Svampet, snasket og uimodståelig lækre. Sneglene er nemme at lave og fyldt med marcipan og cremet lemon curd. Sommerens bedste bagværk for hele familien.
5 fra 4 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 16stk
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse20 minuttermin
Hævetid2 timert45 minuttermin
I alt3 timert20 minuttermin
Ingredients
DEJ
1portiondej fra denne opskrift
REMONCE:
90gsmør'blok
100gmarcipan
1stkappelsin
20gahornsirup
20grørsukker
1tskvaniljesukker
1spskblå birkes
FYLD:
16spsklemon curd
Tilberedelse
Dej + Remonce:
Start med at lave dejen og sæt til hævning.
Lav imens marcipan remoncen ved at rive marcipanen groft på rivejern og bland sammen med blødt smør, skal fra 1 appelsin samt de øvrige ingredienser. Dette gøres nemmest ved at piske med elpisker, men kan også røres i hånden. Pas på ikke at overpisk din remonce da den dermed lettere vil flyde ud i ovnen. *TIP: Du kan udelade blå birkes hvis du ikke kan lide smagen.
Snegle fortsat:
Drys bordpladen let med mel og kom dejen herud. Rul dejen ud til en stor rektangel på ca. 1/2 cm tykkelse.
Fordel remoncen jævnt på dejen med en spatel. Husk at kom ud i kanterne. Rul forsigtig dejen sammen til en pølse. Skær snegle på ca. 2-3 cm tykkelse. Jeg fik 16 stk. ud af portionen.
Beklæd fad eller bradepande med bagepapir og fordel sneglene så de står med lidt afstand så der er plads til de kan hæve. Lad sneglene hæve under fugtigt klæde ca. 1 time ved stuetemperatur.
Forvarm ovnen til 190° almindelig ovn.
Kom lemon curd i sprøjtepose med tyl og brug den til at fordele ca. 1 spsk. lemon curd pr. snegl. Gøres lettes ved at stikke den ned midt i sneglen. Alternativt kan du lave en fordybning og fordele 1 spsk. lemon curd heri. Pensl forsigtig sneglene med havremælk i kanterne.*TIP: Du kan udelade lemoncurd og blot lave snegle med marcipanremonce.
Bag sneglene 20-25 min. midt i ovnen til de er gyldne. Hold øje, måske skal de have mindre end foreskrevet.
Lad sneglene køle kort af i formen inden du forsigtigt flytter dem til rist. Nydes lune.
Sneglene er bedst samme dag men du kan gemme dem i lufttæt pose og lune dem kort i ovnen inden servering. Fryses ligeledes i lufttæt pose, optøs og lunes inden servering.
Noter
*Har du ikke tid til at hæve dejen ved først stuetemperatur + køleskab inden udrulning, kan du vælge at hæve den 1-1,5 time ved stuetemperatur i stedet. Jeg kan dog anbefale 2 steps hævningen da dejen bliver nem at arbejde med og får tid til at udvikle sig.*Lemon curd forberedes dagen før.*Du kan udelade lemoncurd og bage sneglene som beskrevet. De er stadig super lækre.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr