Luftig, intens chokolademousse uden æg. Skøn dessert med chokolademousse i glas, karamelliserede nødder og marengs. Kan laves vegetarisk og vegansk.
4,7 fra 3 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 6personer
Forberedelse30 minuttermin
Tilberedelse30 minuttermin
Køletid3 timert
I alt4 timert
Ingredients
Chokolademousse
120g70% mørk chokolade
110gmælk
200gpiskefløde
½tskvanilje
1nipflagesalt
Karamelliserede nødder
100gsukker
100gnødder
Italiensk marengs
70greduceret aquafaba
¼tskcream og tartar
¼tskcitronsyre
15gsukker
30gvand
30gglykosesirup
85gsukker
Tilberedelse
Desserten kræver et par steps, men lad det endelig ikke slå jer ud, da det er simpelt. Marengsen kan udelades og erstattes med pisket flødeskum eller fransk marengs for en mere simpel udgave. Chokolademousse kan laves vegetarisk og vegansk. Karamelliserede nødder + mousse kan laves dagen før. VEGETARISK: Brug sødmælk + piskefløde. VEGANSK: Brug oatly ikaffe/eller anden baristamælk + Alpro piskbar (+ 2 tsk citronsaft). HUSK: At reducere aquafaba dagen før. Læs hvordan HER.
Chokolademousse
KLARGØR: Start med at hakke din chokolade fint og kom i varmefast skål (gerne ret stor da den skal kunne rumme den piskede fløde senere hen). Varm herefter mælken indtil den når kogepunktet, stadiet hvor små bobler kommer til syne i overfladen og kanten. Tag af varmen og hæld over din chokolade. Lad stå 1-2 min. Rør herefter fra midten og ud med en dejskaber imens din chokolade samler sig og bliver flok blank og skinnende. Lad den afkøle let og pisk imens din fløde. Pisk fløden til luftig og let skum (bruger du vegansk piskefløde tilføj da 2 tsk. citronsaft).
SAMLING I GLAS: Når din fløde er klar tager du først en smule og vender i din chokolade sammen med vanilje og salt. Herefter 1/2-delen og til sidst den sidste 1/2-del. Vi ønsker at bevare så meget luftighed som muligt, så vend forsigtigt din piskede fløde i med en dejskraber. Fordel i en sprøjtepose med tyl, for nemmere at kunne sprøjte ud i dine dessertglas. Der bliver 6-8 glas afhængig af ønsket størrelse.Sæt på køl natten over, eller minimum 3 timer.
Karamelliserede nødder
Smelt sukkeret på en pande ved middelhøj varme. Rør ikke i den, men lad den stå og smelte i fred. Når den begynder at blive lysebrun rører du forsigtigt med en dejskraber og hjælper resten af sukkeret på vej, indtil alt er smeltet. Når sukkeret er smeltet hælder du nødderne i og vender rundt til alt er fordelt. Du kan vælge dine favoritnødder og evt. hakke dem groft forinden. Kom på bagepapir og lad dem køle helt af inden du opbevarer dem i en lufttæt beholder/glas indtil brug.
Italiensk marengs
HUSK: Aquafaba reduceres og afkøles inden brug.Læs hvordan her. Alt udstyr, skåle, piskeris mm. tørres af i eddike.
Vej 70g af den reducerede aquafaba af og tilføj til din røreskål med piskeris. Tilsæt cream og tartar og citronsyre og pisk 2-3 min ved høj hastighed indtil du er sikker på det er opløst og der dannes små toppe. Tilsæt 15g sukker og pisk herefter ca. 4-5 min ved høj hastighed, der dannes nu stivere hvide toppe. Du skal ende med at have pisket ca. 8-9 min. før din sukkersirup tilsættes. Pisk imens du laver din sirup. Imens koges sukkersirup. Kom vand, glykosesirup og 85g sukker i en lille gryde. Kog siruppen op til 116°-118° og brug et sukkertermometer til at tjekke temperaturen.*VIGTIGT du IKKE rører i din sukkersirup da du vil ødelægge sukkerkrystallerne og dermed ikke opnå en stiv marengs!! Blot lad den boble i gryden.Når din sirup er 116-118° tages den af varmen. Hæld forsigtigt den varme sukkersirup i din aquafaba, i en tynd stråle imens du fortsat pisker, ved middelhøj-høj hastighed. Fortsæt indtil al siruppen er tilsat, denne proces tager 2-3 min. Skru herefter op til højeste hastighed. Pisk ca. 3-5 sek. indtil dit skum er hel stift og blankt. Kom din marengs i sprøjtepose med bred tyl.
Chokolademousse dessert
SAMLING: Hak de karamelliserede nødder og kom 1-2 spsk. i hvert glas, eller efter lyst. Top med marengs og brænd med en gasbrænder. Server med det samme og nyd en himmelsk chokoladedessert.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr