Guldkornskager

Sprøde guldkornskager vil glæde store som små. Småkager med guldkorn er nemme og hurtige at lave og klar på under 30 min. Perfekt hygge projekt til weekend, ferie eller når lysten til noget sødt melder sig. Nyd dem med kold mælk, kaffe eller „bare fordi‟. Sprøde guldkornskager vil få smilet frem hos alle.

sprøde guldkornskager

Sprøde småkager med guldkorn

Jeg kan ikke spise guldkornskager uden at smile og tænke på min barndom. Præcis som med brunkagerne eller banankagen. Mig med et multifarvet forklæde, stående på taburetten, klar til at hjælpe i køkken og være en lille chef. Ja guldkornskagerne er ren nostalgi og stammer fra da jeg var barn og boede i Viborg med min familie. Vi fik en sjælden gang imellem lov til at få guldkorn til morgenmad og når vi endelig gjorde, havde vi altid et stort ønske om at bage guldkornskager. Trods det betød der var færre guldkorn til morgenmad. (De store beslutninger i livet..Haha)

Jeg kom til at tænke på dem da jeg var på cykelferie i 3 uger og vi levede det gode carb-life. Lange cykelture betød meget kulhydrat og hvilken bedre måde end at starte om morgenen med en god portion yoghurt toppet med alverdens lækre morgenmadsprodukter. Choco-pops, chokolade-cornflakes, frosties og du skal komme efter mig. Vi havde en FEST!

Men det fik mig til at tænke på guldkorn, om de stadig fandtes i Danmark? Og hvis de gjorde, så skulle jeg bage barndomssmåkagerne. Og med det, skrev jeg straks til mor da vi kom hjem, bad om opskriften, og fik tryllet de lækreste sprøde guldkornskager frem. Småkager med guldkorn er langt fra helse-else men de er magiske for sjælen og jeg ved at både store som små vil elske dem.

Opskrift på guldkornskager

Reklamelinks er markeret med*
opskrift guldkornskager
Gem til madplan

Guldkornskager

Lækre sprøde guldkornssmåkager perfekt til både børn og vokse. Nemme og hurtige at lave.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: + stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt25 minutter

Ingredients

  • 125 g smør
  • 150 g rørsukker
  • 1 tsk vanilje
  • 1 stk æg
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • 70 g guldkorn

Tilberedelse

  • FORBERED: Start med at veje smør af og kom i skål. Lad det blive blødt. Tag ægget ud og vej resterende ingredienser af i separate skåle. Bland hvedemel med bagepulver og salt.
    Tænd ovnen på 175° varmluft og klargør 2 bageplader med bagepapir.
  • SMÅKAGE DEJ: Tilsæt sukker og vanilje til det bløde smør og pisk med elpisker indtil fluffy og homogen. Tilsæt æg og pisk ved lav hastighed indtil det igen er homogent. Si hvedemelsblandingen over og vend rundt med dejskraber indtil du har en jævn dej. Kom guldkorn i og vend rundt indtil fordelt.
  • BAGNING: Fordel med 2 teskeer små klatter på bagepladen. Jeg fordelte 12 stk. på hver. Bag 1 plade af gangen i ca. 12-15 min. til de flyder ud og er gyldne i kanten. Hold øje – alle øjne er forskellige.
    Lad dem stå et par minutter på pladen inden de overføres til afkølig på rist. Fortsæt indtil du ikke har mere småkagedej tilbage. Når de er helt afkølet opbevares de i lufttæt beholder/boks.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Barndoms minder – guldkornskager

Har vi ikke alle de opskrifter som 1:1 minder os om barndom (det håber jeg i hvert fald I har). Derfor er der noget særligt roligt og kærligt ved at bage guldkornssmåkagerne. Fordi de bringer mig tilbage til et sted hvor livet var lidt mere „simpelt‟ og barndoms naiviteten stadig levede.
Og jeg er ikke et sekund i tvivl om at småkagerne vil bringe nye gode minder. De er allerede serveret for min kæreste, som først var lidt skeptisk, men efter 1 eller 6 småkager ikke længere var det midste i tvivl. Guldkornskager er kommet for at blive og der er mit første gode minde med dem på ny.

Jeg håber de vil bringe samme glæde hjemme hos jer. Måske samle jer ude i køkkenet, med børn, nevøer eller andre småbørn på taburetter og smil på læberne. Køkkentid er kærlighedstid.

Tips og tricks – guldkornssmåkager

  1. BRUG SMØR I BLOK:
    • Brug altid smør i blok når du bager kager, brød mm. Det gælder også hvis du vælger den veganske variant fa naturli‛ „smør’block‟.
  2. MÆLKEFRI SMÅKAGER:
    • Vil du gerne lave guldkornskagerne uden mælkeprodukter kan du vælge vegansk smør’block. Jeg har bagt med den og den fungerer til U.G.
  3. ALLE OVNE ER FORSKELLIGE:
    • Småkager er sensitive overfor varme og tid. De skal bages så kort tid at de hurtigt får for meget. Hold øje med dine småkager ved første portion så du for justeret den rette bagetid for din ovn. Guldkornskagerne er færdige når de er gyldne i kanten og flødet godt ud.
  4. OPBEVARING OG HOLDBARHED:
    • Opbevar småkagerne i en lufttæt beholder når de er kølet helt af. Her kan de sagtens opbevares et par uger og bevare deres sprødhed. Hvis de altså for lov at stå så længe..
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments