Hjemmelavet vegetar julesteg med aubergine, bønner, svampe og smagfulde krydderier. Prøv vegetarisk indbagt julsteg ala morsbrød med kartofler, sauce og rødkålssalat.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 6personer
Forberedelse1 timet
Tilberedelse40 minuttermin
I alt1 timet40 minuttermin
Ingredients
Bagt grønt + bønner
1stkaubergine
1dåsesorte bønner
2spsk olivenolie
Stegte svampe
400gchampignon
1spsksmør
Karamelliserede rødløg
1spsksmør
2stkrødløg
3fedhvidløg
1spskbalsamico
1spskagavesirup
1spsksojasauce
Julesteg
1,5tsktimian
½tskrosmarin
1tskrøget paprika
½tskmuskatnød
½tskallehånde
1tsksalt
Friskkværnet peber
1spskdijonsennep
40ghavregryn
50gvalnødder
40gpankorasp
1rullebutterdej
Tilberedelse
Før du starter: Jeg anbefaler at læse opskriften godt igennem + tips og tricks længere nede i indlægget. Her kommer jeg med mine tips til hvordan du opnår succes første gang, samt kan justere farsbrødet efter din personlige præference. God fornøjelse!
BAGT GRØNT + BØNNER: Tænd ovnen på 200° varmluft. Skær aubergine i små tern. Dræn og skyl dine bønner og lad dem dryppe godt af inden du sammen med aubergine vender med olivenolie. Bages i ovnen indtil sprøde og "tørre" ca. 30-35 min. Sæt til side når færdig.
STEGTE SVAMPE: Rens og skær dine svampe i skiver. Varm en stor pande op til høj varme og steg dine champignon HELT fri for væde, dette tager 5-10 min. Skru ned til middel-høj varme og tilsæt 1 spsk smør og lad dem stege til de begynder at knitre og tage farve. Kom i stor skål.TIP: Dette step er super vigtigt for det færdige resultet da vi ønsker så lidt væde som muligt og mest mulig smag. Stop ikke før al væde er fordampet.
KARAMELLISEREDE RØDLØG: Skær rødløg halvt over og herefter i tynde skiver samt riv hvidløg. Varm en pande op til middel-lav varme og smelt smørret. Tilsæt rødløg samt hvidløg og lad det sautere indtil det er blødt, blankt og dufter. Tilsæt balsamico, agavesirup samt sojasauce og lad det stå og simre indtil væden er fordampet og dine rødløg er karamelliserede, det kan tage op til 10 min. Sæt til side.
SAMLE JULESTEG: I foodprocessor kom aubergine, sorte bønner og 2/3-del af svampene. Tilføj ligeledes karamelliserede rødløg, krydderier, dijonsennep, havregryn og valnødder. Puls/blend af korte omgange til massen samler sig og råvarerne bliver fordelt. Men pas på ikke at overblende så massen bliver som pure. Vi ønsker stadig struktur. Kom dejen tilbage i skålen med de reterende svampe og tilsæt pankorasp og bland farsen grundigt, evt. med dine hænder og pres den godt sammen. Farsen skal være fast og ikke våd. Føles den stadig meget fugtig kan du tilsætte lidt ekstra rasp, men ikke for meget da den samler sig på køl. Smag farsen til; Mangler den salt, peber, krydderier? Sæt farsen køl 2 timer eller natten over, så den bliver afkølet og får lov at samle sig.
FORDEL I BUTTERDEJ + BAGNING: Start med at tænde ovnen på 190° varmluft. Tag din fars ud fra køl og form den til et brød der måler ca. 30 cm. i længden og 10 cm. i bredden. Kom et stykke bagepapir ud på bordet og fordel din butterdej herpå. Rul den let ud så du har et rektangel passende til farsbrødet. Husk du skal have nok plads til at folde ind over din dej. Kom farsbrødet midt på din rektangel og luk butterdejen efter eget ønske. Du kan skære stimler i siderne og folde ind over, eller du kan samle begge sider på midten og vende hele farsbrødet om, så du får samlingen i bunden. Pensl julestegen med et sammenpisket æg og bag i ovnen indtil sprød og gylden. Ca. 35-45 min.
SERVERING: Lad din julesteg hvile 15 min. inden du serverer og skærer i den, så den når at samle sig. Nyd med kartofler, julesauce og rødkålsalat.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr