Chiagrød og Smoothie bowl har stået HØJT på min madliste hele sommeren. Ærligt? Jeg har spist mindst 1 om dagen, i ALLE afskygninger, farver, smags sammensætninger – ja jeg er gået lidt smoothie amok 😉
Den store forskel ved en smoothie BOWL i modsætning til en i glas er TYKKELSEN.
Når vi snakker smoothie bowl har vi en cremet og tyk konsistens hvilket gør den IDEEL for topping!! Tykkelsen gør det ikke synker til bunds. Piiift: man kan godt tage topping 2 gange 😉 JUBIIII – var der nogle der sagde topping?!
sommerens skatkammer – rød smoothie bowl med chiagrød
Noget af det BEDSTE ved sommeren er de friske bær, frugter, sødme og FARVER! Min mors have bugner af bærbuske, og jeg ÆLSKER det.
Alt fra ribs, hindbær, solbær, æbletræer samt mirabelle.
Jeg fik lov som 12 årig at plante vores ribsbusk, jeg er åbenbart den eneste der kan lide de sure bær 😆
Er jeg den eneste ribsfan?
MEEEN det betyder blot flere lækre røde smoothie bowl til mig.
Denne røde smoothie bowl indeholder både ribs, jordbær samt banan til at give den cremede konsistens samt sødme imod de syrlige ribs.
Udkig efter endnu en cremet nicecream? Prøv denne nicecream med kirsebær.
Dog er sommeren jo snart ved at synge på sidste vers, som gør bærsæsonen har set sin ende. Men det skal ikke afholde os fra at nyde denne røde smoothie bowl lidt endnu, samt året rundt.
Frosne bær er efterhånden bevist værende på højde med de friske (køb gerne økologi) hvilket gør denne smoothie bowl langtids holdbar 😉
Frys ligeledes gerne egne bær ned og brug igennem vinteren, der intet lækre end åbne fryseren og kreere mad med sommerens skatkammer.
På den måde kan vi få lidt sommervibes året rundt – som kan være yderst tiltrængt!
smoothie bowl med citron chiagrød
Citronmåne, citronfromage.
Ringer der en klokke?
For mig er det indbegrebet af barndom, min mormor samt gode stunder.
Denne citron chiagrød førte mig STRAKS tilbage dertil! Det var SÅ vildt. Retter jeg ikke har spist i evigheder men på et SPLIT sekund fik jeg netop associationerne.
Ja selv i skrivende stund er mit SMIL stort.
Chiagrød med citron er virkelig en skøn forening af det syrlige tvist fra citron samt sødmen fra vanilje. UUUHMMM.
Jeg har spist den utallelige gange siden! Som topping på smoothie bowl, grød men også alene. Der tager jeg blot opskriften og skalere op!
Det er det skønne ved retter som disse. Du kan gøre som her eller mixe matche.
Smoothie bowl kan spises med og uden chiagrød.
Toppingen kan varieres med alt fra granola, kerner, frø, bær, frugt, nøddesmør selv riskiks eller knækbrød i stykker smager HERLIGT.
Der kun en ting at sige – gå smoothie – chia – topping – amok.
GLÆDER mig til at se jeres kreationer!
Rød smoothiebowl med citron chiagrød
Ingredienser
Smoothie
- 1 frossen banan
- 100 g frosne ribs
- 100 g frossen jordbær
- 1 lille klump ingefær
- 1 dl plantemælk
Chiagrød
- 2 spsk chiafrø
- 1,5 dl yoghurt
- ½ tsk vaniljesukker
- ½ stk citron
Topping
- Friske bær
- Mandler
- Kokosflager
- Kakaonips
Tilberedelse
Chiagrød
- Bland chiafrø, yoghurt, vaniljesukker samt saft og skal fra citron i en skål. Lad stå min 10 min. Gerne længere, evt. natten over. Rør et par gange så chiafrøene skilles og grøden bliver lækker cremet. Smag evt. til med mere vanilje eller citron.
Smoothie
- Kom alle ingredienserne til smoothien i en kraftig blender og blend indtil en cremet og tyk konsistens. Tilsæt plantemælk lidt af gangen. Skrab evt. kanterne ned og rør undervejs, på den måde hjælpe blenderen på vej.
- Smoothien kommes i skål og toppes med chiagrød, bær, mandler, kokos samt kakaonips.