Lækre bløde snegle med marcipanremonce, vaniljecreme i midten og skøn sirup. Cremesnegle kræver lidt tid og steps i køkkenet, men resultatet smager som en drøm.
5 fra 2 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 10store snegle
Forberedelse30 minuttermin
Tilberedelse25 minuttermin
Hævetid1 timet30 minuttermin
I alt2 timert25 minuttermin
Ingredients
Kardemommedej
180gmælk
25ggær
50gaquafaba (eller 1 stort æg)
40gsukker
1tskknust hel kardemomme
¼tsksalt
80gsmør
450gmel
Vaniljecreme
1stkæg
45gsukker
1stkvaniljestang
1nipsalt
15gmajsstivelse
230gmælk
Marcipan vanilje remonce
80gmarcipan
60gsukker
70gsmør
½stkvaniljestang
Vaniljesirup
40gvand
40gsukker
½stkvaniljestang
Tilberedelse
TIP: Jeg anbefaler du læser opskriften godt igennem før du starter, da cremesnegle kræver flere steps og forberedelse. TIP 2: Du kan med fordel lave vaniljecremen dagen i forvejen. TIP VEGANSK: Ønsker du veganske cremesnegle deler jeg vegansk kagecreme i selve indlægget. Ellers bruger du blot opskriften som foreskrevet.
FORBERED RÅVARER: Start med at veje smør af til henholdsvis dejen og remonce og lad det blive stuetemperatur. Knus din kardemomme så den er klar til brug og dræn kikærter og vej din aquafaba af.
KARDEMOMMEDEJ: Kom mælken i røremaskine eller stor skål og opløs gæren heri. Tilsæt aquafaba, sukker, kardemomme, samt salt.Tilsæt 400g hvedemelet og rør godt sammen. Tilsæt blødt smør i tern til dejen samt 50g mel efter behov. Rør dejen på maskine eller i hånden ca. 10 min. indtil dejen er blank, smidig og glat. Dette step er vigtigt for en lækker dej. Tilsæt kun ekstra mel hvis nødvendigt. Dæk skålen med husholdningsfilm + viskestykke og sæt dejen til hævning ca. 45 min. ved stuetemperatur + 20 min. i køleskabet.Forbered imens vaniljecreme + remonce.
VANILJECREME: Skrab kornene ud af din vaniljestang og fordel med lidt af sukkeret. Kom i skål med æg, majsstivelse + 1 nip salt, pisk sammen. Lun mælken i kasserolle og hæld over din æg-blanding under omrørring. Kom tilbage i gryden og varm op indtil den tykner. Sæt på køl med husholdningsfilm over indtil brug, så den når at sætte sig.
MARCIPANREMONCE: Start med at rive din marcipan og skrab kornene ud af vaniljestangen, bland med lidt sukker. I skål bland blødt smør, revet marcipan, sukker + vanilje. Rør sammen med ske. Pas på ikke at overmikse da din remonce herved nemmere løber ud af sneglene. Din remonce skal blot lige røres sammen.
SAMLING AF CREMESNEGLE: Når dejen har hævet, vendes den ud på et let meldrysset bord. Dejen æltes igennem så eventuelle lufthuller punkteres. Dejen rulles til rektangel på ca. 40 X 45 cm. Fordel remonce jævnt på dejen med dejskraber. Rul dejen stramt sammen til en pølse på den længste side. Pas på ikke at presse remonce ud mens du ruller. Jeg bruger let mine fingre til at presse dejen "ind under" rullen for hver gang jeg ruller et stykke.Skær herefter i 10 stykker af 3-4 cm. stykket. Ønsker du mindre og flere snegle kan du skærer dem i 2-3 cm. Men dette vil påvirke bagetiden.*Ønsker du snorlige snegle brug sytråd til at skære igennem din dej. Kom tråden ind under pølsen målt med 4 cm. og brug tråden til at "skære rullen over". Som hvis du lavede et kryds med sytråden.Fordel sneglene på bageplade med bagepapir, kom husholdningsfilm + viskestykke over og lad dem efterhæve ca. 30 min. ved stuetemperatur. Tænd imens ovnen på 180° over/under varme.
OVN + VANILJESIRUP: Når dine snegle har hævet laver du en fordybning i midten på dem. Kom 1 stor tsk. vaniljecreme ned i hullet. Bages 20-25 min. indtil flot gyldne. Imens dine snegle bager laves din sirup. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas med sukkeret. Kom sukker, vanilje, den tomme vaniljestang og vand i en lille kasserolle. Ca. 5 min. før sneglene er færdige koges sirup op indtil sukkeret er opløst. Straks efter dine snegle er færdigbagt pensler de dem forsigtigt med sukkersirup godt rundt på alle kanter og sprækker.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr