Annonce

Klassisk chokolademousse uden æg

Luftig, intens og cremet chokolademousse uden æg, der smelter i munden og smager som en drøm. Prøv simpel men lækker chokolademousse lavet på blot 3 ingredienser og uden æg. Server chokolademousse i glas, top med karamelliserede nødder samt marengs. Skøn dessert til alt fra nytår, fødselsdage og gode stunder. Du kan vælge at lave vegetarisk eller vegansk chokolademousse og jeg giver dig mine bedste tips og tricks.

chokolademousse uden æg

Luftig chokolademousse uden æg

Jeg er en KÆMPE chokolade kind of girl. Altså mørk chokolade. Den intense, dybe, let bitre smag kan tilfredstille mig på kort tid. Og hvilken dessert er mere oplagt, end cremet chokolademousse?!
At jeg ikke har en opskrift på klassisk chokolademousse på bloggen endnu, er mig stadig en gåde. Men gode ting er værd at vente på og dagens opskrift er vitterlig en af de bedste desserter jeg har lavet til dato!

Luftig chokolademousse uden æg kan laves som vegetarisk eller vegansk chokolademousse, hvilket betyder alle kan være med. Server i glas, top med knasende karamellisere nødder og til sidst perfekt sød marengs.. Kombinationen af den intense chokolademousse, sprøde nødder og søde marengs er uimodståelig. Selv min familie, som ikke er så vilde med intens mørk chokolade, er vilde med den. Fordi chokolademousse i glas netop rummer elementer der supplerer hinanden og skaber en lækker helhed.

Opskriften på chokolademousse uden æg er super nem at lave med blot 3 ingredienser. Nødder og marengs tager lidt tid men er ikke svært. Og du kan helt selv vælge om du ønsker andre toppings som er mere simple: Læs med under mine ideér længere nede i indlægget. Men chokolademousse uden æg MÅ du prøve, den er:

Chokolademousse i glas er..

  • Luftig og let chokolademousse
  • Nem at lave
  • Chokolademousse uden æg
  • Vegetarisk eller vegansk chokolademousse
  • Dessert chokolademousse i glas
  • Valgfri topping
  • Intens og smagfuld
  • Perfekt nytårsdessert og gode stunder

Opskrift på nem chokolademousse i glas

Simpel chokolademousse uden æg, på blot 3 ingredienser er luftig, lækker og intens. Top med karamelliserede nødder og marengs eller flødeskum og bær. Prøv opskrift på chokolademousse i glas og fortryl gæster og familie.

Reklamelinks er markeret med*
opskrift chokolademousse uden æg
Gem til madplan

Chokolademousse uden æg

Luftig, intens chokolademousse uden æg. Skøn dessert med chokolademousse i glas, karamelliserede nødder og marengs. Kan laves vegetarisk og vegansk.
4,7 fra 3 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 6 personer
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse30 minutter
Køletid3 timer
I alt4 timer

Ingredienser

Chokolademousse

  • 120 g 70% mørk chokolade
  • 110 g mælk
  • 200 g piskefløde
  • ½ tsk vanilje
  • 1 nip flagesalt

Karamelliserede nødder

  • 100 g sukker
  • 100 g nødder

Italiensk marengs

  • 70 g reduceret aquafaba
  • ¼ tsk cream og tartar
  • ¼ tsk citronsyre
  • 15 g sukker
  • 30 g vand
  • 30 g glykosesirup
  • 85 g sukker

Tilberedelse

  • Desserten kræver et par steps, men lad det endelig ikke slå jer ud, da det er simpelt. Marengsen kan udelades og erstattes med pisket flødeskum eller fransk marengs for en mere simpel udgave.
    Chokolademousse kan laves vegetarisk og vegansk. Karamelliserede nødder + mousse kan laves dagen før.
    VEGETARISK: Brug sødmælk + piskefløde.
    VEGANSK: Brug oatly ikaffe/eller anden baristamælk + Alpro piskbar (+ 2 tsk citronsaft).
    HUSK: At reducere aquafaba dagen før. Læs hvordan HER.

Chokolademousse

  • KLARGØR: Start med at hakke din chokolade fint og kom i varmefast skål (gerne ret stor da den skal kunne rumme den piskede fløde senere hen). Varm herefter mælken indtil den når kogepunktet, stadiet hvor små bobler kommer til syne i overfladen og kanten. Tag af varmen og hæld over din chokolade. Lad stå 1-2 min. Rør herefter fra midten og ud med en dejskaber imens din chokolade samler sig og bliver flok blank og skinnende. Lad den afkøle let og pisk imens din fløde.
    Pisk fløden til luftig og let skum (bruger du vegansk piskefløde tilføj da 2 tsk. citronsaft).
  • SAMLING I GLAS: Når din fløde er klar tager du først en smule og vender i din chokolade sammen med vanilje og salt. Herefter 1/2-delen og til sidst den sidste 1/2-del. Vi ønsker at bevare så meget luftighed som muligt, så vend forsigtigt din piskede fløde i med en dejskraber. Fordel i en sprøjtepose med tyl, for nemmere at kunne sprøjte ud i dine dessertglas. Der bliver 6-8 glas afhængig af ønsket størrelse.
    Sæt på køl natten over, eller minimum 3 timer.

Karamelliserede nødder

  • Smelt sukkeret på en pande ved middelhøj varme. Rør ikke i den, men lad den stå og smelte i fred. Når den begynder at blive lysebrun rører du forsigtigt med en dejskraber og hjælper resten af sukkeret på vej, indtil alt er smeltet. Når sukkeret er smeltet hælder du nødderne i og vender rundt til alt er fordelt. Du kan vælge dine favoritnødder og evt. hakke dem groft forinden.
    Kom på bagepapir og lad dem køle helt af inden du opbevarer dem i en lufttæt beholder/glas indtil brug.

Italiensk marengs

  • HUSK: Aquafaba reduceres og afkøles inden brug. Læs hvordan her. Alt udstyr, skåle, piskeris mm. tørres af i eddike.
  • Vej 70g af den reducerede aquafaba af og tilføj til din røreskål med piskeris. Tilsæt cream og tartar og citronsyre og pisk 2-3 min ved høj hastighed indtil du er sikker på det er opløst og der dannes små toppe.
    Tilsæt 15g sukker og pisk herefter ca. 4-5 min ved høj hastighed, der dannes nu stivere hvide toppe. Du skal ende med at have pisket ca. 8-9 min. før din sukkersirup tilsættes. Pisk imens du laver din sirup.
    Imens koges sukkersirup. Kom vand, glykosesirup og 85g sukker i en lille gryde. Kog siruppen op til 116°-118° og brug et sukkertermometer til at tjekke temperaturen.
    *VIGTIGT du IKKE rører i din sukkersirup da du vil ødelægge sukkerkrystallerne og dermed ikke opnå en stiv marengs!! Blot lad den boble i gryden.
    Når din sirup er 116-118° tages den af varmen. Hæld forsigtigt den varme sukkersirup i din aquafaba, i en tynd stråle imens du fortsat pisker, ved middelhøj-høj hastighed. Fortsæt indtil al siruppen er tilsat, denne proces tager 2-3 min. Skru herefter op til højeste hastighed. Pisk ca. 3-5 sek. indtil dit skum er hel stift og blankt. Kom din marengs i sprøjtepose med bred tyl.

Chokolademousse dessert

  • SAMLING: Hak de karamelliserede nødder og kom 1-2 spsk. i hvert glas, eller efter lyst. Top med marengs og brænd med en gasbrænder.
    Server med det samme og nyd en himmelsk chokoladedessert.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Dessert chokolademousse med nødder og marengs

Søger du en lækker og nem nytårsdessert, måske en dessert til fødselsdag eller “bare fordi”, er chokolademousse i glas, desserten du mangler. Den er festlig, smuk og smager lækkert.
Desserten er portionsanrettet hvilket giver et ekstra fint element til fester hvor æstetik og nydelse gerne må gå hånd i hånd. Jeg serverer chokolademousse uden æg til nytår med en stjernekaster i, så det er ekstra festligt. Desserten tager ingen tid at klargøre på dagen, da både chokolademousse, nødder og marengs kan forberedes i forvejen. Alt du skal gøre er at brænde din marengs og servere. Eller vælge en af de mere simple toppings i afsnittet længere nede.

Under alle omstændigheder vil chokolademousse i glas tage kegler til din næste fest!

3 step til chokolademousse dessert i glas

Chokolademousse uden æg

1 step til dagens dessert er vores chokolademousse uden æg. Klassisk chokolademousse er fransk og betyder “skum” hvilket beskriver dens luftighed og de mange små luftbobler. Chokolademousse laves enten på piskede æggehvider eller flødeskum. Jeg laver den på flødeskum, hvilket betyder du kan vælge at lave den som vegetarisk eller vegansk chokolademousse, med samme lækre oplevelse. Følg mine guides nedenfor alt efter om du ønsker vegetarisk eller vegansk chokolademousse uden æg:

TIP: Kan forberedes 1-2 dage i forvejen og stå i glas med låg på.

Vegetarisk chokolademousse ingredienser:
  • CHOKOLADE: 70% chokolade af god kvalitet. Ønsker du en lidt mildere mousse kan du bruge 60% chokolade.
  • MÆLK: Anvend let- eller sødmælk.
  • FLØDE: Klassisk piskefløde.
Vegansk chokolademousse ingredienser:
  • CHOKOLADE: 70% chokolade af god kvalitet. Ønsker du en lidt mildere mousse kan du bruge 60% chokolade.
  • MÆLK: Anvend Oatly ikaffe eller anden baristamælk. Baristamælk er gode da de indeholder emulgatorer, er højere i fedtprocent og er til den let søde side.
  • FLØDE: Alpro piskbar + 2 tsk citronsaft. Syren er med til at stabilisere fløden, der ellers kan være svær at piske stiv.

Karamelliserede nødder:

2 step er karamelliserede nødder. Det lyder langt svære end det er, og kræver blot sukker samt nødder. Sukkeret smeltes til karamel på pande ved middel varme, endelig ikke rør i den før den er næsten smeltet, og du kan se den begynder at tage farve.
Vælg dine yndlingsnødder, jeg brugte mandler, ristede hasselnødder og saltet pistacekerner. Hæld dem i din karamel, vend rundt så alt er fordelt og lad herefter massen afkøle helt på bagepapir.
Hakkes inden brug og kan nydes på diverse desserter eller som ekstra luksus på yoghurt.

TIP: Kan forberedes 2-3 dage forinden og opbevares i tætsluttet beholder.

italiensk marengs:

3 step er vores italienske marengs som laves ved at piske reduceret aquafaba, forberede en sukkersirup som herefter hældes forsigtig i din piske aquafaba. Hermed opnår du en blank, luftig og perfekt sød marengs. Marengsen brændes med gasbrænder kort før servering og er et lækkert modspil til den intense chokolademousse.

TIP: Kan forberedes dagen i forvejen og opbevares i lufttæt beholder eller lukket sprøjtepose. Jeg anbefaler dog at lave den på selve dagen. Skummet kan sprøjtes på nogle timer i forvejen, men brændes lige inden servering.
TIP ÆGGEHVIDER: Du kan erstatte 70g aquafaba med æggehvider og følge samme fremgangsmåde. Udelad cream of tartar og citronsyre.

Variationer af topping til chokolademousse i glas:

  • Bær + flødeskum
  • Karamelliserede nødder + flødeskum
  • Karamelliserede nødder + fransk marengs
  • Lidt creme fraiche + bær
  • Bærgele + marengs/flødeskum
dessert chokolademousse uden æg

Tips og tricks til den bedste chokolademousse uden æg

  1. VÆLG EN GOD KVALITETS CHOKOLADE:
    • Chokoladen er et bærende element, så vælg gerne en af god kvalitet. ØGO 70% fra netto er god til billige penge.
  2. HVAD GØR DU HVIS DIN CHOKOLADEMOUSSE SKILLER?
    • Skiller din chokolade når du røre mælken i? Hvis tilfældet er ude kan du næsten altid redde den ved at stavblende massen indtil den er blank og homogen.
  3. VEND FLØDEN FORSIGTIGT I:
    • Fløden skal blot lige være nået kogepunktet og røres forsigtigt i fra midten og ud så vi undgår vores chokolade skiller.
  4. FORBERED DAGEN I FORVEJEN:
    • Chokolademousse og nødder kan forberedes i forvejen.
    • Er du tidspresset kan marengs ligeledes forberedes dagen i forvejen og opbevares i tætsluttet beholder, men jeg anbefaler at lave den dagen derpå.
  5. HOLDBARHED CHOKOLADEMOUSSE UDEN ÆG:
    • Chokolademousse uden æg smager bedst dagen derpå hvis den er pyntet med nødder og marengs. Uden topping kan den stå på køl 2-3 dage.

3 LÆkre desserter med chokolade

  1. HIMMELSK CHOKOLADEMOUSSE KAGE MED KIKSEBUND OG HINDBÆR
    • Uimodståelig vegansk chokolademousse kage vil overraske og glæde med dens cremede midte, sprøde bund og søde hindbær på toppen. Chokolademoussen smelter i munden, er silkeblød med intens chokoladesmag, men på én og samme tid luftig og let. 
  2. VEGANSKE FLØDEBOLLER MED MARCIPANBUND
    • Magiske veganske flødeboller der smager fantastisk, er hjemmelavet og helt uden æggehvide. Flødeboller lavet på aquafaba, sukkersirup og med sprød marcipanbund hvor tempereret chokolade giver det sidste finish og sprøde knæk.
  3. SAFTIG OG SVAMPET BANANKAGE MED CHOKOLADE-KARAMEL FROSTING
    • Svampet banankage med karamel frosting er ikke hvilken som helst banankage! Kagen er proppet med lækre, søde bananer som giver dens helt særlige tekstur som både er luftig og perfekt tung på samme tid. Frostingen er mageløs – hjemmelavet karamel, hældt over mørk chokolade og senere pisket til luftig mousse ligende frosting. 
    • Se video og fremgangsmåde HER.
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

3 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments