Vegansk tunsalat – Nem kikærtesalat

kikærtesalat vegansk tunsalat

Vegansk tunsalat med kikærter, mayo og krydderier er klar på 10 min. Sund kikærtesalat er perfekt som pålægssalat til frokostbordet, serveret i bowl, til picnic eller brunch.

Kikærtesalat – Ala vegansk tunsalat

Kikærtesalat vs. vegansk tunsalat.
“Same-same but different” – Dagens opskrift på vegansk tunsalat har nemlig INTET med tun at gøre. Men tunsalaten gav mig associationer til barndom og den variant, vi altid lavede hjemme ved min mor. Vi spiste altid sammen i weekenderne, og skulle der laves lidt lækkert, udover leverpostejen og kogte æg blev tunsalat rørt sammen på 5 min.
Kikærtesalaten er præcis er baseret på samme variant og tager mindre end 10 min at røre sammen! Skønt alternativ til en kødfri pålægssalat som både er billig og kan nydes af veganer, vegetar eller “bare fordi” den smager skønt!

Min mor har allerede spurgt efter den flere gange og medbragt til frokostordning på læreværelset. (Og frokostpausen som folkeskolelærer er et helldigt sted) så det betyder den er mere end godkendt 😉

Vegansk tunsalat er i sin enkelthed lavet på en cremet dressing med bla. karry og sennep, semi-maste kikærter og bid fra syltede agurker, rødløg og æble.
Pålægssalaten er sund, smagfuld og mættende!

Opskrift på nem kikærtesalat:

Reklamelinks er markeret med*
kikærtesalat vegansk tunsalat opskrift
Gem til madplan

Vegansk tunsalat – Kikærtesalat

Vegansk tunsalat med kikærter, krydderier og grøntsager er klar på 10 min. Sund kikærtesalat perfekt som kødfri ret til frokostbordet.
5 fra 2 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1 portion
Tilberedelse10 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter
  • 40 g vegansk mayonnaise
  • 50 g vegansk yoghurt
  • 2 tsk æblecidereddike
  • tsk dijonsennep
  • tsk karry
  • ½ tsk rørsukker
  • Salt, friskkværnet peber
  • 1 spsk kapers
  • ½ bundt dild
  • ½ stk æble
  • 2 stk drueagurker
  • ½ stk rødløg

Tilberedelse

  • Forbered ingredienser: Dræn dine kikærter og skyl dem godt i sigte, fjern gerne de overskydende hinder der falder fra. Mos dem let med en gaffel, vi ønsker stadig bid. Kapers og dild finhakkes. Skær æble, drueagurk samt rødløg i små tern.
    *TIP: Gem din aquafaba (vandet fra kikærterne og brug til kager, brød og boller) Se opskrifter i indlæg.
  • Klargør: Rør mayo, yoghurt, eddike, sennep, karry, rørsukker sammen i skål. Smag til med salt og peber. Vend dild, kapers, æble, drueagurk, rødløg samt kikærter i og vend godt rundt. Smag igen med salt, peber og evt. ekstra karry hvis du ønsker.
  • Sæt på køl og lad trække 1-2 timer før servering. Du kan servere med det samme men smagen samler sig på køl.
    Opbevar din veganske tunsalat på køl i beholder 3-5 dage.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Tunsalat uden tun – Med kikærter og karry

Jeg elsker at nyfortolke gamle retter og lave helt nye kombinationer. Vegansk tunsalat har jo intet at gøre med tun men den har dog noter derhenad uden at smage af fisk. Ønsker du smagen af fisk kan du købe nori-tang i helsekostbutikker, knuse et ark helt fint og tilføje til din kikærtesalat.
Smagen vil give dig den klassiske fiskesmag.

Basen til kikærtesalaten er lavet på yoghurt og mayonnaise. Du kan frit bruge de produkter du plejer, og gøre tunsalaten vegansk eller vegetarisk. Jeg har tvistet smagene lidt og tilføjet karry, hvilket ikke er traditionelt men noget vi ALTID gjorde som barn, og det er virkelig lækkert!! Karry sammen med en anelse rørsukker tilføjer en skøn krydret dybde og sukker balancerer smagene.

Nem kikærtesalat – Ingredienser

  • Kikærter:
    • Jeg bruger dem fra dåse. Husk at skyl dem grundigt inden brug. Ønsker du at koge dem selv svarer det til 240g i kogt vægt.
  • Vegansk mayonnaise og yoghurt:
    • Jeg bruger Alpro neutral yoghurt og køber mayo i Netto fra mærket spir. Du kan købe vegansk mayo de fleste steder. Ønsker du vegetarisk version bruger du blot almindelig yoghurt og mayonnaise.
  • Krydderier:
    • Jeg tilsætter karry, salt og peber samt sennep, æblecidereddike og et nip rørsukker. Alle komponenter er vigtige da de sammen afbalancere hinanden. Så udelad ikke rørsukker – det gør en forskel!
  • Grøntsager:
    • Finthakkede kapers er med til at give saltet smag samt umami. Yderligere tilsætter vi finthakkede drueagurk, æble og rødløg.
    • Du kan bruge cornichoner i stedet for drueagurk og forårsløg frem for rødløg hvis smagen skal være mindre intens.
  • Krydderurt:
    • Dild giver det sidste pift med dens friskhed og let bitterhed. Kan du ikke lide dild kan det erstattes med persille men jeg vil klart anbefale dild da den harmonere godt til de andre smage.

Sund kikærtesalat til frokostbordet

Vegansk tunsalat er perfekt til frokostbordet som pålægssalat sammen med “nyklassikere” som vegansk æggesalat og rødbedetatar serveret med russisk salat. Alle smager skønt på rugbrød men kan også tages med i madkassen eller en i en sandwich.
Veganske alternativer kan serveres for alle og behøver ikke være alt eller intet. Kombiner familiens favoritter, vegansk, vegetarisk eller med kød. Jeg håber i vil nyde kikærtesalaten fordi den simpelt “bare” smager piv godt!

Måltidssalat og madpakke med vegansk tunsalat:

Lyst til inspiration til servering af din kikærtesalat? Her får du 2 bud på lækre salater:

Måltidssalat med rødbede:

  • Rucola, spidskål.
  • Bagt sød kartoffel.
  • Revet rødbede, agurk, æble.
  • Rødløg, kapers.
  • Vegansk tunsalat.
  • Evt. dressing: Fx. ranchdressing eller tzatziki.

Madpakke med rugbrød og avocado:

  • Feldsalat, spidskål.
  • Agurk, æble.
  • Rødløg, kapers, drueagurk.
  • Avocado, pinjekerner, citronsaft.
  • Rugbrød.
  • Vegansk tunsalat.
Del indlægget med nogen du holder af
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments