • Proteinrig
  • Fuld af vitaminer og mineraler
  • Hele familiens favorit!!

Hvis i ikke er HELT overbevist kom denne reaktion fra Patrick på 22 ,som bor hos min mor, og jeg ofte spiser med;
“Det er nok den bedste hummus du har lavet Alberte”.

Flækærtehummus ER godt!!
Plus I for opskriften på de lækreste sennepsbagte rødbeder. Det er en kombination jeg kan spise igen og igen.
Server som nem aftensmad sammen med en god salat og brød, frokost eller som tapas med kiks.
Mulighederne er mange.
Sæt flækærterne over og lad os blende løs!

TIP!! Har du ikke flækærter kan du bruge røde linser. Hæng ved, jeg guider dig længere nede i indlægget.

flækærtehummus i skål

Nordisk hummus med flækærter og hasselnødder

Dagens hummus laves på flækærter i modsætning til den traditionelle med kikærter. Flækærter dyrkes i Danmark og er derfor meget klimaveniligt, nordisk og vigtigst; De smager skønt!

Hvad er flækærter?

Vi kender alle de traditionelle ærter, også kaldet marværter.
Flækærter er sorten skalærter som ikke er hel så søde. De er modne frø (ærter) fra skalærter som tørres.
Flækærter er halverede ærter af sorten skalærter. De fåes både som grønne og gule flækærter.
De dyrkes i Danmark og har vi kender dem mest fra retten; gule ærter.
I dag har flækærter fået ny status da det er nordisk og dyrkes herhjemme.
Claus Meyer har taget dem til sig og lavet en skøn flækærtehummus som sælges i dagligvarebutikkerner.
Det er DENNE hummus jeg knuselsker og derfor måtte lave min egen version af.

Hvor købes flækærter?

Flækærter købes i større supermarkeder, helsekostbutikker eller over nettet. Køb gerne en stor portion, da de holder længe og er skønne at bruge både i hummus, dahl, falafler eller gryderetter.
Du kan på mange måder bruge flækærter hvor du normalt bruger linser.

Sådan erstatter du med røde linser

Opskriften bliver udgivet i en tid hvor corona og lockdown er vores hverdag. Jeg har derfor testet en nemmere løsning med røde linser da flækærter ikke er så tilgængeligt. Jeg vil dog virkelig anbefale at prøve med flækærter, evt. køb på nettet.
Versionen med røde linser blev SÅ lækkert og cremet, så det kan du snildt prøve. Røde linser suger mindre væske og kræver små justeringer.

Sådan bruger du røde linser:
– Brug 200g røde linser til 5 dl grøntsagsbouillon.
– Kog linserne indtil de har en meget fast grød. Det tager ca. 30 min.
– Lad herefter linsegrøden afkøle helt.
– Følg herefter opskriften som beskrevet i opskriftmodulet længere nede, udelad evt. vandet.

  • flækærtehummus ingredienser
  • flækærtehummus close up

Ingredienser til flækærtehummus + tips og tricks

  • Flækærter
    *Jeg bruger gule flækærter.
    *Husk at skyl dem godt inden du koger dem.
    *Jeg koger dem i grøntsagsboullion for ekstra smag.
    *Kog dem helt møre, indtil vandet er fordampet og du har en fast mos. Tager ca. 60 min.
    *Du kan med fordel koge dine flækærter dagen inden og lade dem afkøle i køleskab.
    *Brug røde linser – Se hvordan ovenfor.

  • Grøntsagsboullion

  • Citron
    *Både skal og saft til at tilføje god syre.

  • Æblecidereddike
    *Æblecidereddiken er vigtig da den har en særlig smag og syren spiller op imod fedmen fra nødder og olie.

  • Hvidløg

  • Hasselnødder, ristede
    *Jeg rister mine i ovnen ved 150* i ca. 10-15 min indtil de begynder at dufte.
    – Rist gerne en stor portion og hav til næste gang, til morgenmad, salater mm. Opbevar dem, når afkølet, i en lufttæt beholder eller glas.

  • Solsikkekerner, ristede
    *Rister dem kort på en varm pande indtil de tager let farve. Hold godt øje det går stærkt.
    – Rist gerne en stor portion og hav til næste gang, til morgenmad, salater mm. Opbevar dem, når afkølet i en lufttæt beholder eller glas.

  • Olivenolie
    *Du kan også bruge en god rapsolie.

  • Spidskommen

  • Gurkemeje
    *For farve, kan udelades.

  • Salt og peber
flækærtehummus på tallerken med bagte rødbeder

Cremet hummus med bagte rødbeder

Du kan bruge flækærtehummus til alt fra sandwich, buddha bowls, som tilbehør eller som bund til bagte grøntsager.
I dag giver jeg en enkel men smagfuld ret med sennepsbagte rødbeder.

Du kan bruge retten som tilbehør til fx. brød eller aftensmad sammen med quinoa, en grov salat og dressing.
Flækærtehummus’s let syrlige smag fra æbleeddike og fedme fra nødder smager fortrinligt med salten fra sennep og sødmen fra agavesirup som marinerer rødbederne.
Jeg servere ydermere med bagte squash, ristede nødder og dild.

Retten er nem at variere og kun fantasien sætter grænser.
Du kan snildt bruge blomkål, gulerødder eller pastinakker til sennepsmarinaden.

NU er der kun at sige; RIGTIG go’ fornøjelse. Hvis i laver opskriften ville jeg elske at høre om det – Kommenter herunder eller find mig på Instagram.
LET`S BLEND IT UP!..

flækærtehummus med bagte rødbeder
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
5 fra 1 stemme

Flækærtehummus med bagte rødbeder

Cremet hummus lavet på flækærter er nem at lave, smager skønt og rig på protein. Server med bagte rødbeder eller brug den som dip, spread eller som snack.
Forb. tid1 t
Tilb. tid10 min
Samlet tid1 t 10 min
Kategori: Tilbehør, Topping
Køkken: Vegansk
Antal: 1 portion
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

Flækærtehummus

  • 200 g gule flækærter, skyllet (*røde linser se indlæg for tip)
  • 6 dl grøntsagsboullion
  • ½ stk citron, skallen
  • 1 stk citron, saften
  • 2-3 spsk æblecidereddike
  • 2 fed hvidløg
  • ½ spsk agavesirup
  • 2 spsk olivenolie
  • 30 g ristede hasselnødder (*se noter)
  • 25 g ristede solsikkekerner (*se noter°)
  • ¼ tsk gurkemeje (kan udelades)
  • 1 tsk flagesalt
  • 1 tsk spidskommen
  • Friskkværnet peber
  • Ca. ½ dl vand

Sennepsbagte rødbeder

  • 2-3 stk rødbeder, i skrå skiver
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk grov sennep
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 spsk agavesirup
  • Friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 stk bagt squash i skiver
  • Ristede solsikkekerner, hasselnødder
  • Dild

Sådan gør du

Flækærter

  • Start med at koge flækærterne. Kom skyllede flækærter i gryde med grøntsagsboullion og lad dem koge helt møre, indtil en næsten fast grød, tager ca. 60 min. Lad dem afkøle inden brug.
    *Dette kan med fordel gøres dagen inden.

Hummus

  • Kom de afkølede flækærter samt de resterende ingredienser i en foodprocessor og kør 3-5 min. indtil cremet og jævn. Vent med vandet, dette afhænger meget af hvor faste dine flækærter er.
    Tilføj vand løbende efter behov, indtil rette konsistens. Skrab evt. ned af siderne undervejs så alt bliver blendet jævnt. Jo længere du kører, des mere cremet bliver din hummus.
  • Smag til med salt, friskkværnet peber samt æblecidereddike. Kom din hummus på køl indtil servering, her kan den holde sig ca. 1 uge.

Bagte senneps rødbeder

  • Tænd ovnen på 180° varmluft og klargør en bageplade med bagepapir.
  • Skræl rødbeder og skær dem i skrå skiver. Rør marinaden sammen af olie, 2 X sennep, agavesirup og friskkværnet peber. Fordel rødbeder på bageplade og vend dem i marinaden.
    Ønsker du bagte squash, skær da en squash i halve skiver, vend med lidt olie og peber.
  • Bag rødbederne ca. 30 min indtil let møre og karameliserede. Squash skal bage ca. 20-25 min.
  • Server flækærtehummus på tallerken og anret med bagte rødbeder, squash, ristede nødder og et drys dild. Afslut gerne med lidt god olivenolie.

Noter / Tips og tricks

  • Kog flækærtene 1-3 dage før. Lad dem afkøle i køleskab, så er det hurtigt at blende dem til hummus.  
  • Du kan bruge valnødder eller pinjekerne i stedet for hasselnødder men smagen vil ændre sig. Er du allergisk overfor nødder kan du erstatte med flere solsikkekerner.
  • Rist nødder og solsikkekerner ca. 10 min i ovnen ved 150 grader. Eller på panden indtil de begynder at dufte. 
    Rist gerne en stor portion og hav til næste gang samt topping til salater mm. 
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
bagte senneps rødbeder close up
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lignende indlæg

Loading...
vegansk lasagnesuppe med tofu ricotta

Vegansk lasagnesuppe med kikærter og tofu ricotta

veganske flødeboller forfra skåret over

Veganske flødeboller – Luftigt aquafabaskum og sprødt chokoladeovertræk

sunde dadelkugler med appelsin og sorte bønner

Dadelkugler med appelsin, sorte bønner og tahin

banan pandekager med quinoamel

Sunde bananpandekager med quinoamel

Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Følg med på instagram
Open
2 favoritter: Ranch dressing & kokosbacon💚😎 Endnu en forårssalat der nemt kan twerkes til sæsonens råvarer🎯 
Kombinationen af ranchdressing med friske krydderurter samt det salte, røgede kokosbacon spiller godt sammen med mange ting, prøv dem med fx:
*Bagte rødbeder, spidskål, fennikel, syltede rødløg, quinoa + ristede kerner
*Bagte søde kartofler.
*Stegte rosenkål eller bagt blomkål.
*Hjemmelavede fritter🤤
.
Det gode ved topping er netop at de nemt kan mikses og matches med alverden lækre råvarer🔥
Opskrifterne ligger på bloggen - linker i bio🚀💚
.
Håber i har haft en DEJLIG mandag og solen har skinnet på jer☀️☀️
.
.
.
.
.
.
#forårsfornemmelser #grønsalat #grønmad #farverigmad 
#spismeregrønt #6omdagen #nemhverdagsmad #plantebaseret #sundhverdag #godmad #aftensmad #frokost #grøntsager #vegetarisk #vegetar #vegetariskmat #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundmad #madmedmedfølelse #veganskmad #instagramakademiet #foodstagram #veganfood #veganfoodie #veganfoodpics #plantbaseddiet
Open
Forårsvibes💛 Er jeg den eneste som slet ikke kan følge med i vejret☀️🔥 er vi ikke lige gået fra -10 grader👀 
Til at jeg i dag fik en mindre sveder i toget med AL for tyk jakke på vej hjem til Amager😅
.
Intet mindre minder det mig om alle de lækre opskrifter jeg glæder mig til at lave igen 💥 
Grønne, røde eller gule smoothiebowls☀️ Denne er klart en af mine favoritter fra sidste år;
Blanding af appelsin, mango, banan, lime og krydderier😎
.
Glæder i jer til smoothiebowls - eller er i rebelske og spiser dem allerede✌🏻🤸🏻‍♀️
Opskriften er på bloggen - link i profiltekst💛🚀
Kæmpe dejlig aften besties!
.
.
.
.
.
.
.
#forårsfornemmelser #morgenmad #madglæde #vegetarisk #chiapudding #smoothiebowl #veganskmorgenmad #plantebaseret #vegansk #livsstilsændring #detgrønnevalg #madinspiration #madmedmedfølelse #sundlivsstil #plantebaseretmad #proteinbreakfast #madopskrifter #letscookvegan #beatifulcuisines #veganfood #morgenmadsinspiration #silkentofu #buddhabowl #veggiebowl #vegansofig #veganskhverdag #laktosefri #glutenfri #sundmad
Open
Creme de la creme👌🏻 Eller på dansk snasket sund og cremet blomkålssauce🤤 Hvad står fredagsmenuen på hos jer?🎈
.
Jeg drømmer stadig om lasagnen jeg lavede forleden med tofubolognese og blomkålssauce😎
OHHMY👀 selv familien savnede ikke kød ELLER bechamelsauce💪🏻
.
Hvis i får lyst til at prøve kan i bruge linsebolognese fra bloggen + blomkålssauce👆🏻 
Læg det i lag med spinat og lasagneplader, top til sidst med blomkålssauce og evt. hjemmelavet parmesan og giv den ca. 30-35 min ved 200 grader varmluft✌🏻evt. tildækket de første 15 min.
.
Håber i går en DEJLIG weekend i møde med god mad (kanelsnegle🙈🐌) KRAAAM herfra🎈
.
.
.
.
.
.
.
#blomkål #blomkålspasta #pasta #cauliflower #nordisk #spismeregrønt  #nemhverdagsmad  #vadveganeräter 
#plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood  #rodfrugter #foodie #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad #influencerakademiet #instagramakademiet #foodstagram
Open
Mad på 30 min🎯 Lavet med ingredienser fra basiskøkkenet🔥
.
Det er cremet tomat/kokos sauce med bagt aubergine, peber, løg og kikærter💥
Vi snakker indisk gryderet💛 Bloggens nyeste opskrift som hurtigt er fløjet ind på hit-listen herhjemme da den er super nem, mætter, kan varieres efter grøntssagsskuffen og ja så smager den ret så OPTUR😎
.
OG OG tænker i aubergine🥴..
Bare rolig - den bages i små tern og smager himmelsk!🍆
.
Opskriften finder i via link i bio🚀 Jeg guider jer igennem et par tips og tricks, hvilke råvarer i snildt kan variere samt top lækkert tilbehør💥
.
Let’s pot it💥🍲
.
.
.
.
#indisk #gryderet #aftensmad #kikærter #aubergine #6omdagen 
#spismeregrønt #plantebaseret #hverdagsmad #comfortfood #deldinmad #nemmad #sundmad #veganskt #godmad #grøntsager #veganer #vegetarisk #madinspiration #vegansk #livsstilsændring #middagstips #whatveganseat #veganfoodspace #onepot #plantbasedlife #veganfood #veganfoodshare #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
BAGELSANDWICH🥯 Glædelig tirsdag venner❄️ Om man er på vinterferie, hjemmekontor eller stadig kører madpakkegame er en bagel med lækkert fyld altid en sikker vinder😎 
.
Jeg er fan af @missbagel.dk som alle er veganske og smager skønt👌🏻 Især de små varianter (så kan man jo spise mange og mere fyld😜) 
Jeg køber dem i @irmadanmark på frost❄️
.
Tilbage til fyldet!🎯 Bagels kan jo fyldes med ALT hvad hjertet begærer. Jeg kører den ind med bund af butterbeanhummus, ærteskud, spidskål, æble, avocado og i toppen edamamedip✌🏻
.
Kombinationen af cremet og krydret dip, sprødhed fra æble og fedme fra avocado er SÅ lækkert🤸🏻‍♀️
.
Hvad er jeres ynglingsfyld - og skal den være varm eller kold?🙋🏼‍♀️🥯
.
.
.
.
.
.
#bagelsandwich 
#sandwich #lunchsandwich #farverigmad #sandwiches #veganskfrokost  #vadveganeräter 
#veggiesandwich #hummussandwich  #plantebaseret #frokost #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #veganbagel #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegansandwich #vegetarmad #nemmad #sundfrokost #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Glædelig mandag venner🎯 Er jeres uge startet godt - måske i har vinterferie?😎 Jeg sidder og spiser romkugler (1.2.3..🤷🏼‍♀️) inden jeg hopper til storesøster med indisk gryderet og veganske kødboller under armen 😅👌🏻 OOOG en spidskålssalat, vegansk parmesan og lidt topping (gå ikke ned på mad🤣)
.
Romkuglerne med sorte bønner👆🏻 er en af de mest brugte opskrifter fra bloggen og det gør mig SÅ glad at i nyder dem ligeså meget som mig🚀
I spørger tit til mit sprøde knæk og mine 2 bedste tricks er:
1: Rul kuglerne og hav dem på frys 15-20 min inden du overtrækker med smeltet chokolade👌🏻
2. Brug Øgo 85% fra @nettodk den smelter som en DRØM❤️ (tak @myowninstaworld for at åbne mine øjne for den🍫)
.
Skal i prøve en omgang romkugler på sorte bønner? Opskriften er på bloggen 🍫🍫❤️
.
.
.
.
.
.
.
#romkugler #sundsnack 
#blissballs #proteinballs #rawballs #snacks #sortebønner #hjemmelavet #dadelkugler #lækkerier  #veganbaking #laktosefri #dairyfree #madinspiration #nemmad #godmad #madopskrifter #bønner #sundhverdag #sundhed  #madglæde #veganfoodblog #plantebaseret #vegansk #veganskmad #vegetarmad #madmedmedfølelse #instagramakademiet #albertestengaard
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Blogdesign af BloggerSpace
© 2020 - 2021 Copyright BloggerSpace
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt