Annonce

Vegetarisk lasagnesuppe med kikærter og ricotta

Vegetarisk lasagnesuppe uden kød er cremet, varmende, lækker og mættende. Fuld af klassiske smage, masser grøntsager og serveret med ricotta. Du savner hverken kød eller ost. Perfekt vegetarisk hverdagsmad for hele familien som er nem at lave i en gryde. Lasagnesuppen og ricotta kan nemt laves vegansk og glutenfri.

vegetarisk lasagnesuppe med kikærter

Lasagnesuppe med kikærter og ricotta

LASAGNE… (lasagnesuppe – yep den er go’ nok, læs med og bliv sulten)
Har vi ikke alle et forhold til den ovnbagte lækkerhed lasagne?

Jeg har i hvert fald spist mig igennem en pakke knorr lasagne eller 100, ha ha!
Senere som voksen begyndte jeg at lave langtidsimret kødsovs, bechamel og købte friske lasagneplader.

TIL NU? At spise vegetarisk og skal udforske nye smage, konsistenser og råvarer som netop kan tilfredstille, nære og mætte. Så vi hverken savner eller mangler kød! For mig er det vigtigt at i kan lave nemme vegetarisk retter som smager skønt og mætter.
Jeg har allerede en klassiker på bloggen; Linsebolognese, bedre end klassikeren 😉

OG i dag for I opskriften på endnu en klassiker – MEN i hurtig og moderne version. I dag serverer vi lasagnesuppe!
Er du vild med pasta og gryderetter er du landet det rigtige sted.
Lasagnesuppe er:

  • Cremet og fyldig
  • Klassisk med et tvist
  • Fuld af grøntsager
  • Sund vegetarisk aftensmad
  • Mættende og varmende
  • Lasagne uden ost og kød
  • Hverdagsmad for hele familien
  • Kan laves vegansk & glutenfri
  • Yderst tilfredsstillende

Nem opskrift på lækker lasagnesuppe

Reklamelinks er markeret med*
vegetarisk lasagnesuppe opskrift
Gem til madplan

Vegetarisk lasagnesuppe med kikærter

Lasagnesuppe er hurtig at lave, smager skønt, fuld af grøntsager og protein. Top med cremet ricotta og server for hele familien. Hverdagsmad på 40 min.
5 fra 8 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

Lasagnesuppe

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 stængler bladselleri
  • 2 stk gulerødder
  • 1 stk sød kartoffel
  • 60 g tomatpure
  • 1 spsk soja
  • 2 tsk balsamico
  • 1,5 tsk oregano
  • ½-1 tsk chiliflager
  • 500 g tomatpassata
  • 200 ml madfløde eller kokosmælk
  • 4-5 dl grøntsagsboullion
  • 2 blade laurbær
  • 4 stilke timian
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 dåse kikærter
  • 4 stk lasagneplader
  • Friskkværnet peber
  • ½-1 tsk salt

Topping

  • Ricotta

Vegansk alternativ – Tofu ricotta

  • 200 g tofu, fast
  • 1 fed hvidløg
  • ½ stk citron
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk gærflager
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1-2 spsk plantemælk
  • 1-2 tsk æbleeddike
  • ½-1 tsk salt
  • Friskkværnet peber

Tilberedelse

Lasagnesuppe:

  • Klargør: Start med at klargøre alle grøntsager. Lav din bouquet garni (bundt af krydderurter) ved at samle timian, persille og laurbær og herefter sno en tråd omkring. (*Se noter for alternativ)
    Hak løg og hvidløg fint. Skær bladselleri, sød kartoffel og gulerod i små tern.
  • Lasagnesuppe: Varm en stor gryde op til middel-høj varme med olie og steg løg og hvidløg indtil bløde. Tilsæt bladselleri, gulerod og sød kartoffel og lad dem stege med 2-3 min.
  • Kom herefter tomatpure, soja, balsamico, oregano og chiliflager ved og vend rundt. Tilsæt tomatpassata, madfløde, grøntsagsbouillon og din bouquet garni og kom retten i kog. Skru herefter ned og lad den simre 15-20 min.
  • Dræn en dåse kikærter og skyl dem godt. Knæk dine lasagneplader i mindre stykker. Tilsæt til retten og kog den yderligere 10-15 min. indtil dine lasagneplader er møre. Smag til med salt og peber. Sørg for at få skilt lasagnepladerne undervejs så de alle bliver kogt igennem.
    Server med ricotta, friske krydderurter og evt. groft brød.

Tofu ricotta:

  • Start med at dræne din tofu for vand og dyp den med papir eller viskestykke.
  • I en lille blender eller minihakker smuldrer du din tofu let. Tilsæt resterende ingredienser. Brug både saft og skal fra ½ citron. Start med ½ tsk. salt + 1 tsk æbleeddike.
    Blend indtil massen er glat og cremet. Skrab evt. ned af kanterne undervejs. Smag til med salt, peber og evt. ekstra æbleeddike for syre. Er den for "tyk" kan du tilsætte ekstra yoghurt.
    Du kan tilsætte lidt hakkede urter for ekstra smag, fx. dild eller persille.

Noter

  • Bouquet garni giver retten utrolig god smag, har du ikke friske krydderurter kan du alternativt bruge: – 1 tsk. timian + 1/2 tsk. rosmarin + 2 laurbærblad.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Nem vegetarisk aftensmad – lasagnesuppe

Ideen til dagens opskrift kom efter jeg havde lavet veganske flødeboller med aquafaba i massevis!
Hvilket betød jeg havde kikærter i massevis – haha.
Jeg spurgte jer på instagram hvad vi skulle lave og mange af jer nævnte; gryderetter, nem aftensmad og comfort food.
Hvorfor ikke kombinere dem ALLE 3?!
Lasagnesuppe er nem, sund og perfekt hverdagsmad da den passer sig selv og er klar på 40 min.

Ps. Jeg lavede en portion til min veninde + børn og fik sms med ordene; “de troede den var med kød”
Så er du nervøs for at mangle smag eller mæthed? Frygt ej, lasagnesuppe uden kød vil glæde og mætte store som små og du vil slet ikke savne noget!

Vegetarisk suppe med lasagnesmag

Lasagnesuppe er det bedste fra 2 verdener.
Den har smagen af lasagne, bløde lækre pastaplader og ostet smag fra ricotta.
Den er cremet, skal ikke bages, nem at lave og passer perfekt til de mørke efterårsdage hvor man har brug for god comfort food. OG så har jeg sneget en god bunke grøntsager med – winwin!

Ingredienser til lasagnesuppe uden kød + tips og tricks

Ingredienserne til lasagnesuppe er enkle og nogle vi ofte allerede finder i køkkenskabe og køleskab. Flere kan nemt udskiftes så du hurtigt kan lave nem suppe ala lasagne.

  • LØG + HVIDLØG
    • Er dine løg meget små, så brug 2 stk.
  • BLADSELLERI – SØD KARTOFFEL – GULEROD
    • Sød kartoffel og gulerod kan du lege rundt med og erstatte af bl.a. græskar, kartofler, persillerod, pastinak. Brug hvad grøntsagsskuffen byder på og er din suppe blevet for “tyk” kan du tilsætte ekstra grøntsagsboullion eller madfløde.
  • TOMATPURE + TOMATPASSATA
    • Tomatpassata kan erstattes med hakkede eller flåede tomater, men jeg nyder selv den purerede cremede passata.
  • GRØNTSAGSBOUILLON
    • Start med 4 dl og spæd til hvis du synes suppen bliver for “tyk”.
  • MADFLØDE ELLER KOKOSMÆLK
    • Vælg din favorit.
    • Jeg bruger almindelig madfløde men du kan bruge et vegansk alternativ, jeg kan anbefale soya cuisine fra naturli.
  • SOJA OG BALSAMICO
    • Dybde og smag.
    • Soja kan erstattes med tamari for glutenfri version.
  • FRISK TIMIAN + PERSILLE + LAURBÆRBLAD = Krydderbuket (Bouguet garni)
    • Til suppen laver vi en Bouguet garni som betyder krydderbuket der koger med og udvikler smag under tilberedning. Den anvendes ofte til kød og fiskeretter men gør lideledes underværker i dagens opskrift.
      Vi bruger en krydderbuket med frisk timian, persille og laurbær som vi binder sammen med en snor. Jeg kan virkelig anbefale det!
    • Har du ikke friske urter ved hånden kan du alternativt bruge:
      1 tsk. timian + 1/2 tsk. rosmarin + 2 laurbærblad.
  • OREGANO – CHILIFLAGER
    • Ønsker de mere power kan du bruge 1/2 frisk chili i stedet for chiliflager.
  • LASAGNEPLADER
    • Fuldkorn, almindelig eller glutenfri.
  • KIKÆRTER
    • Kan erstattes med sorte bønner, kidneybønner eller butterbeans.
  • TOPPING – RICOTTA ELLER OST
    • Vælg hvad hjertet lyster: Ricotta, frisk eller revet mozzarella, burrata ost, hytteost.
  • Perfekt hverdagsmad og food prep:
    – Du kan snildt lave lasagnesuppen i forvejen og varme den op når det er spisetid. Du kan ligeledes lave dobbelt portion og have nem mad til flere dage samt evt. rester til frokost.
  • Knæk dine lasagneplader:
    – Husk at knække dine plader og fordel dem når du tilsætter dem til suppen. Ellers risikerer du de klistrer sammen og ikke tilberedes jævnt.
vegansk lasagnesuppe med tofu ricotta

Vegansk lasagnesuppe og tofu ricotta

Lasagnesuppen er allerede vegansk men hvad med topping?
Kronen på værket er jo topping!
Ønsker du et vegansk alternativ til ost og ricotta er svaret: Tofu ricotta.
Cremet, blødt, syrlig, ostet og fuld af protein! Vegansk ricotta lavet på tofu er super nemt, laves på 5 min i en lille blender og smager himmelsk. Gærflager giver den ostede smag sammen med syrlighed fra citron og æblecidereddike har vi en vegansk ricotta perfekt til at toppe vores lasagnesuppe eller smøre på rugbrød.

NU der kun at sige;
LA LA LA LAAASAGNE (SUPPE) – Go’ fornøjelse!

vegetarisk lasagnesuppe uden kød
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

8 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments