Annonce

Veganske fastelavnsboller med marcipanremonce og vaniljecreme

veganske fastelavnsboller med marcipanremonce og vaniljecreme

Hjemmebagte veganske fastelavnsboller. Bløde, luftige og fyldt med klassisk marcipanremonce og himmelsk vaniljecreme. Gammeldags fastelavnsboller smager himmelsk og er nemmere at lave end man tror. Klassisk fastelavnsbolle med blød gærdej helt uden æg og mælk men stadig helt igennem skøn og uimodståelig.

Veganske fastelavnsboller – med remonce og vaniljecreme

ALL DAY!
EVERYDAY…
Fastelavnsboller kan man ALTID spise – right?
Blød, luftig, kardemomme prikket bolledej fortryllet med himmelsk vaniljecreme, marcipan remonce og klassisk glasur.

Men hvordan laver man veganske fastelavnsboller?
Altså helt uden æg og mælk? Og en vaniljecreme uden æg?
Det skal jeg fortælle og det bliver LÆKKERT!

Dagens opskrift på veganske fastelavnsboller med vaniljecreme er testet og testet indtil smag og konsistens blev helt rigtigt. Lykken var stor da jeg serverede dem for venner og familie.
Jeg var selv HELT rundt på gulvet..

Første bid: What – er den her vegansk? Shit det her er godt!!..
“Jeg kunne gå hen og blive afhængig god!”

Anden bid: Min hjerne smelter af lyksalighed. Jeg tænker barndom..

Tredje bid: Eller var det 3. bolle?..
Hvem prøver jeg at narre – Jeg ER i himlen.
Svæver på en luftig, blød fastelavnsbolle sky 😉

Spænd sikkerhedsselen og flyv med..

De bedste veganske fastelavnsboller er:

  • Bløde og luftige
  • Kardemommeprikket
  • Klassisk med marcipanremonce &..
  • Himmelsk vaniljecreme
  • Helt uden æg og mælk
  • Nem foldemetode så fyldet bliver i bollen
  • Uimodståelig lækre..
  • & seriøst vanedannende..

TIP: Undgå fastelavnsboller der sprækker og mister fyld!
– Se min video nederst i indlægget hvor jeg viser jer hvordan jeg samler fastelavnsbollerne. Læs ligeledes mine tips og tricks. Så du sikret lækre fyldte fastelavnsboller.
TIP 2: Skal det gå stærkt eller ønsker du en nem creme?
– Dr. Oetkers kagecreme med vaniljesmag er vegansk og du skal blot tilsætte plantemælk.

Reklamelinks er markeret med*
veganske fastelavnsboller med glasur
Gem til madplan

Veganske fastelavnsboller

Klassiske veganske fastelavnsboller med blød gærdej, marcipanremonce og skøn vaniljecreme.
4,9 fra 18 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 16 stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
Hævetid1 time 30 minutter
I alt1 time 55 minutter

Ingredienser

Bolledej

  • 150 g plantemælk
  • 120 g vegansk smør
  • 25 g gær
  • 70 g aquafaba
  • 40 g rørsukker
  • 1 tsk kardemomme fra kapsler
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk salt
  • 450-480 g hvedemel

Vaniljecreme

  • 180 g usødet soyamælk
  • 50 g vegansk fløde
  • ½ stk vaniljestang
  • 35 g rørsukker
  • 30 g majsstivelse
  • 1 nip gurkemeje
  • 1 nip salt
  • 25 g vegansk smørblok

Marcipanremonce

  • 50 g marcipan
  • 50 g vegansk smør
  • 50 g rørsukker

Pensling og pynt

  • Aquafaba + lidt sukker
  • Mørk glasur
  • Eller smeltet chokolade

Tilberedelse

  • Forbered: Jeg anbefaler at lave vaniljecreme dagen før eller minimum 2 timer inden.

Bolledej

  • Smelt smørret og kom i røreskål sammen med mælken så temperaturen bliver håndvarm. Opløs gæren heri. Tilsæt aquafaba, rørsukker, kardemomme, vanilje, og salt og kør på middel hastighed.
    *Aquafaba kan erstattes med neutral yoghurt.
  • Tilsæt hvedemelet lidt af gangen. Start med 450g og ælt på maskine eller i hånden ca. 10 min. indtil dejen er blank og glat og slipper skålens kanter. Sæt dejen til hævning under fugtigt viskestykke ca. 45 min ved stuetemperatur.

Vaniljecreme

  • Flæk vaniljestangen og mas kornene med lidt sukker så de bliver fordelt. Kom i skål og bland med resterende sukker, majsstivelse, nip gurkemeje og salt.
  • Skær smøren i små tern og sæt til side.
  • Soyamælk og fløde kommes i kasserolle og lunes op ved middel varme. Når mælken næsten er ved kogepunktet hældes ⅓ over sukkerblandingen og der røres indtil glat og uden klumper af majsstivelse.
    Hæld herefter tilbage til gryden og lad cremen koge et 3-5 minutter til den er godt tyknet. Husk at piske konstant da den ellers brænder på.
    Cremen tages af varmen og smørret inkorporeres med en dejskaber. Cremen kommes i en ren skål. Dæk med husholdningsfilm og kom i køleskabet indtil kold.

Marcipanremonce

  • Riv marcipanen groft og rør sammen med sukker og blødt smør. Gøres nemt med elpisker.

Samling af fastelavnsboller

  • Klargør 2 bageplader med bagepapir.
    Slå dejen ned på en ren overflade og ælt den igennem så du undgår luftbobler i dejen. Brug kun meget lidt mel, eller slet ingen da smørret i dejen vil gøre den ikke hænger fast. For meget mel vil resultere i boller der ikke vil lukke eller sprækker under bagning.
  • Rul dejen ud til et kvadrat der måler 32*32 cm. Skær herefter 16 firkanter der måler 8*8 cm. hver.
  • Pisk den afkølede vaniljecreme igennem så konsistensen bliver lækker og jævn. Kom 1 spsk. vaniljecreme og herefter 1 tsk. remonce på hver bolle.
    *Se indlæg for ideér til fyld.
  • Saml de 4 ender på midten og tryk herefter kanterne sammen. Herefter tager du de 4 ender og samler på midten så fyldet er forsejlet. Vend bollen om og tril forsigtigt så den bliver rund. Placer på bageplade. Fortsæt indtil du har 2 plader med 8 stk. på hver.
    *Se video nederst i indlæg hvordan jeg samler mine fastelavnsboller.
  • Kom film over bollerne og lad dem efterhæve 45 min. Forvarm imens ovnen til 200° almindelig over/under varme med en bageplade nederst i ovnen.
  • Rør aquafaba og sukker let sammen og pensl bollerne. Sæt 1 plade fastelavnsboller i ovnen og hæld ½ dl. kogende vand i den tomme bageplade og luk ovnen. Bag fastelavnsbollerne ca. 15 min til de er gyldne. Bagepladen med vand tages ud efter 5-7 min. og bollerne bages færdig.
    Hold øje med bollerne, bagetiden varierer alt efter ovn. Kig efter 12 min.
  • Afkøl bollerne på rist og pynt med glasur, smeltet chokolade eller nyd dem som de er.
    *Fastelavnsbollerne kan fryses uden glasur.

Noter

  • Vegansk fløde: Jeg anbefaler at bruge enten soya eller havrebaseret fløde, men du kan anvende kokoscreme. Blot hav i mente at der vil være en let smag af kokos.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
veganske fastelavnsboller med glasur

De bedste veganske fastelavnsboller

Fastelavnsboller er næsten en videnskab i sig selv – Haha..
Er man til klassisk gammeldags med creme og remonce.
Wienerbrød med creme og flødeskum.
Eller de svenske semlor som er en skøn hybrid med bolledej, remonce OG flødeskum.

Jeg er en gammeldags kind of girl. Jeg kan slet ikke stå for den bløde, luftige gærdej og vaniljeprikket kagecreme.
Jeg har det med fastelavnsboller som med jordbærtærte med vaniljecreme. Man kan ALTID lige spise en.

Er du team gammeldags?
Under alle omstændigheder er dagens veganske fastelavnsbolle en lækkerbisken og kan nydes af store som små.
Og fyldet?
Det kan du snildt variere. Læs med længere nede og få smagfulde ideér.
OG vær sikker på det bliver i bollen – se videoen nederst i indlægget hvor jeg viser hvordan jeg folder dem.

*Tak til søde Camilla som driver PilensKøkken og introducerede mig for metoden.

veganske fastelavnsboller

Ingredienser til veganske fastelavnsboller

Min opskrift på veganske fastelavnsboller er lavet med 3 steps. Gærdej, marcipanremonce og hjemmelavet vaniljecreme. Veganske fastelavnsboller og creme er helt uden æg og mælk men stadig nemme, lækre og luftige.

Vegansk blød gærdej med kardemomme

Første step er en lækker blød gærdej. Vi erstatter ægget med aquafaba som er med til at give luft og fugtighed til dejen. Fastelavnsbolledejen kræver en del smør (det lækkert!), dette modvirker vores boller sprækker når de bages, så skær endelig ikke ned på det.
Her ER det smørret der gør det – i vegansk version 😉
Jeg tilsætter kardemomme for ekstra smag, men det er helt op til dig.

Vegansk marcipanremonce

Traditionel marcipanremonce laves af lige dele blødt smør, marcipan og sukker. Det samme i denne opskrift, eneste forskel er vi bruger vegansk smørblok.
Du kan nemt lave remoncen ved at piske ingredienserne sammen med elpisker.

Vegansk vaniljecreme + ideér til fyld

Er der noget bedre end hjemmelavet vaniljecreme? Mange bruger dr. Oetker da den er vegansk, men jeg vil virkelig opfordre til at lave den selv.
Det er super nemt og smager SÅ meget bedre.
Vi erstatter ægget med vegansk fløde eller kokosmælk og majsstivelse til at jævne med.
Tricket til en god vaniljecreme er konstant omrøring fra start til slut. Cremen brænder lynhurtigt på, så hold øje og giv den kærlighed.

IDEÈR TIL FYLD:
– Mulighederne er mange når det kommer til fyldet. Prøv fx:
* 1 spsk. marmelade + 1 tsk. remonce. Pynt med hvid glasur og frysetørret hindbær.
* 1 spsk. lemoncurd + 1 tsk. remonce. Pynt med citronglasur.
* 1 spsk. remonce rørt med appelsinskal + revet chokolade. Pynt med smeltet chokolade.

Succes med veganske fastelavnsboller – tips og tricks

  • Korrekt æltetid:
    – Ælt indtil dejen er blank, glat og slipper skålens kanter.

  • Pas på med for meget mel når du ruller dejen ud:
    – Undgå gerne at bruge mel når dejen rulles ud. For meget mel vil resultere i dine boller nemmere sprækker under bagning.

  • Kan de koldhæves?
    – Brug 10g gær i opskriften. Når dejen er færdigæltet hæver den først 30-40 min ved stuetemperatur og herefter natten over på køl.
    Dagen efter fortsætter du som beskrevet i opskriften. Lad dem efterhæve 1,5-2 timer før du bager dem.

  • Hvordan erstatter vi ægget i veganske fastelavnsboller?
    – Vi erstatter ægget med aquafaba som bidrager med luftighed og fugt. Du kan bruge vegansk yoghurt i stedet, blot vær opmærksom på melmængden. Dejen må IKKE blive tør.

  • Hvordan pensler vi vegansk bagværk:
    – Jeg pensler med en blanding af aquafaba rørt med lidt sukker. Denne metode giver flot blank bagværk med en gylden overflade. Du kan bruge plantemælk i stedet for aquafaba.

  • Kan fastelavnsbollerne fryses?
    – Frys boller når de er helt afkølet og uden glasur.
    Tø dem op inden brug og lun dem herefter i ovnen. Så de så gode som nye.

  • Hvordan undgår jeg at fyldet flyder ud?
    – Se min video nederst i indlægget hvordan jeg folder og samler fastelavnsbollerne.
    – Bag med damp i ovnen de første 5 min.
veganske fastelavnsboller med remonce og creme

Opskrift på veganske fastelavnsboller:

Nu er der kun at sige, sæt dejen over, lad vaniljecremen boble og lad duften af nybagte veganske fastelavnsboller sprede sig i hele hytten.
Jeg vil elske at høre hvis i prøver opskriften, endelig tag mig på instagram eller skriv en kommentar herunder – Det så skønt at følge med.

Rigtig go’ fastelavnsbolle fest!

Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

33 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments