Skip to content
Alberte Stengaard vegansk madblog logo
Alberte Stengaard vegansk madblog ballon
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Menu Luk
Grød - Morgenmad
Gå til opskrift Udskriv opskrift

Cremet hindbærgrød med ingefær og lime

hindbær ingefær grød

grød med hindbær – efterår og sommer i én

Grød sæsonen er for alvor trådt i kraft. Kalenderen viser september og efterår!
I skrivende stund regner det på 12. time, men jeg nyder en portion hindbærgrød samt min ynglings Chai-te fra Pukka. Den varmer hele kroppen, bliver aldrig bitter, lige meget HVOR længe jeg har brevet i koppen.. UUHMMM! Grød og te = efterår.
Det er EN af de ting jeg særligt elsker ved efteråret – HYGGEN! Nærværet når vi trækker indendøre, finder stearinlys, te og tæpper frem.
Næring, nydelse, nærvær for en hel anden mening her. Hvordan vi er nære sammen, nyder varme drikke og retter, nærer kroppen med det den har brug for i de kolde måneder – DET synes jeg er helt særligt.

MEEEEN jeg er heller ikke hel klar til at give afkald på sommerens vidunderlige bær. Derfor nyder jeg hindbærgrød i STOR stil! Den varmer alt imens den rummer de lækreste hindbær.
2 i 1 ! GENIALT!
Alt i alt super simpelt, grøden kræver blot havregryn, chia samt frosne hindbær.
1.2.3.. lun, lækker, cremet hindbærgrød med sommer associationer står klar til topping fest!

Stadig til kolde fristelser:
Rød smoothiebowl med citron chiagrød? Snup opskriften HER.
Lækker cremet kirsebær bananis? Kom i gang HER.

ingefær og lime – hindbærgrød med tvist

MEEEEN nu vi er i gang kunne vi lige kigge ned i skatkammeret af “tvist-ingredienser”.
Ja det må være mit nye ord – TVIST INGREDIENS – haha..
MEN jeg ELSKER at tage en simpel opskrift og liiiige tviste den lidt, tilføje et drys hokus-pokus. Skabe en nyfortolkning som smager så englende synger!
Denne hindbær grød var ingen undtagelse.
Tvistet:

  1. Ingefær: Enten er man fan eller ej – ingefær kan skille vande som koriander.
    MEN jeg er fan!!! Riv lidt frisk ingefær i grøden og du for den særlige krydrede, stærke smag med citrustoner. Perfekt sammen med den søde hindbær.
  2. Lime: ALT bliver bare bedre med citrusfrugter. Lime, citron, appelsin – ja syren skaber den perfekte balance.
    Lime arbejder vildt lækkert sammen med den krydrede ingefær. Revet skal direkte i grøden tilføjer en skøn eksotisk samt aromatisk citrussmag. Man kan ligefrem se olierne fra skallen komme med hvis du anvender et meget fint rivejern (kan anbefales)… UHMM!!!
  • hindbær i bakke
  • hindbær ingefær grød

grød med topping – grød booster

Har vi ikke alle været der? Havregrøden der er semi-varm, vokser i munden, har ingen konsistens og smager som at stikke tungen ud af vinduet.
JA sådan udtryk er jeg vokset op med – man er vel fra jylland.
Der siger vi tingene som de er – HAHA!

Derfor må jeg stå til erkendelse og indrømme at netop sådan grød fik jeg serveret som barn. Halv-kedelig grød – topping var en smørklat og kanelsukker – dengang var jeg dog ikke så besværlig 😉
Men jeg var ikke stor fan – jeg spiste hellere havregrynene rå med mælk = mere konsistens!

I DAG har jeg forelsket mig i grød!!! Løsningen? Du får et hurtigt gæt?
TOOOPPPPIIIINNNG!!
Ja snakker jeg nu om de topping EN! GANG! TIL!
Jeps! – For det er BOOSTER nummer uno !
Ikke mere halv-kedelig, intetsigende grød uden konsistens. Niks!
Sig velkommen til Grød version 2: Grød MED topping.
Topping bidrager med både konsistens, smag, farver samt næring fra flere forskellige råvarer. Vi kan her skabe vores helt unikke sammensætning og opnå lige præcis det udtryk vi ønsker!! Smag, konsistens, farve!!
De 3 komponenter jeg ALTID har med mig når jeg arbejder med mad. YUUMMII.
Her får du den kolde soyayoghurt der smelter sammen med grøden, de ristede kokosflager der giver en dyb smag med eksotisk tvist, syren fra lime, friskheden af hindbær samt den krydrede ingefær. Knasen fra mandler og kokos samt sødmen fra banan.
SULTEN? Snup opskriften herunder og lad dig blive forført af hindbær grød med tvist.

hindbær ingefær grød
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
5 fra 2 stemmer

Hindbær grød med ingefær

Lækker cremet havregrød med den smukkeste farve fra hindbær og tvist af ingefær. Start morgenen med denne grød og du vil få energi til dagen, næring til alle sanser.
Tilb. tid10 min
Samlet tid10 min
Kategori: Morgenmad
Antal: 1 person
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

grød

  • 1 dl havregryn
  • 1 spsk chiafrø
  • ½-1 dl frosne hindbær
  • evt. ½-1 dl blomkålsris
  • 1 tsk friskrevet ingefær (eller efter smag)
  • ½ stk lime (skallen)
  • evt. 10 g vaniljeproteinpulver
  • 2 dl vand
  • ½ dl plantemælk (evt. havre eller vaniljesoya)

topping

  • 1 dl soyayoghurt (eller tilsvarende)
  • Ristede mandler
  • Ristede kokosflager
  • Banan
  • Valgfrie bær
  • Sorte sesamfrø
  • Evt Limeskal og revet ingefær

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienser undtagen plantemælk i gryde. Kog op ved middelvarme mens du rører rundt.
    Når grøden starter på at tykne tilsættes plantemælken.
  • Kog kort op, og tag grøden af varmen.
    Der må gerne være stykker af hindbær tilbage til at give konsistens.
  • Top med bla. soyayoghurt, friske bær, nødder og kokos.
    Riv evt. ekstra limeskal og ingefær over hvis du ønsker ekstra boost.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lignende indlæg

Loading...
pumpkin pie spice mix

Hjemmelavet pumpkin pie spice + græskargrød

greenie grundopskrift guide

Greenie – guide til den bedste opskrift på...

nicecream med kirsebær i glas

nicecream – sund bananis med kirsebær

foodprep vinter morgenmad overnight oats med gulerod ala gulerodskage

Overnight oats med gulerod – ala gulerodskage

Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Følg med på instagram
Open
Mad på 30 min🎯 Lavet med ingredienser fra basiskøkkenet🔥
.
Det er cremet tomat/kokos sauce med bagt aubergine, peber, løg og kikærter💥
Vi snakker indisk gryderet💛 Bloggens nyeste opskrift som hurtigt er fløjet ind på hit-listen herhjemme da den er super nem, mætter, kan varieres efter grøntssagsskuffen og ja så smager den ret så OPTUR😎
.
OG OG tænker i aubergine🥴..
Bare rolig - den bages i små tern og smager himmelsk!🍆
.
Opskriften finder i via link i bio🚀 Jeg guider jer igennem et par tips og tricks, hvilke råvarer i snildt kan variere samt top lækkert tilbehør💥
.
Let’s pot it💥🍲
.
.
.
.
#indisk #gryderet #aftensmad #kikærter #aubergine #6omdagen 
#spismeregrønt #plantebaseret #hverdagsmad #comfortfood #deldinmad #nemmad #sundmad #veganskt #godmad #grøntsager #veganer #vegetarisk #madinspiration #vegansk #livsstilsændring #middagstips #whatveganseat #veganfoodspace #onepot #plantbasedlife #veganfood #veganfoodshare #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
BAGELSANDWICH🥯 Glædelig tirsdag venner❄️ Om man er på vinterferie, hjemmekontor eller stadig kører madpakkegame er en bagel med lækkert fyld altid en sikker vinder😎 
.
Jeg er fan af @missbagel.dk som alle er veganske og smager skønt👌🏻 Især de små varianter (så kan man jo spise mange og mere fyld😜) 
Jeg køber dem i @irmadanmark på frost❄️
.
Tilbage til fyldet!🎯 Bagels kan jo fyldes med ALT hvad hjertet begærer. Jeg kører den ind med bund af butterbeanhummus, ærteskud, spidskål, æble, avocado og i toppen edamamedip✌🏻
.
Kombinationen af cremet og krydret dip, sprødhed fra æble og fedme fra avocado er SÅ lækkert🤸🏻‍♀️
.
Hvad er jeres ynglingsfyld - og skal den være varm eller kold?🙋🏼‍♀️🥯
.
.
.
.
.
.
#bagelsandwich 
#sandwich #lunchsandwich #farverigmad #sandwiches #veganskfrokost  #vadveganeräter 
#veggiesandwich #hummussandwich  #plantebaseret #frokost #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #veganbagel #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegansandwich #vegetarmad #nemmad #sundfrokost #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Glædelig mandag venner🎯 Er jeres uge startet godt - måske i har vinterferie?😎 Jeg sidder og spiser romkugler (1.2.3..🤷🏼‍♀️) inden jeg hopper til storesøster med indisk gryderet og veganske kødboller under armen 😅👌🏻 OOOG en spidskålssalat, vegansk parmesan og lidt topping (gå ikke ned på mad🤣)
.
Romkuglerne med sorte bønner👆🏻 er en af de mest brugte opskrifter fra bloggen og det gør mig SÅ glad at i nyder dem ligeså meget som mig🚀
I spørger tit til mit sprøde knæk og mine 2 bedste tricks er:
1: Rul kuglerne og hav dem på frys 15-20 min inden du overtrækker med smeltet chokolade👌🏻
2. Brug Øgo 85% fra @nettodk den smelter som en DRØM❤️ (tak @myowninstaworld for at åbne mine øjne for den🍫)
.
Skal i prøve en omgang romkugler på sorte bønner? Opskriften er på bloggen 🍫🍫❤️
.
.
.
.
.
.
.
#romkugler #sundsnack 
#blissballs #proteinballs #rawballs #snacks #sortebønner #hjemmelavet #dadelkugler #lækkerier  #veganbaking #laktosefri #dairyfree #madinspiration #nemmad #godmad #madopskrifter #bønner #sundhverdag #sundhed  #madglæde #veganfoodblog #plantebaseret #vegansk #veganskmad #vegetarmad #madmedmedfølelse #instagramakademiet #albertestengaard
Open
8 (semi) hurtige om mig🚀🎯
Skønne @fiesenberg udfordrede mig med at dele 8 ting om mig selv. Så her er de🎈
.
1. Jeg er mega stædig🙈 Gjorde jeg overlevede i systemet men har også spændt ben for mig. Sammen med en perfektionisme er det i mit arbejde med mad og foto det der driver mig men også det der gør jeg ALDRIG er tilfreds⚡️
.
2. Jeg er født i Jylland og kom til Sjælland som 10 årig. Har boet 11 steder hvor 1 år af dem var på bosted fra jeg var 17-18⭐️ Flyttede for mig selv og rundt indtil jeg for 3 år siden landede på Amager og fandt HJEM🌊
.
3. Jeg overtænker ALT. Bekymrer mig om hvad andre tænker om mig eller ikke kan lide mig. Så meget at jeg kan ende med at aflyse aftaler🙆🏼‍♀️
.
4. Jeg står op hver dag kl 4.45 og ELSKER det✨☀️
.
5. Jeg går ofte på cykelstien. Det sidder i mig helt fra min begyndelse med OCD hvor jeg skulle træde på streger og dæksler.(Dæksler på vejen var ikke det bedste for mig😬😅)
.
6. Jeg har taget 9. klasse om. Dernæst 10 klasse. Senere en 3-årig HF jeg endte med at bruge 5 år på🎯 
Min HF var en kæmpe personlig sejr, jeg ville bevise jeg KUNNE! 
Den kostede mig 3 indlæggelser og de sidste 3 måneder sov jeg på min venindes gulv mens jeg gik til eksamen (stædighed😬⚡️) 
Jeg kom ud med et snit der gav adgang til psykolog uddannelse, men aldrig brugt den. Drømmer om at arbejde med mad og mennesker. At skabe min vej i livet hvor jeg kan hjælpe andre. 
Mange spørge om jeg ikke vil have en uddannelse? Jeg synes livets uddannelse har givet mig viden og vished om hvad jeg brænder for🚀
.
7. Jeg har ikke venner tilbage fra barndommen✨ Jeg har den seneste tid mødt de mest magiske mennesker som jeg af hjertet håber hænger ved. Jeg tror på at kærlighed altid finder sin vej. I venskager og livet. Det bliver jeg nødt til. For jeg tror på lyset!🔮
.
8. 5 ting du ALTID finder i mit køkken: Tahin, dadler, æbler, Instant kaffe og ketchup (Oh yes - gulerødder med ketchup og tahin, siger det bare)
.
Vil i dele lidt om jer med MIG?🎈❤️
Ps. Det er fastelavn på søndag (bare lige indskudt sætning 😆🥳)
Open
FAVORITTEN🥁 Granola sødet på dadler, banan og vendt med chokolade🍫🍌 Granolaen jeg har spammet jer med i story er NU på bloggen😎 Perfekt som morgenmad, snack eller som topping på grød✌🏻
.
Sprød, chrunchy og helt uden sukker eller olie!🔥🎯
Krydret med appelsin, ingefær og kardemomme! 
Få men SÅ lækre ingredienser👉🏻
Jeg guider i indlægget til den perfekte sprøde granola og hvordan du nemt bytter rundt på dine tørvarer💪🏻
Med på team granola - find opskrift i bio🚀🍫
.
.
.
.
.
.
.
#granola #sundmorgenmad #granolabowl #madinspiration #nemmad #godmad #madopskrifter #morgenmad #grøntsager #farverigmad #ernæring #sundhed #spismeregrønt #livsstilsændring #madglæde #plantebaseret #vegansk #veganskmad #vegetarmad #madmedmedfølelse #instagramakademiet #veganfood #healthyrecipes #letscookvegan #veganbreakfast #veganbowl #foodgwaker #vegan #whatveganseat #albertestengaard
Open
Varmende massaman curry🥢🔥Er det ikke hvad man har brug for i denne tid?💨❄️ 
Massaman Curry er lavet med karrypasta og kokosmælk. Vi tilsætter bønner, portobello, gulerod og bagte blomkål⚡️🥕
Masser grønt, protein og kostfibre💪🏻
.
Server med sød mangosalat som passer perfekt med de varmende krydderier🔥🌶
Skal i med på en curry?🙋🏼‍♀️
.
Opskriften finder i via link i bio🚀
Håber jeres uge er startet godt❤️
.
.
.
.
.
.
#massamancurry #massaman #curry #gryderet #aftensmad #linser #svampe #stew 
#veggiebowl #vegancurry #plantebaseret #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #veganfoodspot #vegetarisk #madinspiration #vegansk #whatveganseat #veganfoodspace #soup #plantbasedlife #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Blogdesign af BloggerSpace
© 2020 - 2021 Copyright BloggerSpace
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt