Lækreste opskrift på vegansk shawarma tofu med masser grøntsager. Nem og sund aftensmad for hele familien. Server i bowls, pita eller wraps med dit ynglingstilbehør.
Forvarm ovn: Start med at tænde din ovn på 200° varmluft og klargøre en bageplade med bagepapir.
Tofu + Grønt: Start med at klargøre tofu ved at duppe det godt med papir/viskestykke. Er din tofu ret våd kan du ligge den i pres (se noter). Skær den i ønsket størrelse og kom i skål.Klargør og vask grøntsager. Skær sød kartoffel i tern, blomkål i små buketter og peberfrugt i lange strimler. Kom i stor skål. Krydder med salt og frisk peber.
Shawarma marinade: Klargør marinaden ved at røre alle ingredienser sammen i en skål. Brug saften fra 1 citron og 1-2 presset hvidløg afhængig af størrelse. Den skal være ret tyk i konsistensen, ønsker du den mere flydende kan du justere med lidt vand. Du kan gemme din marinade på køl i op til 1 uge.
Vend grønt, tofu og marinade: Fordel ¾ marinade over grøntsager og rør godt rundt, masser gerner ind med dine hænder så alt er dækket. Kom resterende ¼ over tofuen og vend forsigtigt rundt så den ikke går i stykker. Lad tofu og grøntsager marinere 15-30 min. Fordel grøntsager og tofu på bageplade. Sørg for at din tofu har god plads så den kan blive sprød i ovnen.
Bag din shawarma tofu og grønt: Bages i ovnen 20-25 min. indtil sprød og perfekt gyldent. Fjern fra ovnen og pres gerne lidt citron eller limesaft over inden servering.
Server shawarma tofu og grøntsager: Server i bowls med quinoa, grøntsager, avocado, hummus og tahindressing. Eller server dem med tilbehør i pita eller wraps.
Food prep: Shawarma tofu er genial som food prep og madpakke. Lav evt. dobbelt portion og kom i bøtter til de næste par dage. Smager også lækkert koldt.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr