Cremet hindbærgrød med ingefær og lime

hindbær ingefær grød

grød med hindbær – efterår og sommer i én

Grød sæsonen er for alvor trådt i kraft. Kalenderen viser september og efterår!
I skrivende stund regner det på 12. time, men jeg nyder en portion hindbærgrød samt min ynglings Chai-te fra Pukka. Den varmer hele kroppen, bliver aldrig bitter, lige meget HVOR længe jeg har brevet i koppen.. UUHMMM! Grød og te = efterår.
Det er EN af de ting jeg særligt elsker ved efteråret – HYGGEN! Nærværet når vi trækker indendøre, finder stearinlys, te og tæpper frem.
Næring, nydelse, nærvær for en hel anden mening her. Hvordan vi er nære sammen, nyder varme drikke og retter, nærer kroppen med det den har brug for i de kolde måneder – DET synes jeg er helt særligt.

MEEEEN jeg er heller ikke hel klar til at give afkald på sommerens vidunderlige bær. Derfor nyder jeg hindbærgrød i STOR stil! Den varmer alt imens den rummer de lækreste hindbær.
2 i 1 ! GENIALT!
Alt i alt super simpelt, grøden kræver blot havregryn, chia samt frosne hindbær.
1.2.3.. lun, lækker, cremet hindbærgrød med sommer associationer står klar til topping fest!

Stadig til kolde fristelser:
Rød smoothiebowl med citron chiagrød? Snup opskriften HER.
Lækker cremet kirsebær bananis? Kom i gang HER.

ingefær og lime – hindbærgrød med tvist

MEEEEN nu vi er i gang kunne vi lige kigge ned i skatkammeret af “tvist-ingredienser”.
Ja det må være mit nye ord – TVIST INGREDIENS – haha..
MEN jeg ELSKER at tage en simpel opskrift og liiiige tviste den lidt, tilføje et drys hokus-pokus. Skabe en nyfortolkning som smager så englende synger!
Denne hindbær grød var ingen undtagelse.
Tvistet:

  1. Ingefær: Enten er man fan eller ej – ingefær kan skille vande som koriander.
    MEN jeg er fan!!! Riv lidt frisk ingefær i grøden og du for den særlige krydrede, stærke smag med citrustoner. Perfekt sammen med den søde hindbær.
  2. Lime: ALT bliver bare bedre med citrusfrugter. Lime, citron, appelsin – ja syren skaber den perfekte balance.
    Lime arbejder vildt lækkert sammen med den krydrede ingefær. Revet skal direkte i grøden tilføjer en skøn eksotisk samt aromatisk citrussmag. Man kan ligefrem se olierne fra skallen komme med hvis du anvender et meget fint rivejern (kan anbefales)… UHMM!!!

grød med topping – grød booster

Har vi ikke alle været der? Havregrøden der er semi-varm, vokser i munden, har ingen konsistens og smager som at stikke tungen ud af vinduet.
JA sådan udtryk er jeg vokset op med – man er vel fra jylland.
Der siger vi tingene som de er – HAHA!

Derfor må jeg stå til erkendelse og indrømme at netop sådan grød fik jeg serveret som barn. Halv-kedelig grød – topping var en smørklat og kanelsukker – dengang var jeg dog ikke så besværlig 😉
Men jeg var ikke stor fan – jeg spiste hellere havregrynene rå med mælk = mere konsistens!

I DAG har jeg forelsket mig i grød!!! Løsningen? Du får et hurtigt gæt?
TOOOPPPPIIIINNNG!!
Ja snakker jeg nu om de topping EN! GANG! TIL!
Jeps! – For det er BOOSTER nummer uno !
Ikke mere halv-kedelig, intetsigende grød uden konsistens. Niks!
Sig velkommen til Grød version 2: Grød MED topping.
Topping bidrager med både konsistens, smag, farver samt næring fra flere forskellige råvarer. Vi kan her skabe vores helt unikke sammensætning og opnå lige præcis det udtryk vi ønsker!! Smag, konsistens, farve!!
De 3 komponenter jeg ALTID har med mig når jeg arbejder med mad. YUUMMII.
Her får du den kolde soyayoghurt der smelter sammen med grøden, de ristede kokosflager der giver en dyb smag med eksotisk tvist, syren fra lime, friskheden af hindbær samt den krydrede ingefær. Knasen fra mandler og kokos samt sødmen fra banan.
SULTEN? Snup opskriften herunder og lad dig blive forført af hindbær grød med tvist.

hindbær ingefær grød

Hindbær grød med ingefær

Lækker cremet havregrød med den smukkeste farve fra hindbær og tvist af ingefær. Start morgenen med denne grød og du vil få energi til dagen, næring til alle sanser.
5 fra 2 stemmer
Antal: 1 person
Tilberedelse10 min
I alt10 min

Ingredienser

grød

  • 1 dl havregryn
  • 1 spsk chiafrø
  • ½-1 dl frosne hindbær
  • evt. ½-1 dl blomkålsris
  • 1 tsk friskrevet ingefær (eller efter smag)
  • ½ stk lime (skallen)
  • evt. 10 g vaniljeproteinpulver
  • 2 dl vand
  • ½ dl plantemælk (evt. havre eller vaniljesoya)

topping

  • 1 dl soyayoghurt (eller tilsvarende)
  • Ristede mandler
  • Ristede kokosflager
  • Banan
  • Valgfrie bær
  • Sorte sesamfrø
  • Evt Limeskal og revet ingefær

Tilberedelse

  • Kom alle ingredienser undtagen plantemælk i gryde. Kog op ved middelvarme mens du rører rundt.
    Når grøden starter på at tykne tilsættes plantemælken.
  • Kog kort op, og tag grøden af varmen.
    Der må gerne være stykker af hindbær tilbage til at give konsistens.
  • Top med bla. soyayoghurt, friske bær, nødder og kokos.
    Riv evt. ekstra limeskal og ingefær over hvis du ønsker ekstra boost.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments