Vegansk pavlova – små marengskager

vegansk marengs små pavlova

Vegansk pavlova er sprød, knasende og med en blød midte. Pavlova er vegansk marengs lavet på aquafaba, sukker og lidt majsstivelse. Pisket luftig og bagt i ovnen. Vegansk pavlova er smuk, indbydende og den fineste dessert toppet med hindbærskum og friske bær. Læs med og få tips til hvordan du ligeledes laver små kyskager af opskriften.

Vegansk pavlova – små marengskager

Vegansk pavlova..
Altså vegansk marengs..
Du mener marengs uden æggehvider?!

YEP! I dag sker der magi

Marengs er traditionelt lavet af æggehvider og sukker. Pisket HELT stift og bagt i ovnen. Vi kender kyskager, fuglereder og den smukke dessert pavoloa. Men hvordan laver man vegansk marengs når hovedingrediensen er æggehvide?
Svaret er aquafaba!

Er du stadig usikker på hvad aquafaba er? Læs med i indlægget her og få viden, tips, tricks samt mine bedste opskrifter.

I dag forvandler vi aquafaba til vegansk marengs. Hvor sejt er det ikke, at kogevand fra bønner kan piskes stive og bruges som æggehvide?!
Ret sejt 😉

Vi pisker aquafaba helt stift med et nip eddike, sukker, vanilje samt maizena hvorefter det bages ved lav varme. Det resulterer i de lækreste, sprøde små pavlova.
Små veganske marengskager som smager og ligner originalen. Men derimod lavet helt uden æggehvider!
Det er M.A.G.I.

Klar på at lære at lave vegansk pavlova som er:

  • Perfekt sprøde i kanten
  • Bløde og seje i midten
  • Lavet på aquafaba
  • Vegansk og glutenfri
  • Nem og let at lave
  • Kræver 5 ingredienser
  • Skøn dessert
  • Smuk, indbydende &
  • MAGISK…

Lyst til veganske kyskager? Læs med og få tips til hvordan du forvander opskriften til de fineste kyskager længere nede.

vegansk marengs små pavlova

Vegansk marengs lavet på aquafaba

At fremtrylle vegansk marengs er langt nemmere end det ser ud og kræver blot 5 helt simple ingredienser. Magien ligger i aquafaba som har evnen til at blive stift ved piskning. Det tager lidt tid, men mist ikke tålmodigheden, det vil betale sig 😉
Læs tips og tricks længere nede så nu undgår de små fodfejl der kan ødelægge din marengs på ingen tid.
Dagens ingredienser:

  • Aquafaba: Reducer evt. din aquafaba hvis den er for tynd.
    Lær mere om reducering her.

  • Eddike: Hjælper til at gøre dit skum stift.

  • Sukker – HVIDT: Her kan du desværre ikke bruge kokossukker. Marengs kræver sukkeret opløses og her kan hvidt sukker eller meget fint rørsukker bruges.

  • Maizena: Medhjælper dit skum holder formen ved bagning. Drys gerne lidt på din bageplade inden du placerer din marengs. Så undgår du de hænger fast under bagning.

  • Vanilje: For smagens skyld. Jeg bruger vaniljesukker, har du ren vaniljepulver er det at foretrække.

Hvordan laver du vegansk marengs

Det bedste ved vegansk marengs er hvor nemt det er. Når først vi har en ren skål, aquafaba og sukker klar kræver det blot vi pisker det (længe) nok så vi opnår en hel stiv skum.
Herefter er det blot at vente mens de bager i ovnen ved 100 grader varmluft i ca. 2,5 time for derefter at tørre færdig i ovnen. VIGTIGT du lader ovnen stå lukket mens de tørre færdig ellers vil de blive bløde og klistret.

Har du mere lyst til veganske kyskager?
De er søde, små og perfekte til børn og kan varieres i det uendelige.
Marengskys er ligeledes perfekt til desserten Eton Mess som er knust marengs med flødeskum og bærkompot.

Veganske kyskager

  1. Forbered marengsmassen som beskrevet i opskriften

  2. Kom den HELT stive marengs i sprøjtepose. Du kan farve posen indvendig med pastafarve for flerfarvede marengskys eller piske lidt pastafarve i inden du kommer det i posen.

    *Pastafarve fåes i specialforretninger, vær opmærksom på ingredienslisten hvis du vil være 100% på den er vegansk. Nogle farvestoffer er udvundet fra dyr.

  3. Drys lidt maizena på bagepapiret inden du sprøjter dem på.

  4. Bag dine marengs kys og kager ved 100 grader varmluft 2-2,5 time og lad dem tørre færdig i ovnen minimum 1 time med lukket ovndør.
vegansk marengs små pavlova

Tips & tricks til perfekt vegansk pavlova

  • Reducer evt. din aquafaba: Er din aquafaba for tynd kan du ikke piske den stiv nok. Aquafaba fra købte bønner plejer dog at være tyk nok men jeg anbefaler dog alligevel at gøre dette.
    HOW TO: Vej din aquafaba af og kom i kasserolle. Kom rolig i kog ved middelvarme og lad det koge ind ca. 30-40%. Dvs. vejede din aquafaba 100g før reducering skal du have 70-60g tilbage. Afkøles før brug.

  • Husk HELT rent udstyr: Selv små sæbe/fedt rester vil resultere i du ikke kan piske din aquafaba.

  • Vej alle dine ingredienser af: Præcision er key. Jeg siger det ofte. En god køkkenvægt og præcise mål er optimalt i bagning og særligt desserter.

  • Du kan ikke overpiske aquafaba: Modsat æggehvider kan du ikke overpiske aquafaba. Så bare pisk løs og vær sikker på din skum er stiv nok før du bager den.

  • Drys med maizena så de ikke hænger fast på bagepladen: Ved at drysse lidt maizena på bagepapiret inden bagning, modvirker du din marengs hænger fast under bagning.

  • Lad dem tørre færdig med LUKKET ovndør: Efter endt bagetid, slukker du for varmen og lader marengsen tørre færdig med lukket ovn. Minimum 1 time men gerne helt op til 5 timer.
    Du kan også spise dem direkte efter bagning, men de er bedst efter lidt afkøling i ovn.

  • Opbevar i lufttæt beholder: Efter de er færdigtørret og afkølet (tager min. 3 timer i ovn) opbevares de i lufttæt beholder. Kom gerne bagepapir imellem da de hurtigt fugter hinanden ved berøring og dermed bliver bløde.
vegansk marengs små pavlova

Serveringsmuligheder

Muligheder med vegansk marengs er mange og du kan kombinere det med dine ynglingstoppings. Her er et par af mine favoritter:

  • Vegansk flødeskum vendt med hindbær, toppet med friske bær
  • Vegansk vaniljecreme, frisk frugt og chokoladespåner
  • Vegansk lemoncurd, flødeskum og frisk frugt
  • Knus dem og brug i Eton Mess
  • Fuld med hjemmelavet kompot og top med flødeskum

En stor pavlova eller flere små:

Ønsker du en stor pavlova eller flere små kan du sagtens gange opskriften med 2. Husk stadig præcise mål og lang pisketid. Ovntemperatur samt bagetid er det samme.

Jeg håber opskriften vil glæde, forsøde og piske liv i jeres aquafaba eventyr.
1.2.3.. sæt i gang!

Reklamelinks er markeret med*
vegansk marengs små pavlova
Gem til madplan

Vegansk marengs – små pavlova

Små veganske pavlova lavet på aquafaba er sprøde og nemme at lave. Fyld dem med hindbærskum, creme og bær, eller forvandel marengsen til små kys.
5 fra 3 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 5 stk.
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse2 timer 30 minutter
I alt2 timer 45 minutter

Ingredienser

Pavlova / Marengskys

  • 90 g aquafaba (reduceret)
  • ½ tsk eddike
  • 150 g hvidt sukker
  • ½ spsk majsstivelse
  • tsk vaniljesukker

Fyld

Tilberedelse

  • Før du begynder: Læs gerne tips og tricks ovenfor. Læs ligeledes opskriften godt igennem og se videoen nederst så du for et godt resultat.
  • Tænd ovnen: På 100° almindelig ovn og klargør bageplade med bagepapir. Drys med lidt maizena, det modvirker marengsen vil hænge fast.
  • Find en helt ren skål frem og kom aquafaba heri sammen med eddike.
    *TIP: Jeg anbefaler du reducerer din aquafaba for mere holdbart resultat. Se tips og tricks for dette step.
  • Pisk marengs: Med elpisker eller køkkenmaskine pisk aquafabaen med eddike indtil den begynder at puffe let op. Ca. 1-2 min.
    Tilsæt herefter sukker 1 spsk. sukker af gangen. Pisk ½-1 minut imellem hver spsk. så sukkeret opløses. Der skal ikke være synlige sukkerkrystaller i massen.
    Fortsæt indtil du har tilsat alt sukkeret og pisk videre indtil din aquafaba er blev hel stiv og blank. Dette tager ca. 10-15 min i alt. Tilsæt vanilje og pisk kort.
    Marengsen er klar når den klumper sammen om piskerisene og du kan vende skålen på hovedet uden det falder ud. Si maizena i og vend kort rundt med spatel.
  • PAVLOVA: Kom 5 klatter af marengsmassen på bagepapiret og form dem som små fuglereder. Høje kanter med en fordybning i midten. Du kan også lave en stor.
  • MARENGSKYS: Kom marengsmassen i en sprøjtepose med ønsket tyl. Ønsker du stribede kys lav da striber med pastafarve indvendig i sprøjteposen. Pres herefter massen ud og form små eller store kys.
  • Bagning: Bag dine pavlova eller marengskys i 2,5 time. Sluk ovnen og lad dem tørre færdig med lukket ovndør i 1-5 timer. Mine stod 5 timer og blev super sprøde.
    Server evt. pavlova med vegansk flødeskum vendt med hindbær, creme, bær og et drys flormelis.
  • Opbevaring: Kom resterende marengs i en lufttæt beholder med bagepapir imellem. De må ikke røre hinanden da de ellers vil blive bløde og klistrede.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
5 from 3 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments