Annonce

Cremesnegle med vanilje og marcipanremonce

ANNONCE – INDLÆGGET ER UDGIVET I SAMARBEJDE MED WHITEAWAY

cremesnegle opskrift

Blød kardemommedej, marcipanremonce, hjemmelavet kagecreme og skøn vaniljesirup. Alt samlet i en skøn forening til dagens cremesnegl. Hjemmelavet bagværk som er intet mindre end himmelsk med gode krydderier, en hel bunke kærlighed. Cremesnegle kan nydes til alt fra morgenmad og på kaffebordet.

Cremesnegle med marcipanremonce

Cremesnegle – De lækreste snegle med creme, remonce og vaniljesirup. Vi kender alle kanelsneglen, kardemommesnurren og spandaueren fra bageren.
Men hvad nu hvis vi tog det bedste fra alle verdner og tilføjede vanilje? Jo, så ville vi stå med en himmelsk cremesnegl med blød kardemommedej, marcipanremonce, hjemmelavet vaniljecreme og til sidst vaniljesirup som finish.

Ideén er ikke udelukkende min. Ideén stammer fra bløde vaniljesnegle de serverer hos Juno the bakery, og en af jer, følgere på Instagram sendte til mig som en udfordring.
Og ærligt, jeg lader ikke en undskyldning for at bage lækkert bagværk pasere mig og særligt ikke kagesnegle. SÅ her har i min bedste opskrift på cremesnegle, perfekt bløde, søde og intense.
Drømmer du allerede?
Jeg forstår dig, dagens vaniljesnegle ER en bagværks drøm og kan nydes på morgenbordet, til eftermiddagshyggen og den søde juletid. Dagens opskrift giver 10 store cremesnegle som smager vidunderligt og er alle steps værd.

Opskrift på lækre cremesnegle

Reklamelinks er markeret med*
cremesnegle opskrift
Gem til madplan

Cremesnegle med marcipan og vanilje

Lækre bløde snegle med marcipanremonce, vaniljecreme i midten og skøn sirup. Cremesnegle kræver lidt tid og steps i køkkenet, men resultatet smager som en drøm.
5 fra 2 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 10 store snegle
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse25 minutter
Hævetid1 time 30 minutter
I alt2 timer 25 minutter

Ingredienser

Kardemommedej

  • 180 g mælk
  • 25 g gær
  • 50 g aquafaba (eller 1 stort æg)
  • 40 g sukker
  • 1 tsk knust hel kardemomme
  • ¼ tsk salt
  • 80 g smør
  • 450 g mel

Vaniljecreme

  • 1 stk æg
  • 45 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 nip salt
  • 15 g majsstivelse
  • 230 g mælk

Marcipan vanilje remonce

  • 80 g marcipan
  • 60 g sukker
  • 70 g smør
  • ½ stk vaniljestang

Vaniljesirup

  • 40 g vand
  • 40 g sukker
  • ½ stk vaniljestang

Tilberedelse

  • TIP: Jeg anbefaler du læser opskriften godt igennem før du starter, da cremesnegle kræver flere steps og forberedelse.
    TIP 2: Du kan med fordel lave vaniljecremen dagen i forvejen.
    TIP VEGANSK: Ønsker du veganske cremesnegle deler jeg vegansk kagecreme i selve indlægget. Ellers bruger du blot opskriften som foreskrevet.
  • FORBERED RÅVARER: Start med at veje smør af til henholdsvis dejen og remonce og lad det blive stuetemperatur. Knus din kardemomme så den er klar til brug og dræn kikærter og vej din aquafaba af.
  • KARDEMOMMEDEJ: Kom mælken i røremaskine eller stor skål og opløs gæren heri. Tilsæt aquafaba, sukker, kardemomme, samt salt.
    Tilsæt 400g hvedemelet og rør godt sammen. Tilsæt blødt smør i tern til dejen samt 50g mel efter behov.
    Rør dejen på maskine eller i hånden ca. 10 min. indtil dejen er blank, smidig og glat. Dette step er vigtigt for en lækker dej. Tilsæt kun ekstra mel hvis nødvendigt. Dæk skålen med husholdningsfilm + viskestykke og sæt dejen til hævning ca. 45 min. ved stuetemperatur + 20 min. i køleskabet.
    Forbered imens vaniljecreme + remonce.
  • VANILJECREME: Skrab kornene ud af din vaniljestang og fordel med lidt af sukkeret. Kom i skål med æg, majsstivelse + 1 nip salt, pisk sammen. Lun mælken i kasserolle og hæld over din æg-blanding under omrørring. Kom tilbage i gryden og varm op indtil den tykner. Sæt på køl med husholdningsfilm over indtil brug, så den når at sætte sig.
  • MARCIPANREMONCE: Start med at rive din marcipan og skrab kornene ud af vaniljestangen, bland med lidt sukker. I skål bland blødt smør, revet marcipan, sukker + vanilje. Rør sammen med ske. Pas på ikke at overmikse da din remonce herved nemmere løber ud af sneglene. Din remonce skal blot lige røres sammen.
  • SAMLING AF CREMESNEGLE: Når dejen har hævet, vendes den ud på et let meldrysset bord. Dejen æltes igennem så eventuelle lufthuller punkteres. Dejen rulles til rektangel på ca. 40 X 45 cm. Fordel remonce jævnt på dejen med dejskraber.
    Rul dejen stramt sammen til en pølse på den længste side. Pas på ikke at presse remonce ud mens du ruller. Jeg bruger let mine fingre til at presse dejen "ind under" rullen for hver gang jeg ruller et stykke.
    Skær herefter i 10 stykker af 3-4 cm. stykket. Ønsker du mindre og flere snegle kan du skærer dem i 2-3 cm. Men dette vil påvirke bagetiden.
    *Ønsker du snorlige snegle brug sytråd til at skære igennem din dej. Kom tråden ind under pølsen målt med 4 cm. og brug tråden til at "skære rullen over". Som hvis du lavede et kryds med sytråden.
    Fordel sneglene på bageplade med bagepapir, kom husholdningsfilm + viskestykke over og lad dem efterhæve ca. 30 min. ved stuetemperatur. Tænd imens ovnen på 180° over/under varme.
  • OVN + VANILJESIRUP: Når dine snegle har hævet laver du en fordybning i midten på dem. Kom 1 stor tsk. vaniljecreme ned i hullet.
    Bages 20-25 min. indtil flot gyldne. Imens dine snegle bager laves din sirup. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas med sukkeret. Kom sukker, vanilje, den tomme vaniljestang og vand i en lille kasserolle. Ca. 5 min. før sneglene er færdige koges sirup op indtil sukkeret er opløst.
    Straks efter dine snegle er færdigbagt pensler de dem forsigtigt med sukkersirup godt rundt på alle kanter og sprækker.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Vaniljesnegle med creme og remonce

Jeg har arbejdet RIGTIG mange år ved en bager, særligt fre/lør/søn morgen. Og med ingen undtagelse var det mest solgte bagværk altid kanelsneglen og spandaueren. Og ofte begge samtidig. For hvem er ikke vil med kanel OG creme?
Cremesnegle er fusionen af de 2 klassikere men lavet i en gærversion, som jeg altid ville vælge over wienerbrød. Med et moderne tvist, udskiftet kanel med vanilje og tilsat marcipan i vores remonce, bare fordi jeg kan, og det smager super lækkert!!

Cremesnegle – 3 step:

Opskriften på kagesnegle med creme kræver et par steps. Men frygt ikke, det er SIMPLE steps og med få ingredienser. Dog er det vigtigt, at du gennemlæser opskriften og følger fremgangsmåden, for at få det bedste resultat af dine cremesnegle. Jeg anbefaler på kraftigste at du bruger en god røremaskine til at ælte din dej, da den lange æltetid er key til en blød og saftig dej, som ikke tørre ud på 2 min. efter bagning.
Jeg har brugt min Kenwood røremaskine som kører 20 min. uden problemer imens jeg forbereder vaniljecreme og hygger. Læs meget mere om røremaskinen HER hvor jeg dykker ned i detaljer.

1. Bløddej med kardemomme

Det første vi starter med er en helt klassisk bløddej som vi også bruger i bl.a. kanelsnegle og snurrer. Dagens bløddej tilsættes kardemomme og æltes grundigt på røremskine. Dejen bliver lækker og smidig og efter hævning nem at arbejde med.
Grundet jeg var været vegansk i så mange år , og det ligger mig helt som vane, er selve dejen lavet uden æg ved brug af aquafaba. Men du bruge et stort æg i stedet.

2. Marcipanremonce med vanilje

Næste step er en himmelsk remonce med marcipan, vanilje, blødt smør og sukker. Marcipanen giver et skønt tvist og intens smag til dine cremesnegle.
Riv marcipanen groft før du blander med de resterende ingredienser, ellers kan det være svært at skabe en ensartet remonce. Marcipanremoncen vil være fast i det, da jeg har skåret lidt ned på smørret. Dette grundet vi har så meget lækker fyld fra kagecremen, at vores remonce ikke må overdøve vores cremesnegl. Lad den være helt blød og smør den forsigtigt ud på din dej.

3. Vaniljecreme

Sidste step inden vi skal bage vores lækre cremesnegle er en hjemmelavet vaniljecreme. Helt klassisk lavet med æg, rigelig vanilje og mælk. Cremet, blød og fyldig! Du kan lave din kagecreme dagen i forvejen så den får lov at blive helt kold og sætte sig.
Amen, jeg har altid elsket kagecreme, haha.
TIP: Ønsker du at lave veganske cremesnegle følg da mine råd længere nede i indlægget.

4. Sukkersirup

Imens dine snegle bages, tilbereder du en sirup på vand, sukker og vanilje. Når dine cremesnegle har været i ovnen, er blevet flot gyldne, gennembagte og dufter i hele køkkenet pensler du dem straks med din vaniljesirup. Dette vil give dem det sidste finish, flot blank-hed og ekstra fugtighed, så undlad endelig IKKE det step!

Tips & tricks til lækre cremesnegle

  • Sørg for at ælte din dej godt og undgå for meget mel:
    • Jeg vil anbefale at lave dejen med røremaskine. Hvis du ikke har en røremaskine kan du i starten bruge en elpisker med dejkroge. Vi ønsker at undgå, at anvende for meget mel og stå med en tør dej.
    • Lad maskinen kører 10-15 min. indtil dejen samler sig, er blank og glat. Den må gerne være en smule klistret men stadig så du kan forme den.
    • Du kan røre dejen i hånden, men det kræver muller og tid, pas på med for meget mel.
  • Hele kardemommekapsler?
    • Jeg er vild med kardemomme og særligt fra hele kapsler som giver utrolig smag. Du kan bruge 1 tsk. stødt kardemomme eller helt udelade efter egen præference.
  • Overmix IKKE din remonce:
    • PAS PÅ ikke at mikse din remonce for meget, da den ellers vil løbe mere ud under bagning. Din remonce skal blot lige røres sammen enten med ske eller gaffel. Hellere synlige smør”klumper” end remonce der løber ud af sneglene.
  • Brug sytråd til at “skære”:
    • Skær dine snegle med sytråd og få helt skarpe kanter. Kom tråden ind under pølsen målt med 3-4 cm. og brug tråden til at “skære rullen over”. Som hvis du lavede et kryds med sytråden.
  • Bag dine cremesnegle ved almindelig over/undervarme:
    • Vigtigt at du bruger over/undervarme når du bager dine cremesnegle. Dette modvirker de tørrer ud. Hold øje med dem og husk at alle ovne er forskellige.
cremesnegle opskrift

Veganske cremesnegle

Jeg har spist vegetarisk i godt og vel snart 2 år, men der inden vegansk i 4. Og jeg arbejder ofte uden æg, da jeg netop ved det er en af de mest tricky ingredienser at udskifte og erstatte, særligt til vegansk bagværk. Min dej er lavet uden æg, og her får i en gennemtestet vegansk kagecreme i kan nyde i jeres cremesnegle.

Vegansk vaniljecreme til cremesnegle:

  • 170 g mandelmælk
  • 60 g vegansk piskefløde
  • 30 g rørsukker
  • 1 vaniljestang, korn skabet ud og mast med lidt sukker
  • Nip salt
  • 20 g majsstivelse + 10 g kartoffelmel

    I kasserolle tilsættes mælken. I seperat lille skål blandes piskefløde, rørsukker, vanilje, salt, majsstivelse samt kartoffelmel, pisk indtil alt stivelsen er helt opløst og tilsæt herefter til mælken. Blandinden koges forsigtigt op og røres indtil den samler sig og tykner. Ønsker du lidt farve kan du tilføje et lille nip gurkemeje. Lad afkøle helt før brug.

Lækre kagesnegle og snurrer

  • VEGANSKE KANELSNEGLE:
    • Veganske kanelsnegle med rigeligt fyld! Hjemmebagte kanelsnegle i fad er snaskede, svampede og nemme at lave. Veganske kanelsnegle er bagt uden æg men er himmelsk lækre som originalen! 
  • KANELSNURRER:
    • Kanelsnurrer er snaskede, bløde og fuld af uimodståelig remonce med knald på kanel. De bedste hjemmebagte kanelsnurrer er nemme, kan koldhæves og vil fortrylle enhver der smager. 
  • KARDEMOMMESNURRER:
    • Kardemommesnurrer er søde, snaskede, saftige med intens kardemommesmag. Svenske kardemommesnurrer er lavet med smidig, smørfyldt dej, snasket remonce og sukkersirup. 

Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments